Tesztek     Blog     Kapcsolat     Vásárlás     Szerviz     

2021-es KerékpárSzezon

2020.07.06.

2021-es kerékpárok

2021-es év  közelebb van, mint azt sokan gondolnák- legalábbis nálunk a kerékpáros világban biztosan. Az idei szezont ugyanis a koronavírus járványnak köszönhetően a kerékpárgyártók kénytelenek voltak elengedni. Volt aki abszolút nem tudott gyártani az üzembezárások miatt, volt aki gyártani tudott volna, ha megkapja a hozzá szükséges alkatrészeket, de mivel manapság a nagy kerékpárgyártók mind a beszállítók által gyártott alkatrészekből építkeznek, így ki vannak szolgáltatva azok zavartalan működésének, csak hát ugye ők sem tehettek mást, minthogy leállnak a kialakult helyzetre való tekintettel és így borult minden, mint a dominó…

Az élet így nyár közepére szépen visszaállt a gyárakba és a termelés is megkezdődött gőzerővel, csak ugye közben kiesett több hónap és persze mindez a kerékpáros szezon legerősebb hónapjaiban amikor csúcsra járatva kellett volna gyártani…

Ebből aztán lett egy soha nem látott hiány a kerékpár piacon. Gyakorlatilag ott tartunk, hogy nincs bicikli amit tudnánk árulni. Szerencsére mi még jól fel tudtuk a készletet tölteni akkor amikor még volt miből így egyelőre ha nem is maradéktalanul, de ki tudjuk elégíteni a vásárlói igényeket, azonban azt is lehet már látni, hogy csak hetek kérdése és nálunk is megváltozik ez a helyzet.

Lehetne ezen keseregni, de az már nem oldana meg semmit és mivel ez egy kemény üzletág, így nincs idő  rágódni a megtörtént helyzeten. A világmárkák sem teszik ezt, ehelyett előre menekülnek, persze azt sem ugyanúgy teszik.

Az amerikaiak a Trek kerékpárok esetében azt látják a megoldás kulcsának, hogy a megszokotthoz képest jóval előbb  -gyakorlatilag a napokban- bemutatják a 2021-es modellsorozatot, mivel az idei biciklikből az utángyártással csak a szezon végére készültek volna el, annak meg ugye nem sok értelme lett volna. Több modell már rendelhetővé is vált a kínálatban és azok akik gyakrabban fürkészik a honlapunkat már több ponton is felfigyelhettek a kerékpár neve mögött szereplő 2021-es dátumra pl.úgy ahogy a Trek Émonda sorozatában.

A hazai importőr azt ígéri, hogy az első darabok még júliusban be kerülnek az országba, így akár a vevőkhöz is eljuthat egy-egy vadiúj kerékpár. Azt viszont meg kell jegyezni, hogy nem minden típus frissül meg teljesen a jelenlegi információink szerint van amelyik csak új színt kap, de lesz olyan modell is amelyik változtatás nélkül kezdi a 2021-et. Részletek később.

A németek a Winora kerékpárok esetében egyértelműen úgy tartják, hogy a 2020-as szezonban nem tudták kiélni magukat, így az ismétlés mellett döntöttek, vagyis az idei kollekciót változtatás nélkül emelik át a 2021-es modellévre. Ez sem rossz megoldás, legalábbis számunkra mindenképp jó hír, mivel a mostani paletta nagyon jól sikerült.

A másik nagy német gyártó a Hercules háza tájáról még nincs információnk, így nem lehet tudni melyik utat választják, csak az biztos, hogy jelenleg náluk sincsen kerékpár.

A Superior és a Rock Machin hasonlóan az előbb említett Hercules-hez egyelőre nem adta ki a 2021-es stratégiáját, így nem lehet tudni ők melyik üzleti modellben látják a megoldást.

Az viszont biztosra mondható, hogy az a kerékpár márka lesz az idei év nagy nyertese amelyik a leggyorsabban tud reagálni erre az eddig még soha nem tapasztalt helyzetre és a legrövidebb idő alatt tud előállni egy használható raktárkészlettel a többiek meg várhatják a 2021-es szezont…

 

2020.07.06. Q1 KERÉKPÁRSZALON , Csaba

Kapcsolat

 

Cím: 4400 Nyíregyháza, Bethlen Gábor utca 57. 

 

Telefon: +36 30 233 4808 

 

E-mail: q1kerekparszalon@gmail.com

 

 

Instagram      TikTok      Google cégem

 
 
 

Közösségi oldalak