Tesztek     Blog     Kapcsolat     Vásárlás     Szerviz     

Gyümölcsök hatása

 

A gyümölcsök fontossága, jótékony hatása sportolás közben és utána 

A nyárnak nem csak a napsütés az előnye, hiszen nem csak meleg van, hanem sokféle friss gyümölcs is kapható. Bár a banánt tartják a legfontosabb kerékpáros gyümölcsnek, ez valójában tévhit, nehezen emészthető és vitaminokban sem annyira gazdag – legalábbis a zölden leszedett, több ezer kilométert hajóztatott és kamionoztatott formában. Nézzünk most meg öt különböző gyümölcsöt, melyek könnyedén hozzáférhetőek és kiemelkedően jó élettani hatásuk van a szervezetre. 

 

Áfonya ÁfonyaMagas anthocyanidin tartalma az izomlebontásban jeleskedő szabadgyökök megkötésében erős, a sportorvosok szerint. Az anthocyanidin az élelmiszeriparban E163 néven is ismert. Tartalmaz még C- és K-vitamint, mangánt, továbbá immun- és csonterősítő anyagokat

 

 

GörögdinnyeGörögdinnyeEz a gyümölcs sok szempontból ideális nekünk. Magas víztartalma a rehidrációban előnyös, likopin tartalma az UV sugárzás elleni védekezésben segít. A-vitamin tartalma a vas megkötésére szolgálhat, amire az oxigénszállítás miatt van szükségünk. Végül ne feledjük a cukortartalmát, attól finom, és attól mozog az izom. 

 

 

SzederSzederMagas rosttartalmával hosszú távú üzemanyagnak sem utolsó, zabpehellyel két órával indulás előtt ideális. C- és K-vitamin bevitelhez, mangántartalma pedig ezen felül ajándék.

 

 

MangóMangóNem mindenhol kapható, pedig papain tartalma igen fontos emésztést segítő tulajdonsággal bír, különösen bringázás után ajánlott. Átlagosan 30 gramm cukortartalma rengeteg üzemanyag az izmoknak, és az A-, C-, E-vitamin antioxidáns trió is képviselteti magát a gyümölcsben.

 

 

KiwiKiwiMagas foszfortartalma - a banánhoz hasonlóan - a C-vitaminnal együtt az izomregenerációban játszik szerepet. Egyes kutatók szerint napi 2 kiwi számottevően csökkenti az ér- és szívbetegségek kockázatát  

 

Forrás: Bringamánia 

 

 

 

 

Kapcsolat

 

Cím: 4400 Nyíregyháza, Bethlen Gábor utca 57. 

 

Telefon: +36 30 233 4808 

 

E-mail: q1kerekparszalon@gmail.com

 

 

Instagram      TikTok      Google cégem

 
 
 
 
 

Közösségi oldalak