Tesztek     Blog     Kapcsolat     Vásárlás     Szerviz     

Kerékpározás Gondtalanul, avagy hová tegyük a cuccainkat

2021.05.28.

Kerékpáros pakkokA kerékpározás mindenkinek mást jelent, hiszen van aki sportcéllal teker,  van aki szimpla közlekedési eszközként tekint a biciklire és van aki a szabadidős kellékként. Bárhogy is legyen tény az, hogy ha nyeregbe pattanunk azt többnyire nem csak úgy tesszük ahogy vagyunk, általában szükségünk van még egy-két elengedhetetlen dologra. A kerékpározással mostanában ismerkedők számára (akik igen sokan lettek, köszönhetően az elmúlt COVID-os időszaknak) szeretnék egy kis információval szolgálni ebben az ügyben, ugyanis sokan nem is tudják, hogy ez az iparág már mennyi okosságot talált ki annak érdekében, hogy a bringázásaink során ne kelljen semmilyen kompromisszumot kötni.

A kerékpározási szokások és a felhasználási terület is igen sokrétű, hiszen az alkalmi kerékpározások során többnyire csak a szokásos apróságokat kell megfelelően elhelyezni, mint pl. kulcs, pénz, zsebkendő, telefon. A napi munkába járáshoz már lényegesen több cuccra van szükség, nem beszélve a hosszú távú kerékpártúrákról. 

Az alkalmi hobbi, vagy sport célú kerékpározásokhoz ideális választás lehet egy megfelelő méretű nyereg, vagy váztáska. Az utóbbi esetben a gyártók többsége már egy telefonnak való rekeszt is kialakított a táska felső részében, így a készülék kijelzője folyamatosan szemünk előtt lehet, abban az esetben ha a telefon egyik applikációját használva gyűjtjük a kerékpározásainkról az adatokat és nem kerékpáros computerrel ez a megoldás kiváltképp kényelmes lehet számunkra. Mellette szól még az igen kedvező vételár, így ha nem szeretne egy profi kerékpárra szerelhető telefontartóra beruházni az ember akkor ez egy megfelelő választás lehet.

 A napi ingázások (munkába való közlekedés) során már lényegesen nagyobb mennyiségű cuccra van szükség, melyek között táblagép, vagy akár egy laptop is szerepelhet, így a táska megválasztásánál érdemes odafigyelni annak merevségére és teljes vízállósságára. Szerencsére ma már ezen a területen is van miből választani, olyannyira, hogy a hölgyeknek sem kompromisszumot kötni egy snassz, unalmas feketével, mivel igényes irodai szettek is találhatóak a kínálatban. Lehetőség tehát ma már adott ahhoz, hogy egészségesebb módját válasszuk a munkába járásnak.

 Aztán vannak a hosszabb távú biciklizések, melyeknél már érdemesebb egy nagyobb csomaggal útrakelni, ha nem akarunk semmilyen kellemetlen meglepetéssel szembesülni. Az ilyen kerékpártúrákhoz már érdemes egy csomagtartótáska és-vagy kormánytáska felhelyezése, melynek méretét érdemes a túra hosszához igazítani, hiszen egy egynapos kiruccanáshoz nem feltétlenül szükséges egy 3 rekeszes nagy puttony cipelése. A komoly túrakedvelőknek érdemes körültekintően választani, ugyanis sok táska csak vízlepergető és nem vízálló az anyagát tekintve, amiért egy kiadós eső után kellemetlenség is érhet bennünket. A lényeg persze az, hogy mára már ezen a területen is óriási a választék, így mindenki megtalálhatja a kerékpározási szokásaihoz leginkább passzoló táskát.

 

2021.05.28. Q1 KERÉKPÁRSZALON,Csaba

Kapcsolat

 

Cím: 4400 Nyíregyháza, Bethlen Gábor utca 57. 

 

Telefon: +36 30 233 4808 

 

E-mail: q1kerekparszalon@gmail.com

 

 

Instagram      TikTok      Google cégem

 
 
 
 
 

Közösségi oldalak