Tesztek     Blog     Kapcsolat     Vásárlás     Szerviz     

TACX Információk

 

Tacx Görgők 2019/2020

A Direct Drive trénerek továbbfejlesztése mellett néhány korábbi típusától  megválik a Tacx ebben a szezonban, melyek a következőek: Ironman • Genius Multiplayer • Flow • I-modellek • Blue Motion

 

Smart tréner kínálat 2019/2020

Mit jelent a Smart?
Az interakív trénerek azon csoportja, ami okos eszközökre. A görgő Bluetooth Smart és ANT+ kapcsolaton keresztül tud kommunikálni más eszközökkel. Vezérelhető okostelefonnal, tablettel, és az Upgrade Smart csomaggal együtt asztali PC-vel, vagy laptoppal. Mac gépekkel is használható, azonban csak külső gyártó által írt szoftverrel.


Egy Smart tréner:
- Élmény. Interaktív, nem csak visszajelzést szolgáltat a teljesítményünkről, de a görgőzés nem lesz többé monoton edzésforma. A letölthető Tacx videókkal sosem látott helyekre látogathatunk.
- Professzionális. Megtervezhetjük, megírhatjuk saját edzéseinket, nyomon követhetjük teljesítményadatainkat, és ezeket később átnézhetjük, vagy akár edzőnk is elemezheti.

Tacx Smart görgő információk

Mire van szükségünk ahhoz, hogy Smart edzést végezzünk?

Egy Tacx Smart görgőre (a 2019/2020-as szezonra minden interaktív Tacx tréner képes okos eszközökkel kommunikálni),
és egy Androidos, vagy iOS-es tabletre, vagy okostelefonra. A bowdenes vezérlésű Satori Smart kivételével mindegyik Smart görgő továbbfejleszthető virtuális valóság trénerré. A fékezőegység típusától függően nem csak emelkedő, de lejtő szimulációra is képesek.

A klasszikus Smart kínálat:

 

T2180 Vortex Smart 
Kiemelkedő ár-minőség arányú Smart tréner - minden Smart szolgáltatással, bővíthetőséggel, verhetetlen áron. A kedvezőbb ár oka, hogy motorfék helyett elektromágneses féket használ - örvényáramú fék, de permanens mágnesek helyett változtatható gerjesztésű tekercsekkel. A 950 W maximális ellenállású fékezőegység 7% emelkedőket képes élethűen szimulálni. Hálózati táplálást igényel.

 

T2400 Satori Smart 
A belépő a Smart edzések világába. Hagyományos - 950 Wattos, 10 fokozatban szabályozható - mágnesfék biztosítja a fékerőt, de a teljesítményadatokat továbbítja tabletre, okostelefonra. Mobil eszközről vezérelni nem lehet, épp ezért nem is fejleszthető tovább VR trénerré. A mágnesfék előnye, hogy okos eszköz nélkül is teljes értékű edzés végezhető vele. 

 

Üzembe helyezés

1. Szereld össze a trénert. Ügyelj arra, hogy a fékezőegység és az ellendarabja a kerékméretnek megfelelő szinten kapcsolódjon a vázhoz!.
2. Töltsd le az alkalmazást Play áruházból vagy App Store-ból. Okostelefonra csak a kisebb tudású Training App tölthető le, tabletre a Training App és a Cycling App is.

Tabletes alkalmazások:   Google Play      App Store Ipad

Telefonos alkalmazások: Google play telefonra      App Store telefonra

3. Telepítés után a legfontosabb, hogy ne felejtsd el bekapcsolni a Bluetooth-t!
4. Indítsd el az alkalmazást, majd lépj a Devices menüpontba! 

5. Fontos, hogy a jelkeresés időpontjában a görgő már sugározza a jeleket, tehát:
- a Vortex Smarthálózati kábelét dugd be a konnektorba
- a Genius Smart kábelét dugd be és kapcsold be a fékezőegységet
- a Bushido Smarttal el kell kezdeni tekerni, hogy áramot termeljen
- a Satori Smart kommunikációja és szenzorai elemmel működnek. A jeladás megkezdéséhez a vezérlőkábel bemenete feletti kis gombot nyomd megegyszer. 
6. Ha tabletet használsz, nyomd meg a Start Scan-t! A telefononautomatikusan keresni kezd.
A képernyőn megjelenő eszközök közül válaszd ki a görgődet és kapcsold össze a mobil eszközöddel. 
7. Ezután navigálj a Settings menü Calibration pontjára és végezd el a kalibrációt.
A tréner ezután használatra kész.

 

Tacx alkalmazáskezelő

A Training App (balra) vezérli a trénert és jelzi a teljesítményadatokat, a Cycling App (jobbra) viszont előre megírt edzésprofilokat is képes végigfuttatni, illetve a görgővel szinkronizált videókat lejátszani.
A tabletes app minden edzésünket menti az eszközre és később elemezhetjük őket. Új szolgáltatás, hogy az edzéseinket felhőbe is menthetjük, és ez a funkció nem csak a tableten, de a telefonon végzett edzéseinkre is érvényes. Az edzéseket később bármikor visszanézhetjük bármely eszközön, amire feltelepítettük valamely Tacx appet és internetkapcsolattal rendelkezik. Az edzéseinket exportálhatjuk is edzésnapló szoftverekbe, pl. Strava, vagy Trainingpeaks. Ezekbe a szoftverekbe ugyanakkor a virtuális valóság görgőn végzett edzéseinket is exportálhatjuk, így az összes kint, Smart tréneren, vagy VR tréneren végzett edzésünk egy helyen lesz nyilvántartva.

 

Virtuális valóság trénerek

Mit jelent a virtuális valóság?
Az interaktív trénerek, amelyek számítógéppel összekötve a technika jelenlegi állása szerinti legkomplexebb tréning lehetőségeket nyújtják. 
Egy VR tréner:
- Élmény. Interaktív, nem csak visszajelzést szolgáltat a teljesítményünkről, de a görgőzés sem lesz többé monoton edzésforma. Animált virtuális környezetben edzhetünk, versenyezhetünk. Videóval rögzített, híres, vagy látványos útvonalakon tekerhetünk - pl. hágómászások - GPS, vagy Strava fájlokat importálhatunk, fitnesz teszteket végezhetünk
- Professzionális. Megtervezhetjük, megírhatjuk saját edzéseinket, nyomon követhetjük teljesítményadatainkat, és ezeket később átnézhetjük, vagy akár edzőnk is elemezheti.

Tacx Virtual info

Mire van szükségünk ahhoz, hogy VR edzést végezzünk?

Egy Tacx interaktív görgőre: a 2017/18-as szezonnal kezdődően minden interaktív Tacx tréner képes okos eszközökkel kommunikálni és az Upgrade Smart kittel mindegyik használható VR trénerként (az i-Genius Multiplayer Smart és az Ironaman Smart már gyárilag tartalmazza az Upgrade kit-et)
és egy  PC-re. 

Sem a TTS4 szoftver, sem a görgőkhöz és az Upgrade Smart kitthez mellékelt ANT+ antenna nem Macintosh kompatibilis. Mac felhasználók egy Wahoo ANT dongle és egy a Zwift szoftver segítségével tudják a Tacx interaktív görgőket VR trénerként használni.

 

Üzembe helyezés

1. Szereld össze a trénert. Ügyelj arra, hogy a fékezőegység és az ellendarabja a kerékméretnek megfelelő szinten kapcsolódjon a vázhoz!.
2. Telepítsd a TTS4 szoftvert. A licenc kódot* a DVD tok belső oldalán találod.  
*Fontos: a licenc kód egy PC-re érvényes. A szoftver több gépre is feltelepíthető, de csak az egyiken tudod aktiválni. Ha másik gépen szeretnéd használni, először deaktiváld a kódot, majd élesítsd a másik PC-n. Az aktiválások-deaktiválások száma nem limitált.
3. Dugd be az antenna USB kábelét a számítógépbe.
4. Indítsd el a TTS4 szoftvert és végezd el a felkínált frissítéseket.

5. Az első lépés a hardverek felismertetése (fékezőegység, interfész, kormányállvány, pulzusmérő-öv), ehhez fontos, hogy a fékezőegység már jeleket sugározzon, ezért:
- a Vortex Smarthálózati kábelét dugd be a konnektorba
- a NEO Smart dugd be és kapcsold be a fékezőegységet
- a Bushido Smarttal el kell kezdeni tekerni, hogy áramot termeljen
- nyomd be az interfész középső gombját
- vedd fel a pulzusmérö-övet és nedvesítsd be az elektródák alatti felületet (csak ANT+ pulzusmérö-övekkel kommunikál!)
6. Fontos, hogy a szoftver által felismert eszközöket csatlakoztasd is!
7. Csatlakoztatás után végezd el a kalibrációt. Ha elmulasztotad, a Settings/Device Manager menüpont alatt bármmikor megteheted. A fékezőegységet érdemes rendszeresen kalibrálni, hogy pontos maradjon.
A tréner ezután használatra kész.

Tacx virtual tréner info

4+1 féle edzés közül választhatsz:

1. Catalyst: ergotréner program - nincs virtuális környezet, a terhelést jeleníti meg grafikonban, emellett az összes teljesítményadatot kijelzi. Bármilyen watt, emelkedés, vagy pulzus alapú edzésprofil megírható rá, terheléses tesztek végzésére is kiváló.
2. Virtuális valóság - a szoftver lelke. Számítógépesen animált virtuális térben edzhetsz, versenyezhetsz, akár 20 ellenféllel. 7 különböző virtuális környezet (1 velodrom, 1 MTB és 5 országúti), sík, dombos, hegyes. A görgő ellelnállása a terep emelkedéséhez, szélviszonyokhoz, szélárnyékhoz idomul.
3. Videó - tekerj le híres etapokat, mászd meg a leghíresebb hágókat! Autóra szerelt kamerával felvett útvonalak, a terephez programozott ellenállással. A videók a Tacx webshopján vásárolhatóak meg.
4. GPS rides - tekerd le a kedvenc edzőkörödet a szobában, vagy készülj egy olyan verseny útvonalán, ahol sosem jártál! GPS, vagy Strava trackeket importálhatsz, így a már bejárt edzőközöket megismételheted otthon. De Google Earth nézetben a világ bármely tájáról útvonalakat jelölhetsz ki, és edzhetsz rajtuk. Pl. felkészülhetsz a Granfondo Stelviora, és nem is kell hozzá GPS tracket keresned.
Előfizetéshez kötött: a Tacx webshopján vásárolhatod meg.
5. Multiplayer - a plusz egy. Bármelyik fenti edzést végezheted hús-vér ellenfelekkel, valós időben online. Előfizetéshez kötött: a Tacx webshopján vásárolhatod meg, kivétel az i-Genius Multiplayer Smart, annak tartozéka.

 

 

 

Kapcsolat

 

Cím: 4400 Nyíregyháza, Bethlen Gábor utca 57. 

 

Telefon: +36 30 233 4808 

 

E-mail: q1kerekparszalon@gmail.com

 

 

Instagram      TikTok      Google cégem

 
 
 

Közösségi oldalak