Tesztek     Blog     Kapcsolat     Vásárlás     Szerviz     

Mert a méret a lényeg!

2018.02.03.

A méret a lényegTöbbfajta kerékpár vásárló létezik, ha a vázak méretéről esik szó.

Van az a típus aki tisztában van azzal, hogy a mai kerékpárok gyártói gondolnak arra, hogy nem minden ember egyforma magasságú és ezért egy adott kerékpárt többféle vázméretben is meg lehet venni. Ők általában a vásárlás során is igen nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a számukra legmegfelelőbb bringát válasszák.

A másik csoprtba tartoznak azok akik még az elmúlt békeidőkben szerzett tapasztalataik alapján indulnak el sok év elteltével kerékpárt vásárolni, vagy csak életük egy olyan szakaszába értek amikor úgy látják jónak, hogy tenni kellene valamit az egészségesebb életért. Nos számukra a kerékpár az "csak egy kerékpár" és maximálisan az érzelmeikre hagyatkozva választják ki azt a bringát amivel úgy gondolják sokat fognak tekereni. Nem törődnek sem a műszaki tartalommal, sem az idális üléspozícióval (vázmérettel), csak a színe számít...>>>

Tudom, hogy az első benyomást egy kerékpár esetében is a megjelenése teszi számunkra vonzóvá, vagy épp ellenkezőleg. Ez mindennel így van, még a párkapcsolatok születésének első lépcsőfokán is a külső az első ami alapján eldönti mindenki, hogy akar-e komolyabb ismerettséget az illetővel, vagy sem.

Ezt az egészet csak azért írtam le, mert hétről-hétre szemtanúja vagyok különböző emberek vásárlásainak itt az üzletben és bizony nagyon gyakran szembesülök a fent leírt problémákkal. Bevallom engem bánt ha tudom, hogy nem megfelelő méretet választ valaki magának. Még mielőtt beszólna valaki, nem szoktam kusban állni és hagyni a hülye döntéseket szó nélkül. Minden esetben elmondom a vásárlónak, hogy lépjen át a kerékpáron és persze minden esetben ki is próbáltatom vele mielőtt döntene, mert igazi véleményt csak próba után tud mondani az ember egy kerékpárról. Ennek ellenére sok esetben simán meggyőzi magát az emberke, hogy az a bringa ami tetszik neki tökéletes volt számára még akkor is, ha az illető 1,73m testmagasságú és a próbált kerékpár 21,5"-os vázmérettel rendelkezik amihez jellemzően 1,9m fölötti magasság kellene...

Van olyan eset amikor a türelem hiánya vezet a hülye döntéshez, mert a  megfelelő méretre várni kellene 1, vagy 2 napot, de tényleg van amikor a tájékozottság hiánya okán választ valaki egy számára nem megfelelő kerékpárt, amivel aztán nem lesz örömteli a bringázás.

Bárhogy is van, ma már megtehetjük azt, hogy válogatunk, hiszen a kerékpárgyártók kínálata lenyűgöző. Minden esetben kérjük ki a szakkereskedő véleményét, tegyünk egy próbakört a kiválasztott bringával és ha kell várjunk a tökéletesre 1-2 napot, hisz sokáig szeretnénk élvezni az új kétkerekűnket-nem igaz?

2018.02.03. Q1 KERÉKPÁRSZALON, Csaba

 

Kapcsolat

 

Cím: 4400 Nyíregyháza, Bethlen Gábor utca 57. 

 

Telefon: +36 30 233 4808 

 

E-mail: q1kerekparszalon@gmail.com

 

 

Instagram      TikTok      Google cégem

 
 
 

Közösségi oldalak