Tesztek     Blog     Kapcsolat     Vásárlás     Szerviz     

Mi kerüljön a Karácsonyfa alá?

2022.11.16.

Karácsonyi ajándék 2022Vészes gyorsasággal közeledik az év legszebb ünnepe a Karácsony, és ahogy azt szoktuk tenni minden évben, úgy most is próbálunk egy kis segítséget, vagy inkább ötletet adni erre az alkalomra az ajándékok kiválasztásával kapcsolatosan.

Kerékpárt ajándékozni Karácsonyra meglehetősen szép és nem utolsósorban igen nagy dolog. Az is biztos, hogy óriási hatást gyakorol az ajándékozott félre, legyen az felnőtt, vagy gyermek. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy az utóbbi évek slágerei, ha ajándékról van szó, akkor nem feltétlenül a kerékpárüzletek kínálatából kerülnek ki, hanem sokkal inkább a műszaki cikk kereskedésekből. A technikai kütyük, amik nem mellesleg sokszor drágábbak még egy korrekt műszaki tartalmú kerékpárnál is, lassan alapértelmezett ajándéknak tekinthetőek a Karácsonyfa alatt. Na de mi van akkor, ha emberünk, akit szeretnénk megajándékozni, már rendelkezik egy szuper kerékpárral, vagy nem szeretnék ekkora összeget elkölteni egy meglepetésre.

Nos, összegyűjtöttünk néhány olyan földhöz ragadtabb ajándékötletet, amivel biztosan örömöt csalhatunk a bringás fél szívébe. Az itt felsorolt tételek mellett persze számtalan okos és jó alternatíva létezik még ugyanezen a vonalon, hiszen a kerékpárok köré épült iparág az utóbbi évtizedekben olyan mértékű növekedésen ment át, hogy ma már az is el tud veszni a számtalan kiegészítő között, aki egyébként jártas a témában. 

Azonban mielőtt belemennénk az ajándékötletek részletezésébe meg kell osztanom még két fontos információt.

Az első és legfontosabb, ami a Karácsonyi vásárlások idején igazán hasznos tud lenni, ha a kiválasztott áru könnyedén és gyorsan a kívánt címre jut, ezért, ahogy eddig, úgy most is segítünk ebben. Bár honlapunk nem kereskedelmi webshop-ként működik, tehát nincs kis kosár, amibe a terméket bele helyezhetjük, mindössze annyi fáradtságot kell megtenni, hogy a kívánt termék és pontos elérhetőség megadásával egy emailt küldeni számunkra. A többit már mi intézzük!

A másik fontos és igen elgondolkodtató dolog az az áruhitel. igen, a hitel. Alapjában véve nem vagyok az a hitelre buzdító ember, sőt úgy is fogalmazhatnék, hogy ki nem állhatom a banki hiteleket. Mégis adódik sok olyan helyzet az életben, amit nem lehet, vagy nem érdemes nélkülük megoldani legyen szó nagyobb horderejű dologról, mint például egy lakás megvásárlása, vagy egy kisebbről, mint amilyen egy kerékpár megszerzése. Mégis miért írok most erről? Azért mert egy olyan érdekes helyzet állt elő, amiről jó, ha tudomást szerez az, aki éppen egy bringavásárlás előtt áll. A világunkat sújtó inflációt valószínűleg senkinek nem kell bemutatni, hisz nap, mint nap szembesülünk annak negatív hatásaival az üzletekben. Sajnos nincs ez másképp a kerékpárok terén sem. Meg sem tudom mondani, hogy az idei évben eddig hányadik árváltozáson vagyunk túl. A forgalmazók (követve az USD és az EUR árfolyamokat) már szinte havonta emelik a termékek árát, aminek okait korábban már bővebben kifejtettük. Ezért lehetséges az, hogy mire valaki összegyűjtené a kiszemelt bringára való összeget, az már addigra jócskán megdrágul. Itt kerül képbe a Cofidis által most bedobott hitelajánlat, amelynek a kamata három éves futamidővel számolva kisebb, mint a jelenlegi infláció. Tehát, ha nem áll a rendelkezésedre a kinézett kerékpár vételára, de úgy érzed, hogy nem okoz gondot havi nagyjából 9-10 ezer forintos összegű csekk befizetése, akkor egy 300 ezer forint nagyságrendű bringát azonnal hazavihetsz úgy, hogy ezzel a kamattal a végén garantáltan kevesebbet fizetsz érte, mintha pár hónap múlva vennéd meg ugyanazt készpénzért. Azért ez így elég jól hangzik, nem? Alaposan utánanéztem, mint partner és biztosan állítom, hogy nincs benne buktató. Nincs „apróbetűs” rész, nincs maradványérték, vagy menet közbeni kamatemelés. A törlesztő részlet fix, kiszámítható és természetesen forint alapon működik. Korrekt ajánlat a jelenlegi időkben és tényleg elgondolkodtató, hogy Ilyen feltétel mellett érdemes-e egy összegben kifizetni a kerékpárt. Végeztem egy pár darab kalkulációt, különböző vételárakra, amely jó viszonyítási alap lehet mindenki számára. Amennyiben felkeltett az érdeklődésedet a dolog, úgy gyere az üzletbe, vagy keress meg az elérhetőségeink valamelyikén és a kiválasztott bringára kérünk számodra egy konkrét ajánlatot! Fontos megjegyezni, hogy ezt a lehetőséget a Cofidis, csak az év végéig tartja fenn, így december végén visszaállnak a nem túl barátságos kamatokra. Most pedig jöjjenek az ajándékötletek, a teljesség igénye nélkül:

Okostelefontartó Kerékpárra

Okostelefon tartó karácsonyra

Ha már az elektronikai kütyük szóba kerültek, akkor kezdjük is mindjárt egy ehhez kapcsolódó, hasznos tartozékkal. Manapság az emberek nagy része nem szeretne megválni a telefonjától még bringázás közben sem, így azt szeretné magával vinni, de hogyan? Többféle megoldás is létezik arra, hogy a telefonunkat biztonságosan magunkkal vigyük kerékpározásaink során. A legegyszerűbb és manapság legelterjedtebb módja ennek, a váztáskaként is működő kis tároló, melynek az első részébe szépen beilleszthető az okos készülék, amit így aztán végig szemünk előtt tudhatunk. Ettől magasabb szinten a speciális telefontokok állnak, melyeket tetszés szerint a kormányra, vagy kormányszárra rögzíthetünk. Ezekben állítva, vagy akár fektetve is befogathatjuk a készülékünket, attól függően, hogy az számunkra hogyan előnyösebb. Ezen tokok mindegyike teljesen vízálló és a telefont egy esetleges borulás mellett is maximális védelemmel látja el. Egy hátrányuk csupán, hogy a gyártók ennek a minőségnek már rendesen megkérik az árát, amitől ideális ajándék válhat belőle.

 

 

 

 

Hölgyek Kedvence

Kerékpáros táska női

Nem csak a kerékpár túrák fontos kelléke a biciklire rögzíthető táska. Legyen szó napi munkába járásról, vagy akár egy piacon történő bevásárlásról a kerékpáros táskák jó szolgálatot tesznek. Természetesen a kínálat kiterjed az üzleti élethez szükséges (Laptop táska) és a szokásos pakkok elnyelésére képes túrázásra szánt kivitelekre egyaránt. Ezek mellett a Basil-t nem véletlenül hívják a női kerékpáros táskák specialistájának. Ők azok, akik egyszerre alkotnak praktikus és szép dolgokat. A legújabb kollekciójuk részét képező Ever-Green család a tetszetős megjelenés mellett egy mozdulattal pattintható fel a kerékpárra, amit hátrahagyva aztán hátizsákként funkcionál megkönnyítve ezzel használójának életét. Ahogy a neve alapján sejteni lehet a táskák megjelenését a természet ihlette, így bézs-zöld, vagy sötétzöld-szürke kombinációban érhető el a típus. Persze a Basil kínála jóval szerteágazóbb, a különféle méretű női táskák mellett, női színekben pompázó túratáskák is részét képezik a kollekciójuknak.

 

 

 

 

EDZŐGÖRGŐ

Edzőgörgő

A bringások érthető módon nem szeretnének lemondani a tekerés adta örömökről, így közülük sokan választják az edzőgörgőt, mint opciót erre a célra, hiszen így a saját kerékpárjuktól sem kell hónapokra búcsút venniük. Itt érdemes megjegyezni a kezdő görgő használók számára, hogy mielőtt befogná az adott biciklit a trénerbe (hagyományos mágnesfékes edzőgörgők esetén) legyen körültekintő, ugyanis több kerékpárt nem is javasol gyártója ilyen célú felhasználásra, és ha esetlegesen egy vázsérülés a görgő használatára vezethető vissza, úgy a garancia sem lesz érvényesíthető. A karbon vázas kerékpárok használói pedig jobb, ha szabadgörgőt, vagy Direct Drive trénert használnak és akkor biztosan nem esik baja a bringának. Ez persze csak néhány apróság, amire érdemes figyelmet fordítani vásárlás előtt, de az oldalunkon minden részletre kiterjedő felvilágosítást igyekszünk adni. A lényeg tehát annyi, hogy az ajándékozni kívánt szerettünk már rendelkezzen egy arra alkalmas kerékpárral! A csattanót a végére hagytam! Az Elite edzőgörgőket Karácsonyig kedvezményes áron kínáljuk.

 

 

 

 

KERÉKPÁR SISAK

Kerékpár sisak

Ahogy azt már említettem manapság egy jobb kerékpár megvásárlása nem olcsó mulatság, így annak kifizetésekor mindenki ott fog meg a kiadásaiból ahol csak tud és sajnos ezt olykor akár a biztonsága rovására teszi. Többek között ezért is olyan elhanyagolt terület még mindig hazánkban a kerékpáros sisak. Érdekes a gyermekeink buksijára azonnal fejvédőt teszünk, amint elindul valamilyen "járművön", míg a saját fejére sok ember semmilyen figyelmet nem fordít, pedig az a gyerkőc nem szeretne Apa nélkül felnőni, ugye? A sisakok árképzésénél is - akárcsak más termékekénél- nagy árkülönbségekkel szembesülünk, de itt sem kell feltétlenül a legdrágábbat megvenni ahhoz, hogy valóban biztonságot nyújtson. Elég egy megbízható, neves gyártó (akár belépő szintű) termékét választani és már biztosak is lehetünk benne, hogy a bajban bizonyítani fog. A gagyi és márkajelzés nélküli termékeket érdemes kerülni, mert gyakorlati haszna biztosan nem lesz.

 

 

 

 

KERÉKPÁR COMPUTER/GPS

Kerékpár GPS

Na ez már egy olyan kütyü, ami a tech kedvelők szívét is megdobogtatja! Kis dobozban nagy érték, akár így is jellemezhetnénk a mai kerékpáros computereket. Ezekből is igen széles a választék, tudásuktól függően, de egy pici puhatolózással könnyedén kideríthető, hogy mire is vágyik szerettünk. Alap információkGPS alapján mért adatok, pulzus és pedálfordulat mérésig bezárólag tudjon mindent? Esetleg navigáljon is? Bárhogy is a sisakoknál leírt tények erre a termékre is igazak, inkább egy neves gyártó alapnak számító modelljét válasszuk, mint egy ismeretlen (gagyi) "nagytudású"  típusát, mert az biztosan a valós értékeket fogja mutatni és hosszú időn át megbízhatóan fog működni, nem beszélve a garanciális háttérről, amit ezek a gyártók nyújtanak a termékeikre.

 

 

 

 

KERÉKPÁR LÁMPA

Kerékpár lámpa

Az egyik leghasznosabb kiegészítő a sisak mellett. Mint minden, úgy a kerékpár lámpa is nagy fejlődésen ment át az utóbbi néhány évben. Azon persze már túl vagyunk, hogy a hagyományos izzót nyugdíjazták a gyártók. A ledes világítás elterjedésével lehetőség nyílt a lámpa méretének csökkentésére, mely így akár egy komolyabb sportkerékpáron se válik szégyenfolttá, bár ha a biztonságról van szó, akkor nem lenne szabad azt az esztétika mögé helyezni. A ledes világítások fejlesztése sem állt meg, így  azok nem rekedtek meg a „jelzőfény” szintjén, hanem mára igen komoly fényerővel rendelkező kerékpár lámpák fő egységeként üzemelnek. A nagy fényerő mellé egészségesebb egy  akkumulátort társítani, mint az elemeket folyamatosan a kukába dobálni, így ezek a lámpák ma már szinte mind ilyen áramforrással üzemelnek. A fejlesztések azonban egy pillanatra sem állnak meg, ezért a mostani generáció (pl. a Bontrager Ion sorozata) már figyelembe veszi a környezeti fényeket és annak megfelelően állítja be az ideális fényerőt, ezzel is segítve a gazdaságosságot és növelve az akku üzemidejét. A legjobb pedig, hogy ez a technika mára teljesen megfizethető szinten érhető el és maximálisan megbízható. Ehhez jön még a távirányítás lehetősége, mely vezérlő segítségével egyszerre szabályozhatjuk az első és a hátsó lámpát. Összegezve a dolgokat, manapság a biztonságos láthatóság már nem csak megfizethető, megbízható, kényelmes, hanem roppant esztétikus is, mely szépen csomagolva igen nagy örömet tud okozni bármely kerékpáros számára.

 

 

 

 

KERÉKPÁROS RUHÁZAT
Kerékpáros ruházat

A kerékpározást, mint sportot űző emberek számára igenis fontos, hogy azt stílusosan csinálják, ehhez nélkülözhetetlen a megfelelő ruházat beszerzése. Ez persze nem csak a megjelenésünket segíti, hiszen legyen szó nyári, vagy téli öltözetről a technikai ruházatnak vitathatatlan előnyei vannak.  Amíg nyáron még el lehet karistolni hagyományos utcai sportruházatban is (bár olyankor is jobb a speciális kerékpáros öltözet), addig ez télen már csak komoly megfázáshoz vezető utat jelent, hiszen ezek a ruhadarabok anyaguknál fogva nem vezetik el az izzadtságot, a keletkezett hővel sem tudnak mit kezdeni, nem támogatják a fesztelen mozgást és még sorolhatnánk a hátrányokat. A téli kerékpáros thermo ruhák, viszont éppen ezekben a dolgokban nyújtanak zseniálisat amellett, hogy a szabad mozgásban sem korlátozzák viselőjét. Ezeknek az előnyös tulajdonságoknak azonban ára van, amin bizony sokan meg szoktak lepődni. Ezt, azonban érdemes emésztgetni, hiszen egy kar, vagy lábmelegítőt, esetleg egy komolyabb thermo nadrágot nem szükséges évente cserélni, ugyanis ezen a szinten már olyan minőséget kapunk a pénzünkért, ami tartós használatot tesz lehetővé, nem beszélve az egészségünkről, amit könnyebb megőrizni ezekben a cuccokban. Értéküknél fogva tehát, igencsak szép ajándék válhat belőlük.

 

 

 

 

CIPŐ/PEDÁL

Kerékpár cipő és pedál

Azoknak a bringásoknak, akik már komolyabban űzik a sportot, elengedhetetlen kellék a ruhatárukból a megfelelő kerékpáros cipő használata. Na, ennek aztán nagyon szokott örülni mindenki! Tudom, hogy ezt is, mint általában a ruhaneműt sokkal nehezebb eltalálni, a méret, fazon stb. miatt, de ma már minden üzlet kellő rugalmassággal kezeli ezeket a vásárlásokat, így a fent említett problémákat a vásárlást követő elég hosszú időszakban lehet orvosolni (cserélni megfelelőre). Abban az esetben, ha mégis rizikósnak tűnik a cipő ajándékba történő vásárlása, akkor (persze, csak ha az illető még nem rendelkezik vele) érdemes az alapoktól kezdeni és a kategóriának megfelelő pedált csomagolni a Fa alá. A hozzá illő cipőt meg majd személyesen kiválasztja az emberünk akkor, amikor eljön az ideje.

 

 

 

 

AJÁNDÉKUTALVÁNY

Ajándékutalvány

A végére hagytam a Jolly Jokert, ha már teljesen elbizonytalanodtál, vagy összezavarodtál és csak abban vagy biztos, hogy az illető, akit megajándékoznál, szeret kerékpározni, akkor sem kell kétségbe esned! Tudom nem a legfantáziadúsabb, de nem lehet vele mellényúlni. Ez az ajándékutalvány, amit ma már minden valamit is magára adó üzlet biztosít vásárlói számára, így természetesen mi is, mégpedig az igényeknek megfelelően választható címletekben.

Nos, nem tudom sikerül ezzel a néhány ötlettel kicsit közelebb juttatnom bárkit is a megoldáshoz, de sajnos a tények valóban azt mutatják, amit a bejegyzés elején is leírtam, hogy a téli időszakban nem igazán jut eszébe a magyar embernek se a kerékpár, se az ahhoz kapcsolódó kiegészítők, pedig van belőlük rendesen. Az itt felsorolt néhány példa persze csak töredéke annak a számtalan lehetőségnek, ami még kínálkozik a szokásos okoseszköz, ékszer, ruha ajándéktriónak valós alternatívájaként. Lehet hát vele élni és változtatni a megszokott, elcsépelt sablonon...

 

Ezúton is kívánok mindenkinek kellemes vásárlást és készülődést az ünnepi időszakra!

2022.11.16. Q1 KERÉKPÁRSZALON, Csaba

 

 

 

Kapcsolat

 

Cím: 4400 Nyíregyháza, Bethlen Gábor utca 57. 

 

Telefon: +36 30 233 4808 

 

E-mail: q1kerekparszalon@gmail.com

 

 

Instagram      TikTok      Google cégem

 
 
 
 
 

Közösségi oldalak