Tesztek     Blog     Kapcsolat     Vásárlás     Szerviz     

Árváltozás a Kerékpárok Világában

2021.01.18.

Kerékpárok ára 2021Egyik csapás után jön a másik! Nem régen ecseteltük, hogy ez az ocsmány  COVID mekkora ütést mért a kerékpár iparra (persze nem csak erre, hiszen a létező összes terület érintett ilyen-vagy olyan módon, de mivel mi egy kerékpár szaküzlet vagyunk, így önző módon most csak ezzel foglalkozunk) és, hogy ennek milyen hatásai vannak a 2021-es szezonra.  Nem kellett sokat várni az újabb „meglepetésre”, mely mögött szintén a Korona vírus áll. A konténerek szállítási költségei sajnálatos módon olyan drámai mértékben megnőttek, hogy azt egyetlen kerékpár gyártó sem tudja figyelmen kívül hagyni, hiszen közvetlenül, vagy közvetve, de mindegyik márka használja ezt a szállítási formát. Van aki a komplett kerékpárokat hozza Távol-Keletről és van aki csak az alkatrészeket, melyeket aztán egy európai gyárban szerelnek kész kerékpárrá.

A tengeren történő szállítási kapacitások hiányából és az ezzel párhuzamosan megnőtt exportigényekből adódóan alig maradt leköthető konténer-kapacitás, elsősorban a Távol-Kelet irányából, melyet kihasználva a szállítmányozó cégek szinte naponta emelik az áraikat. Ez mostanra oda fajult, hogy a megszokott 2500-3000 USD helyett jelenleg 9000-10 000 dollárt kérnek egy konténer Európába való szállításáért. Ezt az árkülönbséget persze már egyik kerékpár gyártó sem hajlandó benyelni, így a megnövekedett költségeket beépítik a biciklik árába.  Ez nagyjából 20 ezer forintos emelkedést jelent az alsóbb régiókban, de mivel százalékosan emelnek, így a drágább kerékpárok esetén ettől jóval magasabb emeléssel kell számolni.

Ezt egyik kerékpár márka sem fogja tudni elkerülni és biztosra vehető, hogy egymást követően adják majd ki az új, immár aktuálisnak tekinthető áraikat a 2021-es szezonra, ezért aki eddig szemezgetett egy kerékpárral és annak árát is megemésztette már, most nagyon kellemetlenül érezheti magát, ha visszatér a honlapon hozzá, hisz egy csúnyább szám éktelenkedik már alatta.  Ez persze egyelőre még csak a Trek, a Hercules és a Kelly’s márkákra érvényes, hisz ők tettek eddig hivatalos bejelentést ez ügyben, de biztosra vehető, hogy a Superior és a Rock Machine is hamarosan követi majd ezt a példát, sőt az általunk nem forgalmazott kerékpár márkák is hasonlóan fognak eljárni. Így eddig csak azon aggódtunk, hogy lesz-e kerékpár a 2021-es szezonra amit árulhatunk a hatalmas alkatrész és kapacitás hiány okán, most már azon is lehet, hogy ha lesz akkor az mennyire lesz megfizethető, vagy netán irreális áron.

 

2021.01.18. Q1 KERÉKPÁRSZALON, Csaba

Kapcsolat

 

Cím: 4400 Nyíregyháza, Bethlen Gábor utca 57. 

 

Telefon: +36 30 233 4808 

 

E-mail: q1kerekparszalon@gmail.com

 

 

Instagram      TikTok      Google cégem

 
 
 

Közösségi oldalak