Tesztek     Blog     Kapcsolat     Vásárlás     Szerviz     

Vannak Gondok!

2021.03.05.

Ellátottsági gondokNa most már valóban foghatjuk a fejünket!  Lehet, hogy hallottál már pár dolgot az idei szezont behálózó problémákról, hiszen mis tettünk már több ízben utalást azokra. Egy jó ideje ijesztgetnek bennünket a hazai kerékpár képviseletek azzal, hogy ez az év más lesz, mit az eddig megszokottak.  Erről korábban már említést is tettünk itt, sőt az okát is részletesebben tárgyaltuk,  azért titkon reménykedtünk abban, hogy valamit csak kitalálnak a gyártók és a szezon kezdetére ha nem is teljesen, de legalább egy elfogadható szinten helyre áll a rend és nem kell majd az érdeklődők arcába vágni folyamatosan azt, hogy nincs, egyszer majd, vagy az idén már nem is lesz válaszokat a kérdéseikre. Márpedig mostanra egyértelművé vált, hogy a helyzet attól is sokkal rosszabb, mint ahogy azt néhány hónappal ezelőtt gondoltuk és ahogy annak megfelelően arra rá is készültünk. A kerékpár forgalmazók sorra dobják be a törölközőt, mivel a gyárak nem tudnak kerékpárt biztosítani az alkatrészek hiányából fakadóan.

A Superior importőre mostanra a saját honlapjáról szinte az egész palettát letörölni kényszerült, mivel  nagyjából 8 típus válik elérhetővé az idei szezonban és azokból is csak 1-1 darab lesz méretválaszték nélkül. Szó szerint vadászni kell egy-egy darabra! A Rock Machine háza táján sem sokkal jobb a helyzet, de valójában felsorolhatnám az összes nagy kerékpár márkát.

Korábban a Trek arról számolt be, hogy náluk nem lesz gond, most már azért tisztán látszik, hogy mégis lett. Annyival azért talán mégis a többiek előtt járnak, hogy náluk ha csak csöpögtetve is, de 1-1 típus kivételével majdnem az egész paletta elérhető lesz ebben a szezonban előbb-utóbb. Ez valójában annyit jelent, hogy lesznek olyan modellek, amelyek majd csak a nyár elején érkezek meg és akkor is csak egy, vagy két méretben, de legalább megjönnek nem úgy, mint az előbb említett gyártók esetében. A rendeléseink igen szép mennyiségben és széles skálán lettek leadva, így remélhetőleg a legtöbb igényt ki tudjuk majd elégíteni, persze csodát mi sem fogunk tudni művelni…

A trekking kerékpárok gyártói közül a Winora kerekperec megmondta, hogy a 2021-es szezont felejtsük el, mert amit le tudnak gyártani az marad a hazai német piacon.

A Hercules mentette meg az idei szezont a prémium trekking vonalon, hiszen ő volt az aki időben és hiánytalanuk leszállította a teljes palettát. Tőlük egyébként még a napokban is érkezik nagyobb készlet, de az előrejelzések szerint lassan ők is leállni kényszerülnek, mert elfogy az összeszerelhető vázak készlete. Ezek alapján azt tudjuk ígérni, hogy március végén még az utánrendelésünk beérkezik, de abban már nem kapunk minden vázméretet meg. Konkrétan a férfivázas kivitelek között a kisebbek már nem érhetőek el.

Most már gyártótól függetlenül látszik, hogy mekkora gonddá nőtte ki magát ez az egész vírus okozta helyzet. Nem csak egyes kategóriák váltak elérhetetlenné, de több esetben egész márkák teljes palettája lett az. Egyelőre még szerencsések vagyunk az időben tett lépéseknek köszönhetően, de a mi készletünk is erősen korlátozott. Ez az év az amikor nem szabad habozni, ha tetszik és vágysz rá akkor vedd meg!!!, mert nem sokáig lesz elérhető…

 

2021.03.05. Q1 KERÉKPÁRSZALON, Csaba

 

 

Kapcsolat

 

Cím: 4400 Nyíregyháza, Bethlen Gábor utca 57. 

 

Telefon: +36 30 233 4808 

 

E-mail: q1kerekparszalon@gmail.com

 

 

Instagram      TikTok      Google cégem

 
 
 

Közösségi oldalak