Tesztek     Blog     Kapcsolat     Vásárlás     Szerviz     

Edzőgörgő körkép

2022.10.28.

Edzőgörgő Elite, TacxA tél közeledése sokakat kényszerít arra, hogy letegye szeretett kerékpárját és áttérjen valamilyen zárt térben végezhető testmozgásra. A bringások érthető módon nem szeretnének lemondani a tekerés adta örömökről, így közülük egyre többen választják az edzőgörgőt, mint alternatív megoldást erre a célra, hiszen így a saját kerékpárjuktól sem kell hónapokra búcsút venniük. Korábban már többször említettük, de a kezdő görgő használók számára talán jobb, ha most is megjegyezzük, hogy mielőtt befogná az adott biciklit a trénerbe (hagyományos mágnesfékes edzőgörgők esetén) tájékozódjon megfelelően, ugyanis vannak kerékpárok, melyeket nem javasol gyártója ilyen célú felhasználásra, és ha esetlegesen egy vázsérülés a görgő használatára vezethető vissza, úgy a garancia sem lesz érvényesíthető. A karbon vázas kerékpárok használói pedig jobb, ha elfelejtik az egyszerű mágnesfékes rendszereket, helyette szabadgörgőt, vagy Direct Drive trénert kell használniuk és akkor biztosan nem esik baja a bringának. Az edzőgörgők széles skálája és könnyű elérhetősége az elmúlt időkben éppúgy a COVID-19 martalékává vált, ahogy az egész kerékpár ipar. A jó hír az, hogy a kerékpárok terén, úgy az edzőgörgők háza táján is kezd pozitív irányban alakulni a dolog. Nézzük akkor az általunk is forgalmazott két legismertebb márkát!

Az Elite jelenleg már teljes palettával várja az érdeklődőket és gyakorlatilag zökkenőmentes és gyors a szállítás még abban az esetben is, ha netán valamely típusból kifogyunk az üzletben. Ha görgőt keresünk, akkor az Elite háza táján tehát érdemes szétnézni, mivel az olasz cég a direkt hajtású okosgörgőktől a szabadgörgőkig mindent kínál nagyon jó minőségben – annyira mindent, hogy van még okos szabadgörgőjük is, sőt még ennél is tovább mennek. A kiegészítőik között találunk olyan kütyüt, amivel gyakorlatilag bármilyen típusú és évjáratú görgőt okosíthatunk. Azok számára, akik nem igazán tudnak eligazodni az Elite görgők kínálatában érdemes az összefoglaló áttekintést elolvasni itt.

Az elmúlt évek nagy vesztese a hazai görgő piacon egyértelműen a legnépszerűbb Tacx volt, ami nem a már említett problémáknak volt elsősorban köszönhető, hanem az időközben a háttérben zajló eseményeknek. A Tacx korábbi tulajdonosa ugyanis eladta a céget, amely így a Garmin kezébe került. Ennek a hozománya lett, hogy a korábbi importőr leváltásra került és az új tulajdonos a már meglévő és működő Garmin partnerei révén folytatta az értékesítést. Ez az importőrváltás volt, amit megsínylett a hazai piac, mert a korábbi partnernél már nem volt készlet, az újnál meg még nem. Mostanra azonban ez is rendeződni látszik és már egy letisztult, szép palettával várják az idei szezont a Tacx-nál.

Ezek szerint tehát semmi akadálya nincsen a rendszeres otthoni tekeréseknek. A két legnagyobb és legismertebb edzőgörgő gyártója és forgalmazója már készen áll a 2022-23-as szezonra...

 

2022.10.28. Q1 KERÉKPÁRSZALON, Csaba

 

Kapcsolat

 

Cím: 4400 Nyíregyháza, Bethlen Gábor utca 57. 

 

Telefon: +36 30 233 4808 

 

E-mail: q1kerekparszalon@gmail.com

 

 

Instagram      TikTok      Google cégem

 
 
 
 
 

Közösségi oldalak