Tesztek     Blog     Kapcsolat     Vásárlás     Szerviz     

Hercules Trekking kerékpár 2021

2020.10.26.

Hercules Tourer Sport 2021Ahogy arról már korábban említést tettünk a Hercules trekking kerékpárok 2021-es kollekciója már megérkezett üzletünkbe. Persze lesz még utánpótlás és egy kis kiegészítés, de alapjába véve a kínálat már most is teljes. Jöjjön tehát az első benyomás a jövő évi modellekről! A beérkezett kerékpárokat mind üzembe helyeztünk már, így testközelből is megismerkedhettünk velük. A márkával való kapcsolatunk persze nem új keletű, hiszen évek óta kínálatunk szerves részét képezik a Hercules kerékpárok. Egy gond van csak velük, mégpedig az, hogy nagyon nehéz hozzájuk jutni, ugyanis a gyártói kapacitás és az igények távol állnak egymástól, de talán ez is hozzájárul ahhoz, hogy a trekking kerékpárok között az egyik legpatinásabb márkanévként tartsák számon. Természetesen ez még önmagában kevés az elismeréshez, hiszen ahhoz egy kerékpárnak sok dolgot kell nagyon jól tudnia. Olyanokat mint tartósság, magas kidolgozási minőség és hosszú távon is első osztályú komfort. Ezeket pedig a Hercules kerékpárok bizonyítottan nagyon tudják.

A 2021-es trekking kínálat letisztult a maga 4 típusával, melyek közül a Valencia R7 az agyváltóval szerelt biciklik rajongóinak nagy kedvence volt az elmúlt években és remélhetőleg az lesz a jövőben is. A 2021-es verzió csak gumiban és színben tér el a korábbitól, maradt tehát a jól bevált Shimano Nexus 7-es agyváltó, az állítható kormányszár, a nagy fényű ledes világítás, melyet természetesen agydinamó táplál.

Tourer 21 néven továbbra is a belépő típus fut a Hercules trekking vonalán, de spórolás szaga ezen a bringán sem érződik. Állítható kormányszár, rendes fék/váltó kar, iPack csomagtartó, agydinamó éppúgy megtalálhatóak a modellen, mint a nagy teherbírású kerekek. Azon kerékpárosok számára tudom nagyon ajánlani ezt a típust akik nem függenek a tárcsafék meglététől egy kerékpáron és szeretik a gondozásmentes strapabíró rendszereket. Legyen szó mindennapos ingázásról, vagy hétvégi kerékpártúrákról egy nagyon magas minőségű trekking kerékpárt kap az ember az elsőre magasnak tűnő vételárért cserébe.

A kedvenc egyértelműen a Tourer Sport, mely már hidraulikus tárcsafékekkel állítja meg a nagy lendületbe jött Hercit, ja és elöl nem spórolós 160mm-es tárcsával, hanem rendes 180mm-el, még a női modellek esetében is! Matt fekete/vörös festése masszív és dögös benyomást kelt. Defekttűrő külső gumikkal és nagy teherbírású kerekekkel van szerelve, hogy a túrák szerelmeseinek se okozzon kellemetlen perceket még keményebb útszakaszokon sem.

A Hercules Tourer Comp tovább emeli a szintet, melynek köszönhetően már egyértelműen az ínyencek kerékpárja lesz. Húzott, ultrakönnyű alumínium váza kecses mégis robusztus, melynek értékéből még az sem vesz el, hogy a bowdent kívül vezették el rajta. Itt már egy 3x9 sebességes Shimano Deore váltórendszerrel kapcsolhatjuk az ideális fokozatot. A teleszkópnak nem csak a keménysége állítható, de ki is kapcsolhatjuk, ha az útviszonyok azt igénylik. A világítás kétszeres fényerővel rendelkezik a belépő szinthez képest. Egyszóval ettől többre nem igen van szüksége még annak sem aki az Alpok hágóin túrázik nyaranta.

Valamit nagyon jól csinál a gyártó az biztos, mert ránézel a kerékpárra és elhiszed, hogy az örökkévalóságnak készült. Ez persze csak az első benyomás, de azok, akik évek óta használnak valamilyen Hercules kerékpárt maximálisan megtudják erősíteni azt, hogy ez a gyakorlatban is így van. Még egy nagy erénye van a Hercules trekking sorozatának, mégpedig az, hogy mindegyik típusát 3 vázkialakítással készítik. Hagyományos férfi, alacsony átlépésű és klasszikus trapézvázas női kivitelben, hogy mindenki megtalálhassa a számára legideálisabbat.

 

2020 okotóber 26. Q1 KERÉKPÁRSZALON, Csaba

Kapcsolat

 

Cím: 4400 Nyíregyháza, Bethlen Gábor utca 57. 

 

Telefon: +36 30 233 4808 

 

E-mail: q1kerekparszalon@gmail.com

 

 

Instagram      TikTok      Google cégem

 
 
 
 
 

Közösségi oldalak