Tesztek     Blog     Kapcsolat     Vásárlás     Szerviz     

Blog

Mi kerüljön a Karácsonyfa alá?

2022.11.16.

Karácsonyi ajándék 2022Vészes gyorsasággal közeledik az év legszebb ünnepe a Karácsony, és ahogy azt szoktuk tenni minden évben, úgy most is próbálunk egy kis segítséget, vagy inkább ötletet adni erre az alkalomra az ajándékok kiválasztásával kapcsolatosan.

Kerékpárt ajándékozni Karácsonyra meglehetősen szép és nem utolsósorban igen nagy dolog. Az is biztos, hogy óriási hatást gyakorol az ajándékozott félre, legyen az felnőtt, vagy gyermek. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy az utóbbi évek slágerei, ha ajándékról van szó, akkor nem feltétlenül a kerékpárüzletek kínálatából kerülnek ki, hanem sokkal inkább a műszaki cikk kereskedésekből. A technikai kütyük, amik nem mellesleg sokszor drágábbak még egy korrekt műszaki tartalmú kerékpárnál is, lassan alapértelmezett ajándéknak tekinthetőek a Karácsonyfa alatt. Na de mi van akkor, ha emberünk, akit szeretnénk megajándékozni, már rendelkezik egy szuper kerékpárral, vagy nem szeretnék ekkora összeget elkölteni egy meglepetésre. Folytatás itt >> about Mi kerüljön a Karácsonyfa alá?

Edzőgörgő körkép

2022.10.28.

Edzőgörgő Elite, TacxA tél közeledése sokakat kényszerít arra, hogy letegye szeretett kerékpárját és áttérjen valamilyen zárt térben végezhető testmozgásra. A bringások érthető módon nem szeretnének lemondani a tekerés adta örömökről, így közülük egyre többen választják az edzőgörgőt, mint alternatív megoldást erre a célra, hiszen így a saját kerékpárjuktól sem kell hónapokra búcsút venniük. Korábban már többször említettük, de a kezdő görgő használók számára talán jobb, ha most is megjegyezzük, hogy mielőtt befogná az adott biciklit a trénerbe (hagyományos mágnesfékes edzőgörgők esetén) tájékozódjon megfelelően, ugyanis vannak kerékpárok, melyeket nem javasol gyártója ilyen célú felhasználásra, és ha esetlegesen egy vázsérülés a görgő használatára vezethető vissza, úgy a garancia sem lesz érvényesíthető. A karbon vázas kerékpárok használói pedig jobb, ha elfelejtik az egyszerű mágnesfékes rendszereket, helyette szabadgörgőt, vagy Direct Drive trénert kell használniuk és akkor biztosan nem esik baja a bringának. Az edzőgörgők széles skálája és könnyű elérhetősége az elmúlt időkben éppúgy a COVID-19 martalékává vált, ahogy az egész kerékpár ipar. A jó hír az, hogy a kerékpárok terén, úgy az edzőgörgők háza táján is kezd pozitív irányban alakulni a dolog. Nézzük akkor az általunk is forgalmazott két legismertebb márkát! Folytatás itt >> about Edzőgörgő körkép

Hová tartunk, avagy a 2023-as modellévről másképpen

2022.10.04.

2023-as szezonrólMegérkezett az első néhány darab kerékpár a 2023-as év kínálatából üzletünkbe és ezen apropóból gondoltam úgy, hogy lenne miről beszélni akkor, amikor a jövő év és az azzal kapcsolatos bringák terítékre kerülnek. A kerékpárok világa az elmúlt években igencsak bővelkedett meglepetésekben, hála a COVID által előidézett baromságoknak, meg az általa okozott károknak. Akárhogy is, de ezek gyakorlatilag mindenre kihatottak a gyártástól egészen a szállításig. Most meg itt van nekünk az a sok szarság, amit sajnos a szomszédunkban zajló háború következtében kénytelenek vagyunk elszenvedni. Mintha nem lenne épp elég dráma az a tény, hogy napjaink Európájában háború van, ami nagyon komoly veszteségeket és fájdalmakat okoz, de ebbe mélyebben nem szeretnék belemenni, hisz ez nem az én asztalom még akkor sem, ha véleményem van a dologról, gondolom úgy, ahogy másoknak is. Nézzük inkább a bringás helyzetet! Folytatás itt >> about Hová tartunk, avagy a 2023-as modellévről másképpen

Ne számolgasd sokáig!

2022.09.05.

Folyamatos áremelésekAz idei szezon elején már sejteni lehetett, hogy ez az év nem lesz könnyű se a kerékpár vásárlók, se a kerékpár szaküzletek számára.  Erről már többször ejtettünk szót az oldalunkon korábban. A probléma meglehetősen összetett.  Az elmúlt COVID –os időszaknak köszönhetően több fronton berogyott az alkatrészek gyártása, így az egyidejűleg megnövekedett vásárlói igényeket képtelenek voltak kielégíteni. Ez mostanra odáig fajult, hogy nem mindenhez lehet hozzájutni, olyan egyszerűen, mint néhány évvel ezelőtt, vagy ha igen, akkor sok esetben hónapokat kell várni rá. Ehhez csapódtak még a világban jelenleg is zajló események, aminek következtében, minden egyre drágább lett. Folytatás itt >> about Ne számolgasd sokáig!

Újdonságok a 2023-as modellévből

2022.08.01.

2023-as kerékpár újdonságokMivel a kerékpárok világában az aktuális modellév fordulója mindig őszre esik, így a nagy kerékpárgyártók az újdonságaikat már a nyár közepén elkezdik megszellőztetni, felkeltve ezzel a közönség érdeklődését. Ez az idén sem történik másképp, így szépen kezd kirajzolódni az általunk forgalmazott márkák 2023-as évre tervezett kínálata. Ahogy az lenni szokott lesz köztük olyan, ami jelentős változáson esik át és lesz olyan is, amely változtatás nélkül vág neki az új szezonnak. Érdemes lesz tehát figyelni a következő időszakban a honlapunkat azoknak, aki kíváncsiak valamely újdonságra, hiszen folyamatosan frissítjük a tartalmat, hogy első kézből adjunk információt a látogatók számára az újdonságokról. Folytatás itt >> about Újdonságok a 2023-as modellévből

Csalódott Vásárló

2022.07.08.

csalódott kerékpár vásárlóAz idei szezonban meglehetősen sok csalódott kerékpár vásárlóval találkozom, ami a korábbi évekre tapasztalataim szerint nem volt jellemző. Ezen vásárlók között volt olyan, aki a mi üzletünkben költötte el a pénzét és nem volt elégedett az általa választott kerékpárral, volt olyan, aki valamely internetes oldalról rendelt termékre panaszkodott nálam, és volt olyan, aki egy másik szaküzletben vásárolt kerékpárral volt nagyon elégedetlen. Ezek a vásárlók két dologban maximális egyezést mutattak. Az egyik a csalódottság a másik pedig, hogy mind 250 ezer forint alatti ársávban választott magának MTB, vagy Cross bringát.

Őszintén szólva rossz ezt látni! Számomra ugyanis csak akkor tekinthető sikeresnek a vevő-eladó kapcsolat, ha az adott bicikli örömet és elégedettséget okoz a vásárlójának. Bízom és hiszek az általam forgalmazott termékekben, azzal együtt persze, hogy tisztába vagyok az adott típusok korlátaival. Pontosan tudom, hogy, mitől-mit lehet elvárni. Rengeteg beszélgetés előzte meg ennek a néhány sornak a megszületését, mert szerettem volna tisztán látni és rájönni arra, hogy hol a hiba, mi változott az előző évekhez képest? Tényleg rosszabbak a bringák, vagy csak egyszerűen megváltoztak a vásárlói igények, esetleg ennyire nem járnak utána a dolgoknak, mielőtt döntenének az emberek? Folytatás itt >> about Csalódott Vásárló

Cyclision. Fiatal, de sokat tud!

2022.06.21.

Cyclision kerékpárBemutatkozik a Cyclision. Lehet, hogy ez a bemutatkozás nem is a megfelelő szóhasználat, hiszen az elmúlt években már felbukkant egy párszor a Cyclision kerékpárok néhány típusa az üzletünkben, csak eddig a körülmények nem igen álltak össze úgy, hogy korrekt szinten tudjuk képviselni a márkát.

Na de miről is van szó valójában és miféle gyártó is a Cyclison?

Aki egy kicsit is ismeri a kerékpárokhoz való hozzáállásomat és ez által az üzletpolitikámat az nagyon jól tudja, hogy csak olyan kerékpár márkák termékeit szeretem értékesíteni, amiben én magam is hiszek. Véleményem szerint csak így tud jól működni a dolog és nagyon utálom, amikor kompromisszumot kell kötnöm, úgy ahogy azt mostanában az átkozott alkatrészhiány okozta szállítási gondok miatt kényszerültem. Ezért bukkantak fel rendre a Kellys kerékpárok a kínálatunkban. Ne értse félre senki nincs baj a Kellys bringákkal, úgy általában, hiszen elég jó minőségűek, és ár/érték arányban is elfogadhatóak, csak sok esetben mégsem érzem azt, hogy tényleg egy modern és jó biciklit adnék a vásárlónak azzal, ha ezt választja. Folytatás itt >> about Cyclision. Fiatal, de sokat tud!

Hajtogatható, akkor már jó?

2022.05.28.

Hajtogatható kerékpár lakatNapjainkban, ha szeretett kerékpárunkat bárhol nagy biztonságban szeretnénk tudni, akkor kétségtelenül az egyik legjobb megoldás az, ha egy hajtogatható lakat segítségével valami biztos, fix ponthoz rögzítjük azt. A másik megbízható eszköz az U lakat, de most maradjunk az előbbinél. A neves lakatgyártók, mint például az ABUS, Kryptonite, vagy a Trelock az évek során szinte tökélyre fejlesztették ezt a vonalat. Anyaghasználatuk valóban ellenáll a legdurvább erővágónak is, azonban ahogy az lenni szokott, ennek a megoldásnak is van árnyoldala. Ugyan a gyári toknak köszönhetően fantasztikusan könnyen és igényesen lehet a kerékpárra rögzíteni és mindenhová magunkkal vinni, azonban használata a lakat merevsége miatt nem minden esetben és nem mindenki számára könnyű. Az itt leírt előnyökkel persze nem mindenkinek tudtam újat mondani, hiszen ezeknek a lakatoknak a jó híre már rég eljutott a kerékpárosok nagy részéhez. Folytatás itt >> about Hajtogatható, akkor már jó?

Fejlessz, de csak okosan!

2022.05.07.

kerékpár fejlesztésA legelején szeretném tisztázni azt, hogy amiről most szó lesz az nem egy régi kerékpár felújítása, bár az anyagi rész arra vonatkozóan is érvényes. Mielőtt belekezdenénk egy nagyobb felújításba, mindenképpen nézzük meg, hogy mennyibe is kerül ez majd nekünk. Nehogy abba a hibába essünk bele, hogy a végén a ráköltött alkatrészek többet érnek a bringán, mint maga a kerékpár.

Többféle oka lehet annak, ha valaki a kerékpárja fejlesztésén kezd el gondolkodni. Van, amikor az elhasználódott, vagy netán elromlott alkatrész cseréje során merül fel az ötlet, hogy ha már szükséges a csere, akkor miért ne legyen egy a korábbinál jobb típus a régi helyett. Van, amikor azért vágyik valaki a fejlesztésre, mert „kinőtte” a technikát, vagy egyszerűen csak kifinomultabb működésű alkatrészekre vágyik. Bárhogy is legyen, minden ilyen jellegű beruházás előtt érdemes alaposan mérlegelni a helyzetet. Megnézni, hogy milyen ára lenne az aktuális fejlesztésnek és, hogy megéri-e az a beruházás. Itt most nem arra kell elsőssorban gondolni, hogy számunkra megéri-e, hanem sokkal inkább arról van szó, hogy a jelenlegi kerékpárunkra érdemes lehet egyáltalán rákölteni azt az adott összeget. Folytatás itt >> about Fejlessz, de csak okosan!

Kerékpár Biztosítás

2022.04.14.

Kerékpár biztosításManapság egy jó kerékpár megvásárlása nem olcsó mulatság, amiből egyenesen adódik, hogy ha már megszerezte az ember, akkor bizony általában félti is. Annak érdekében, hogy hosszú időn át aggodalom nélkül használhassuk, az új kétkerekűt legtöbbször mindent megteszünk. Magára hagyva biztonságos lakatra bízzuk, lakat híján nem hagyjuk felügyelet nélkül, de a szerencsétlenre nem csak a tolvaj kezek jelentenek fenyegetést. Előfordulhat egy-egy borulás, baleset stb. Ilyenkor jöhet jól egy biztosítás. Persze ezeket lehet gyűlölni, vagy szeretni, de a tény az, hogy amikor megtörténik a baj, de rendelkezünk egy szerződéssel, akkor bizony nagy könnyebbség lesz úrrá rajtunk. A legújabb, az Allianz által kifejezetten kerékpárokra és elektromos rásegítésű kerékpárokra kialakított biztosítási csomagok még ennél is többet nyújtanak, igaz az áruk is megvan. Mérlegelni viszont érdemes, hiszen abban az esetben, ha valaki egy nagyobb értékű bringára ruház be, mindenképp megfontolandó ajánlat lehet.  A kerékpár biztosítás részletei összefoglalva röviden a következőek: Folytatás itt >> about Kerékpár Biztosítás

Oldalak

Kapcsolat

 

Cím: 4400 Nyíregyháza, Bethlen Gábor utca 57. 

 

Telefon: +36 30 233 4808 

 

E-mail: q1kerekparszalon@gmail.com

 

 

Instagram      TikTok      Google cégem

 
 
 
 
 

Közösségi oldalak