Tesztek     Blog     Kapcsolat     Vásárlás     Szerviz     

Blog

Cyclision. Fiatal, de sokat tud!

2022.06.21.

Cyclision kerékpárBemutatkozik a Cyclision. Lehet, hogy ez a bemutatkozás nem is helyénvaló, hiszen az elmúlt években már felbukkant egy párszor a Cyclision kerékpárok néhány típusa az üzletünkben, csak eddig a körülmények nem igen álltak össze úgy, hogy korrekt szinten tudjuk képviselni a márkát.

Na de miről is van szó valójában és miféle gyártó is a Cyclison?

Aki egy kicsit is ismeri a kerékpárokhoz való hozzáállásomat és ez által az üzletpolitikámat az nagyon jól tudja, hogy csak olyan kerékpár márkák termékeit szeretem értékesíteni, amiben én magam is hiszek. Véleményem szerint csak így tud jól működni a dolog és nagyon utálom, amikor kompromisszumot kell kötnöm, úgy ahogy azt mostanában az átkozott alkatrészhiány okozta szállítási gondok miatt kényszerültem. Ezért bukkantak fel rendre a Kellys kerékpárok a kínálatunkban. Ne értse félre senki nincs baj a Kelly’s bringákkal, úgy általában, hiszen elég jó minőségűek, és ár/érték arányban is elfogadhatóak, csak sok esetben mégsem érzem azt, hogy tényleg egy modern és jó biciklit adnék a vásárlónak azzal, ha ezt választja. Folytatás itt >> about Cyclision. Fiatal, de sokat tud!

Hajtogatható, akkor már jó?

2022.05.28.

Hajtogatható kerékpár lakatNapjainkban, ha szeretett kerékpárunkat bárhol nagy biztonságban szeretnénk tudni, akkor kétségtelenül az egyik legjobb megoldás az, ha egy hajtogatható lakat segítségével valami biztos, fix ponthoz rögzítjük azt. A másik megbízható eszköz az U lakat, de most maradjunk az előbbinél. A neves lakatgyártók, mint például az ABUS, Kryptonite, vagy a Trelock az évek során szinte tökélyre fejlesztették ezt a vonalat. Anyaghasználatuk valóban ellenáll a legdurvább erővágónak is, azonban ahogy az lenni szokott, ennek a megoldásnak is van árnyoldala. Ugyan a gyári toknak köszönhetően fantasztikusan könnyen és igényesen lehet a kerékpárra rögzíteni és mindenhová magunkkal vinni, azonban használata a lakat merevsége miatt nem minden esetben és nem mindenki számára könnyű. Az itt leírt előnyökkel persze nem mindenkinek tudtam újat mondani, hiszen ezeknek a lakatoknak a jó híre már rég eljutott a kerékpárosok nagy részéhez. Folytatás itt >> about Hajtogatható, akkor már jó?

Fejlessz, de csak okosan!

2022.05.07.

kerékpár fejlesztésA legelején szeretném tisztázni azt, hogy amiről most szó lesz az nem egy régi kerékpár felújítása, bár az anyagi rész arra vonatkozóan is érvényes. Mielőtt belekezdenénk egy nagyobb felújításba, mindenképpen nézzük meg, hogy mennyibe is kerül ez majd nekünk. Nehogy abba a hibába essünk bele, hogy a végén a ráköltött alkatrészek többet érnek a bringán, mint maga a kerékpár.

Többféle oka lehet annak, ha valaki a kerékpárja fejlesztésén kezd el gondolkodni. Van, amikor az elhasználódott, vagy netán elromlott alkatrész cseréje során merül fel az ötlet, hogy ha már szükséges a csere, akkor miért ne legyen egy a korábbinál jobb típus a régi helyett. Van, amikor azért vágyik valaki a fejlesztésre, mert „kinőtte” a technikát, vagy egyszerűen csak kifinomultabb működésű alkatrészekre vágyik. Bárhogy is legyen, minden ilyen jellegű beruházás előtt érdemes alaposan mérlegelni a helyzetet. Megnézni, hogy milyen ára lenne az aktuális fejlesztésnek és, hogy megéri-e az a beruházás. Itt most nem arra kell elsőssorban gondolni, hogy számunkra megéri-e, hanem sokkal inkább arról van szó, hogy a jelenlegi kerékpárunkra érdemes lehet egyáltalán rákölteni azt az adott összeget. Folytatás itt >> about Fejlessz, de csak okosan!

Kerékpár Biztosítás

2022.04.14.

Kerékpár biztosításManapság egy jó kerékpár megvásárlása nem olcsó mulatság, amiből egyenesen adódik, hogy ha már megszerezte az ember, akkor bizony általában félti is. Annak érdekében, hogy hosszú időn át aggodalom nélkül használhassuk, az új kétkerekűt legtöbbször mindent megteszünk. Magára hagyva biztonságos lakatra bízzuk, lakat híján nem hagyjuk felügyelet nélkül, de a szerencsétlenre nem csak a tolvaj kezek jelentenek fenyegetést. Előfordulhat egy-egy borulás, baleset stb. Ilyenkor jöhet jól egy biztosítás. Persze ezeket lehet gyűlölni, vagy szeretni, de a tény az, hogy amikor megtörténik a baj, de rendelkezünk egy szerződéssel, akkor bizony nagy könnyebbség lesz úrrá rajtunk. A legújabb, az Allianz által kifejezetten kerékpárokra és elektromos rásegítésű kerékpárokra kialakított biztosítási csomagok még ennél is többet nyújtanak, igaz az áruk is megvan. Mérlegelni viszont érdemes, hiszen abban az esetben, ha valaki egy nagyobb értékű bringára ruház be, mindenképp megfontolandó ajánlat lehet.  A kerékpár biztosítás részletei összefoglalva röviden a következőek: Folytatás itt >> about Kerékpár Biztosítás

Így kell szétcseszni egy márkanevet

2022.03.23.

Márkarombolás

Amikor már azt hitte az ember, hogy a hosszú várakozási idő, az óriási alkatrészhiány okozta gyártási akadozás, és a megnövekedett árak (szállítási költség, árfolyam és nyersanyag ár miatt) mellé már nem tud új kellemetlenség érkezni, akkor megjelenik a helyettesítő alkatrész szindróma. Hogy mi is ez az egész? Minden kerékpárhoz tartozik egy gyár által megálmodott specifikáció, amely részletesen taglalja a felhasznált alkatrészek típusát, műszaki paramétereit, ezeket mi is közzétesszük a honlapunkon a kerékpárok képei alatt.  Az általunk forgalmazott kerékpár márkák, kivétel nélkül minőségi, ismert és hosszú évekre visszanyúlóan bizonyított alkatrészgyártókkal dolgoznak együtt. Folytatás itt >> about Így kell szétcseszni egy márkanevet

Ez a helyzet jelenleg!

2022.03.01.

HelyzetjelentésNem akarok összeesküvés elméleteket gyártani, de egyszerűen itt nincs valami rendben, nagyon nincs. Az, aki az utóbbi egy évben szeretett volna magának egy kerékpárt vásárolni, bizonyára érti miről is beszélek. A kerékpáriparban soha korábban nem tapasztalt hiány ütötte fel a fejét, a hiány konkrétan az alkatrészek hiányáról szól, ami nélkül ugye nem igen lehet egy biciklit összeszerelni. Az egészet azzal magyarázták, hogy a COVID okozta korlátozások következtében annyian kezdtek el kerékpározni, amely megnövekedett igényeket már nem tudta a gyártás követni és kielégíteni. Nos, az igény az valóban növekedett, de egy kicsit mélyebbre ásva a témában azonnal láthatóvá válnak a növekedés számai és ezek egy kicsit sem indokolják a kialakult helyzetet. Ez a növekedés nagyon távol áll attól, amit ma egy olyan gyártó, mint pl. a Shimano ne tudna követni. Folytatás itt >> about Ez a helyzet jelenleg!

Mitől minőségi egy kerékpár?

2022.02.02.

Kerékpárok minősége

A napokban egy srác megörvendeztetett bennünket egy hozzászólással a Youtube csatornánkon. A 2022-es Trek Marlin 4-es bemutató videó alatt megjegyezte, hogy „milyen undorítóak a hegesztési varratok”. Mielőtt bárki azt gondolná, hogy ez a bejegyzés a Trek Marlin védelméről fog szólni, had nyugtassak meg mindenkit, hogy nem. Sokkal inkább az emberi baromságról, és most nem erről a konkrét hozzászólóról, hanem ami az effajta szemlélet mögött áll, de hogy a kép teljes legyen fontos leírni, hogy az emberünk megjegyezte azt is, hogy mennyivel jobb vételeket lehet ugyanezen a pénzen nyélbe ütni. Valójában ez a mondat késztetett arra, hogy beszéljek a következő dolgokról, olyan színfalak mögötti konkrétumokról, amelyekkel a végfelhasználó (vásárló), vagy a kerékpárokat szemlélő nem nagyon tudhat. Ezek a dolgok pedig mind hozzájárulnak a legfontosabbhoz, ami egy terméket jellemezhet, ami nem más, mint a MINŐSÉG! Ehhez pedig semmi köze nincsen annak, hogy milyen műszaki tartalmú fékkel, váltóval, vagy éppen hajtóművel látnak el egy kerékpárt. Ezek az alkatrészek persze kellenek ahhoz, hogy kifinomultan működjön minden és szükség is van rájuk a magas minőségérzet kialakításában, de a történet nem itt kezdődik. Folytatás itt >> about Mitől minőségi egy kerékpár?

Gratulálunk! Végre egy jó ötlet!

2022.01.10.

Kerékpár vásárlás cégeknekEgy olyan rendelettel örvendeztette meg Magyarország népét a kormány, mely sokak számára jelentheti azt, hogy kedvezőbb feltételekkel jusson hozzá álmai kerékpárjához, legyen az elektromos rásegítésű, vagy hagyományos. Még mielőtt valaki legyintene egyet erre a rendeletre, mondván ez csak a vállalkozóknak, cégeknek kedvez, az olvassa el figyelmesen a kiadványt, ugyanis bármely cég, vásárolhat a saját dolgozóinak kerékpárt. Miért is jó ez nekünk, magánembereknek?

Elsősorban azért, mert amennyiben a vezetőség hozzájárul a dologhoz, úgy az ÁFA tartalmat egyből visszajuttatja a munkatárs részére, így ezzel az összeggel egyből csökken a vásárló számára a kerékpár ára. A munkáltató sem jár rosszul, hiszen a kerékpár vételára a cég költségeként jelenik meg, ami a társasági adót csökkenti. Na de nézzük, hogy is hangzik ez hivatalosan! Folytatás itt >> about Gratulálunk! Végre egy jó ötlet!

Kerékpár és a Tél

2021.12.11.

Kerékpározni télenA hideg idő bizony próbára teszi a kerékpárok egyes elemeit, amit bizony el kell fogadni. Ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne használni egy modern biciklit a téli körülmények között, sokkal inkább arról van szó, hogy nem kell meglepődni azon, ha az egyes műszaki egységek nem éppen úgy teszik a dolgukat, mint ahogy azt megszoktuk tőlük. A hőmérséklet csökkenésével például a teleszkópokban használt zsír, vagy olaj (teleszkóp típustól függően) sűrűsödni kezd, ami által veszít a viszkozitásából, ezért van az, hogy ilyenkor sokkal nehézkesebben mozog, egyes esetekben pedig szinte már nem is csillapít semmit. Akit ez zavar, annak bizony a hideg közeledtével érdemes szervizben olajat cseréltetni a gyártó által megadott specifikáció alapján, egy alacsony hőmérsékleten működőre.

Aki ezt nem teszi, annak a fent leírt kellemetlenségen túl más gonddal nem kell szembenéznie, vagyis ettől nem károsodik maradandóan a teleszkóp, a hőmérséklet emelkedésével szépen visszaáll a megszokott működés. Folytatás itt >> about Kerékpár és a Tél

Karácsonyi Ajándékötletek

2021.11.15.

Karácsonyi ajándékötletekKerékpárt ajándékozni Karácsonyra meglehetősen szép és nagy dolog. Az is biztos, hogy óriási hatást gyakorol az ajándékozott félre, legyen az felnőtt, vagy gyermek. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy az utóbbi évek slágerei, ha ajándékról van szó, akkor nem feltétlenül a kerékpárüzletek kínálatából kerülnek ki, hanem sokkal inkább a műszaki cikk kereskedésekből. A technikai kütyük, amik nem mellesleg sokszor drágábbak még egy korrekt műszaki tartalmú kerékpárnál is, lassan alapértelmezett ajándéknak tekinthetőek a Karácsonyfa alatt.

Na de mi van akkor, ha az ember, akit meg szeretnénk ajándékozni, már rendelkezik egy szuper kerékpárral?  Nos, összegyűjtöttünk néhány olyan földhöz ragadtabb ajándékötletet, amivel biztosan örömöt csalhatunk a bringás fél szívébe. Az itt összegyűjtött ajánlatok mellett persze számtalan okos és jó alternatíva létezik még ugyanezen a vonalon, hiszen a kerékpárok köré épült iparág az utóbbi évtizedekben olyan mértékű növekedésen ment át, hogy ma már az is el tud veszni a számtalan kiegészítő között, aki egyébként jártas a témában. Folytatás itt >> about Karácsonyi Ajándékötletek

Oldalak

Kapcsolat

 

Cím: 4400 Nyíregyháza, Bethlen Gábor utca 57. 

 

Telefon: +36 30 233 4808 

 

E-mail: q1kerekparszalon@gmail.com

 

 

Instagram      TikTok      Google cégem

 
 
 
 
 

Közösségi oldalak