Tesztek     Blog     Kapcsolat     Vásárlás     Szerviz     

Blog

Biztos, hogy jó az irány?

2021.09.21.

Kerékpár hajtás rendszerA 2022-es modellév kerékpárjainak feltöltése során több műszaki változás is szemet szúrt a korábbi évekhez képest és bevallom, nem mindegyik mellett tudok szó nélkül elmenni, sőt érvelni meg aztán végképp nem.  Az is biztos, hogy nem én leszek az a személy, aki megváltoztatja a gyártók gondolkodását és nem is ez a célom, de mivel már hosszú évek óta a kerékpárok világában tevékenykedem, így lehetőségem is adódik szép számban arra, hogy az adott év újdonságait személyesen próbára tehessem és a vásárlók felé megosszam a tapasztalt élményeimet. Ezen tapasztalatok alapján verte ki nálam a biztosítékot a legújabb kori hülyeség.

Az MTB kerékpárok esetében néhány éve megindult egyfajta reform (nevezzük annak) a hajtás tekintetében. Elkezdték a hajtómű csonkítását, előbb kettes, majd egyes rendszerűre cserélni. Folytatás itt >> about Biztos, hogy jó az irány?

Tárcsafékes Kerékpár

2021.09.01.

Tárcsafékes KerékpárMa már a nagy többség számára alapértelmezett tény, hogy egy kerékpáron a fékrendszer az valamilyen hidraulikus, vagy mechanikus tárcsafék. Szerencsére ez a mai napig nem teljesen fedi a valóságot, hiszen rengeteg kerékpár készül még mindig a jól bevált hagyományos fékkel. De miért is varázsol el minket annyira a csillogó féktárcsa látványa és miért tartjuk annyival többre a hosszú éveken át bizonyított és jól működő V fékeknél? Ezt a kérdést számtalanszor feltettem már azon vásárlóimnak, akik például egy jó trekking kerékpárra vágynak, de mégsem veszik meg a számukra legideálisabb modellt, mert annak kerekén nem díszeleg a tárcsafék. A válasz pedig mindig ugyanaz: „azért kell, hogy tárcsafékes legyen a bicikli, mert az úgy néz ki jól”. Folytatás itt >> about Tárcsafékes Kerékpár

Előrejelzések a 2022-es szezonra. Rendeződik-e a sport kerékpárok helyzete?

2021.08.06./ II. Rész

Rendeződik-e a sport kerékpárok helyzete?

A sport kerékpárok az elektromos rásegítésű biciklikkel karöltve hatalmasat buktak az idén, hiszen a szükséges mennyiségnek csak a töredéke érkezett be az országba, sőt voltak olyan szegmensek, mint pl. az országúti, vagy a gravel kerékpárok, melyekből mindössze néhány tucat jutott az egész országba- és ez az összes forgalmazott márka együttes értéke!

A sport kerékpárok frontján ugye az elsődleges márkáink a Trek és a Superior, melyekhez kisebb részben még a Rock Machine és a Kelly’s kínálata társul. Mostanra gyakorlatilag mindent megtudtunk arról, hogy ezek a gyártók miként tudják ellátni a 2022-es szezonban felmerülő igényeket hazánkban. A forgalmazóktól és, vagy gyártóktól kapott információk alapján azt kell mondanom, hogy ismét egy borzalmas szezon elé nézünk, de menjünk ABC sorrendben. Folytatás itt >> about Előrejelzések a 2022-es szezonra. Rendeződik-e a sport kerékpárok helyzete?

2021 a kerékpárhiányról szólt, nézzük mit várhatunk 2022-ben?

2021.07.22./ I. Rész

2021 a kerékpárhiány éve5Bármennyire is szeretnénk, egyelőre nem látszik, hogy rendeződne a kerékpáripar válsága. Az idei szezonra tett ígéretek, mely szerint maximum kisebb fennakadások, időbeni csúszások fordulhatnak elő forgalmazói és gyártói oldalról egyaránt, finoman szólva nem jöttek be. Az általunk forgalmazott valamennyi márka csúnyán megsínylette azt az alkatrészhiányt, amit a COVID okozta megnövekedett kereslet és az esetenkénti gyárleállások műveltek. Aki csak próbált az idén kerékpárt vásárolni, valószínűleg szembesült olyan nehézségekkel, amire a korábbi évtizedekben nem volt példa, sőt sok esetben elég volt, ha csak egy kiegészítőt, vagy egy alkatrészt keresett az ember, mert bizony még ezen a területen is érték komoly arculcsapások az illetőt. Alapértelmezett és egyszerű hétköznapi dolgokra is hónapokat kellett várni, ha egyáltalán be lehetett azt szerezni. Folytatás itt >> about 2021 a kerékpárhiányról szólt, nézzük mit várhatunk 2022-ben?

Trekking, vagy Cross Kerékpárt

2021.07.02.

trekking vagy cross kerékpártA fiatalabb kerékpár vásárlók (ezen a 30 fölötti generációt kell érteni) többsége szó szerint rosszul lesz, ha meghallja a trekking kerékpár kategóriát még akkor is, ha elmondása szerint pont egy olyan stílusú biciklire lenne szüksége. No de mi ennek az oka? Csak egy rossz berögződés, vagy ahogy ezek az emberek fogalmaznak valóban öreguras megjelenésű kerékpárok a trekking bringák? Mik az alapvető különbségek a trekking és a cross kerékpárok között? Sokan csak a kinézet alapján választanak és lehet ennek köszönhetően rosszul. 

Ahhoz, hogy választ kapjunk ezekre a kérdésekre először is érdemes tisztába tenni a dolgokat és megnézni, hogy műszakilag miben is különbözik egymástól a cross trekking és a klasszikus trekking kerékpár, hiszen rengeteg ember nem tudja. Valójában szinte semmiben. Folytatás itt >> about Trekking, vagy Cross Kerékpárt

Kerékpár Tesztek

2021.06.16.

Kerékpár teszt

Számomra is meglepő, hogy mennyi pozitív visszajelzés érkezik a weblapunkon található kerékpár tesztek kapcsán. Volt aki ezen véleményre hagyatkozva döntött egyik, vagy másik kerékpár típus mellett, bár azt minden esetben elmondom, hogy ezekkel a véleményekkel nem szeretnék befolyásolni senkit és nem feltétlen kell kőbevésett tényként kezelni őket, hiszen egy biciklivel kapcsolatban sok a szubjektív dolog és az enyém csak egy vélemény az adott típusról. A reakciók persze arra ösztönöztek, hogy a lehetőségeket kiaknázva minél több kerékpár nyergében forduljak meg oly módon, hogy arról valós képet tudjak alkotni az olvasók felé.

A tesztalanyok kiválasztása persze elég tudatos, hiszen figyelembe veszem mindig azt, hogy mely kerékpár típusok a legnépszerűbbek, vagy melyekről érkezik a legtöbb kérdés, vásárlás előtt, így nagyjából le lehet szűrni azt, hogy a nagytöbbség mire kíváncsi leginkább. Az idei szezon pedig bővelkedett az újdonságokban, szinte mindegyik általunk forgalmazott márka dobott be olyan típust amire nem csak a közönség, de jómagam is nagyon várt és borzasztóan jó lett volna a nyergébe pattanni. Folytatás itt >> about Kerékpár Tesztek

Kerékpározás Gondtalanul, avagy hová tegyük a cuccainkat

2021.05.28.

Kerékpáros pakkokA kerékpározás mindenkinek mást jelent, hiszen van aki sportcéllal teker,  van aki szimpla közlekedési eszközként tekint a biciklire és van aki a szabadidős kellékként. Bárhogy is legyen tény az, hogy ha nyeregbe pattanunk azt többnyire nem csak úgy tesszük ahogy vagyunk, általában szükségünk van még egy-két elengedhetetlen dologra. A kerékpározással mostanában ismerkedők számára (akik igen sokan lettek, köszönhetően az elmúlt COVID-os időszaknak) szeretnék egy kis információval szolgálni ebben az ügyben, ugyanis sokan nem is tudják, hogy ez az iparág már mennyi okosságot talált ki annak érdekében, hogy a bringázásaink során ne kelljen semmilyen kompromisszumot kötni.

A kerékpározási szokások és a felhasználási terület is igen sokrétű, hiszen az alkalmi kerékpározások során többnyire csak a szokásos apróságokat kell megfelelően elhelyezni, mint pl. kulcs, pénz, zsebkendő, telefon. A napi munkába járáshoz már lényegesen több cuccra van szükség, nem beszélve a hosszú távú kerékpártúrákról.  Folytatás itt >> about Kerékpározás Gondtalanul, avagy hová tegyük a cuccainkat

Láncváltós, vagy Agyváltós Kerékpárt?

2021.05.10.

Agyváltós kerékpárAz igazság az, hogy mindkét váltótípusnak megvan a maga rajongótábora a keveredés pedig igen ritka. Az agyváltós kerékpárok rajongóit nem igazán lehet eltéríteni a hitüktől és ez általában a láncváltó szerelmeseire is igaz. Vannak azonban olyanok, akik teljesen laikusak a témában és fogalmuk sincs arról, hogy mit jelent (és miért is jó, vagy nem) az egyik, illetve a másik rendszer. Nos, ők gyakran kérdezik meg: „Miért jó az agyváltós kerékpár?

A kérdés jogos, hiszen egy új agyváltós modell vásárlása nem kis beruházás, és ha nem válik be, akkor éveken át viselhetik a döntés következményeit. Van azonban, akinek ideális választás az agyváltós rendszerű bicikli. Nézzük akkor, hogy kinek is előnyös az agyváltós kerékpár? Folytatás itt >> about Láncváltós, vagy Agyváltós Kerékpárt?

Kerékpárutak fejlesztése hazánkban

2021.04.16.

Kerékpárutak fejlesztése Az utóbbi időben elég szépen alakulnak a hazai kerékpárút fejlesztések. Azt nem mondom, hogy nincs is már min fejleszteni, így utánanéztünk egy kicsit a dolgoknak és megpróbáltuk kideríteni, hogy mire is számíthatunk a következő időszakban ezen a téren. Annyi már biztos, hogy ha tervezett ütemet tartják a kivitelezők akkor azt hiszem hamarosan minden kerékpáros maximális elégedettséggel tekerheti szeretett bringáját akár az egész  országon át és azért ez már nem semmi! Na de nézzük a tényeket! Tavaly összesen 58 km kerékpárutat adtak át, amelyből 19,4 km teljesen új szakasz. Országszerte több mint 69,5 km-en folyik jelenleg is az építés és mintegy 668 kilométernyi bicikliút fejlesztésének előkészítése zajlik a háttérben. 110,9 km-en már idén megkezdődnek a kivitelezési munkák.

  Folytatás itt >> about Kerékpárutak fejlesztése hazánkban

Biztonság Másképpen

2021.03.24.

Kerékpáros sisakSisak vásárláskor sok szempontot figyelembe vesznek az emberek, legyen jó a szellőzése, legyen nagyon kényelmes a viselete, legyen nagyon biztonságos akkor amikor a szükség megkívánja ez persze természetes is, hiszen az egészet pontosan az ilyen pillanatok miatt viseli az ember. Aztán ott van a megjelenés kérdése amit ugye a sisak színe és formája határoz meg, no ez előbbi az a pont ahol aztán senkinek (tisztelet a kivételnek) nem a biztonság jut először eszébe, sokkal inkább az hogy mennyire megy majd az adott festés a kerékpárja színéhez?

Esetleg az emberke még átgondolja gyorsan a kerékpáros ruhatárát és van, hogy ahhoz társítva választ sisakot. Most elképzelhető, hogy sokan magukra ismertek és nem feltétlenül a Hölgy vásárlók közül. Nem is gondolnák a szebbik nem képviselői, hogy az urak mekkora köröket futnak egy-egy vásárlás előtt ezzel a jól néz ki rajtam kérdéssel, ha tudnák a valóságot szerintem nagyon meg lennének lepődve! Ezzel sincsen semmi baj, végtére is az ember adjon magára és legyen igényes a megjelenésére! Folytatás itt >> about Biztonság Másképpen

Oldalak

Kapcsolat

 

Cím: 4400 Nyíregyháza, Bethlen Gábor utca 57. 

 

Telefon: +36 30 233 4808 

 

E-mail: q1kerekparszalon@gmail.com

 

 

Instagram      TikTok      Google cégem

 
 
 
 
 

Közösségi oldalak