Tesztek     Blog     Kapcsolat     Vásárlás     Szerviz     

Blog

Nemek Zavara

2020.06.08.

Férfi kontra női kerékpárNagy a kavarodás mostanság a nemek között és most nem Chonchitára gondolok az Eurovíziós Dalfesztiválról, hanem a kerékpár típusokra. A számtalan kategóriától elvonatkoztatva, ugye alapvetően kétféle kerékpár létezik a köztudatban, egyik a hölgyeknek szánt női vázas kivitel a másik meg a férfi vázas bicikli. A női kerékpárokból is van az alacsony átlépésű vázzal és a klasszikus trapézvázzal gyártott kivitel, de erre majd később még visszatérünk.

Tegnap betért hozzám egy hölgy kerékpár vásárlási szándékkal. Alaposan végigvettük a lehetőségeket, de valahogy egyik bicikli sem fogta meg igazán és nem azért, mert ne talált magának olyat ami rabul tudta volna ejteni a szívét, hanem mint kiderült alapvetően jobban kedveli a férfivázas kerékpárok megjelenését. Aggodalma odáig fajult, hogy nem tudta mi tévő legyen, mondván mit szól ahhoz az utca embere, ha egy nő férfi biciklin teker? Folytatás itt >> about Nemek Zavara

Mi a fontos szempont Kerékpár vásárláskor?

2020.05.19.

Kerékpár vásárlásAkárhonnan is nézzük a dolgokat iszonyatosan jó dolgunk van manapság, minden területen a bőség zavara fogad bennünket ami aztán egyes emberekkel csúnya dolgokat művel, hiszen ebben a túlkínálatban már azt sem tudják mit akarnak igazán, így aztán folyamatosan elégedetlenkednek. Na ők lesznek akik leggyakrabban vásárolnak hülyeséget, mert csakis a saját fejük után mennek és soha nem hallgatnak és fogadnak meg külső szakértői tanácsot, de most nem velük szeretnék foglalkozni.

A túlkínálat a kerékpáros világra is jellemző és ha a bőség nem zavarná össze az embert akkor ott van még az a tény, hogy az utóbbi évtizedekben történt fejlesztéseknek köszönhetően a felhasználási területhez igazítva több új kerékpár kategória is napvilágot látott. Folytatás itt >> about Mi a fontos szempont Kerékpár vásárláskor?

Koronavírus és a kerékpár

2020.04.22.

Koronavírus és a biciklitzés

Még négy hónap sem telt el ebből az évből és máris annyi minden történt, mint amennyi egy egész „normálisnak” nevezhető  szezon alatt sem szokott. Persze minden attól a fránya koronavírustól indult ki, vagy arra vezethető vissza, bevallom nem is gondoltam amikor ez a kórság felütötte a fejét, hogy ez ekkora hatással lesz az egész kerékpáros iparra és  kerékpáros kultúrára. Azt lehetett sejteni, hogy lesznek gondok, de az fel sem merült bennem, hogy fenekestől felfordul minden.

A koronavírus hazánkban való megjelenését követően a piciny forintunk úgy megbillent az egyensúlyából, hogy azóta sem volt képes összeszedni magát és mivel a kerékpár piacon minden EUR-ban, vagy USD –ban kerül kifizetésre, így hatással van a hazai árak alakulására. Az importőrők nagy szemekkel figyelték az eseményeket, majd március végén pattant a húr és egymást követték az árváltozást tartalmazó levelek. Az előre legyártott 2020-as prospektusok egy csapásra mehettek a kukába, mert a bennük feltüntetett ár nagyon messzire került az újonnan kiadottól. Folytatás itt >> about Koronavírus és a kerékpár

Kijárási Korlátozás

2020.03.27

Kijárási korlátozás

Maradhatsz otthon a kanapén meresztve a segged, vagy...

Ma reggel azaz 2020 március 27-én pénteken érkezett a legfrissebb kormányrendelet a koronavírus kapcsán korábban hozott óvintézkedések kiterjesztéséről amit sokan tévesen kijárási tilalomnak értelmeznek, pedig egyelőre erről szó sincs. Nem kell pánikolni és gerjeszteni se azt.

A március 16-án meghozott első lépéseknek köszönhetően nem tarolta le hazánkat a COVID-19, de sajnos azért így is nagy sikereket ér el és ezt a kormány is látja, éppen ezért szeretné tovább szabályozni az emberek csoportos találkozásait, ezeknek a teljes körű részletezésébe most nem folynék bele, hiszen már mindenki tisztába került azzal, hogy személy szerint mi is vonatkozik rá, de ha netán nem akkor itt elolvashatja!

Folytatás itt >> about Kijárási Korlátozás>

Kerékpár Evolúció

2020.03.10.

Trek X Caliber 7, 2020

Kerékpárok evolúciója az elmút tíz évben, avagy hogyan szippant be a Trek X Caliber egy mtb biciklire vágyó fiatalembert.

Néhány nappal ezelőtt betért hozzám az üzletbe három fiatal ember akikről már első ránézésre sütött, hogy szeretik a kerékpárokat és a jó biciklizéseket. Óriási a különbség az ilyen emberek és az olyanok között akiknek csak szükségük van egy kerékpárra ilyen vagy olyan okból kifolyólag.  Itt van lelkesedés, van szenvedély és ezekre az energiákra nekem is nagyon nagy szükségem van, aki jelenleg a pultnak a másik oldalán állok, hiszen az évek során az ember hajlamos egy kicsit belefásulni a dolgokba és olyan rutinszerűen végezni a kiszolgálást, hogy szépen meg is feledkezik arról az érzésről amit a kezdet kezdetén érzett a biciklik és az ehhez fűződő kalandok irányába. Folytatás itt >> about Kerékpár Evolúció

Mit takar egy márkanév és Neked mennyit ér?

2020.02.26.

Trek Marlin 6 vs. Rck Machine ManhattanTrek Marlin 6 vs Rock Machine Manhattan XC 70-29

Nincs mit szépíteni a dolgon, körülvesznek bennünket a márkanevek. Az ember bármerre is forduljon szembetalálja magát modern világunk által ontott termékek tucatjaival és ehhez elég csak reggel a fürdőszobába kimenni. Sampon, tusfürdő, fogkrém, parfüm,stb. sorolhatnánk napestig a termékeket a lakás többi részében található tárgyakról, használati eszközökről nem is beszélve melyeken mind ott virít az adott gyártó neve.

Nevek, melyek mind kiváltanak belőlünk valamit. Az ember sok esetben nem is mérlegel, nem nézi meg objektíven a dolgokat még akkor sem, ha egy komolyabb kiadást készül elkövetni, mert éppenséggel kötődik egy adott márkához és vakon megbízik benne. Ezt váltja ki belőle aminek számtalan oka lehet és nem feltétlenül van rá racionális magyarázat. Folytatás itt >> about Mit takar egy márkanév és Neked mennyit ér?

Garanciális, Ne nyúlj hozzá!

2020.02.05.

Garanciális javításAz ember megvásárol egy új kerékpárt és feltehetően örül neki, hiszen ez egy olyan dolog ami nem történik meg minden nap, sőt a hazai átlagot nézve igen ritka eseményről beszélhetünk, hiszen az emberek többsége 5-10 évente újít be egy biciklit magának. Ebben a statisztikában persze a gyermekek nem szerepelnek, hiszen ők ahogy a ruhát, úgy a kerékpárt is kinövik 2-3 évente, mindaddig amíg el nem érik a felnőtt testmagasságot, ezért rá vannak kényszerítve a bicikli cseréjére.

Tehát nem mindennapos eset ez, pedig egy jobb mobiltelefon áráért már egy jobb bicikli is vásárolható és azt átlagosan két évente cseréli az emberek többsége, no de nem is ez most a lényeg. Folytatás itt >> about Garanciális, Ne nyúlj hozzá!

Rock Machine Forgalmazás

2020.01.13.

Rock Machine forgalmazásTavaly amikor a Superior kerékpárok forgalmazásába kezdtünk, már említést tettünk arról, hogy nem állunk meg ezen a ponton. A Trek és a Superior mellett (és most csak a cross, mtb és gravel biciklikről beszélek) nyomokban tartalmazott a kínálatunk Kelly's kerékpárokat is, de ha valaki személyesen megfordult nálunk akkor egyből nyilvánvalóvá vált számára, hogy ez utóbbi márkára nem fektettünk nagy hangsúlyt, aminek több oka is volt.

Egyrészt csurig van vele az ország, ha bringavásárlás előtt valaki tesz egy tiszteletkört a kereskedők között akkor szinte nem is találkozik olyan üzlettel ahol ne lenne jelen a szlovák márka, amiből persze egyenesen következik, hogy rengeteg van belőle az utakon is. A dolog kísértetiesen kezd hasonlítani arra ami a Meridával történ az elmúlt években. Folytatás itt >> about Rock Machine Forgalmazás

Ajándék Ötletek

2019.11.29.

Ajándék ötlet karácsonyraAmilyen csodaszép őszi időjárásban volt részünk ebben az évben igazán fel sem tűnt, hogy milyen tempóban közelít felénk az év legszebb Ünnepe a Karácsony. Egyik napról a másikra díszbe lett öltöztetve a város, megérkezett a nagy Fa, az ünnepi dekoráció és a díszkivilágítás, persze annak hivatalos pompája majd december 01-én fog kibontakozni. Egy szó, mint száz az Ünnepek itt vannak a nyakunkon és ha még nem tettük meg eddig, akkor szépen el lehet kezdeni a készülődést és az ötletszerzést arra, hogy mi is kerüljön majd a szenteste a fa alá.

Akár van hó odakint, akár nincs azok számára akiknek szenvedélyük a kerékpározás mindig nagy öröm egy ehhez a sporthoz kapcsolódó ajándékot kapni és egy igazi bringásnak általában van is arra ötlete, hogy adott pillanatban minek is örüle a legjobban, ám azok számára akik egyelőre sötétben tapogatóznak, netán igazi meglepetéssel szeretnének szolgálni és titokban tartani azt, hogy mivel is kedveskednek szerettüknek, összegyűjtöttünk néhány olyan kerékpáros dolgot amivel nem nagyon lehet mellényúlni. Folytatás itt >> about Ajándék Ötletek

Elektromos kerékpár

2019.11.04.

elektromos kerékpár

Az elektromos kerékpárok néhány évvel ezelőtti megjelenésekor még nem igazán lehetett látni, hogy mi is lesz ebből. Sokan eleve hülyeségnek tartották hiszen azért indulunk biciklizni, hogy mozogjunk, sportoljunk, de persze azokról sem kell megfeledkeznünk akik szimpla közlekedésre használják a kerékpárjukat, nos én magam annak idején ez utóbbi felhasználás esetén láttam a legnagyobb fantáziát az elektromos rásegítésű bringákban.

Az elején jobb lesz tisztázni, hogy ugye vannak a teljesen elektromos kerékpárok, amelyek képesek nagyobb távolságot tisztán elektromos meghajtással emberi erő beavatkozása nélkül megtenni és vannak az elektromos rásegítésű kerékpárok, vagy pedelec bringák, amelyek ahogy a nevében is benne van, "csak" besegítenek a hajtásba, vagyis tisztán elektromos hajtással emberi erő hozzáadása nélkül nem képesek helyváltoztatásra.  Folytatás itt >> about Elektromos kerékpár

Oldalak

Kapcsolat

 

Cím: 4400 Nyíregyháza, Bethlen Gábor utca 57. 

 

Telefon: +36 30 233 4808 

 

E-mail: q1kerekparszalon@gmail.com

 

 

Instagram      TikTok      Google cégem

 
 
 

Közösségi oldalak