Tesztek     Blog     Kapcsolat     Vásárlás     Szerviz     

Blog

Kijárási Korlátozás

2020.03.27

Kijárási korlátozás

Maradhatsz otthon a kanapén meresztve a segged, vagy...

Ma reggel azaz 2020 március 27-én pénteken érkezett a legfrissebb kormányrendelet a koronavírus kapcsán korábban hozott óvintézkedések kiterjesztéséről amit sokan tévesen kijárási tilalomnak értelmeznek, pedig egyelőre erről szó sincs. Nem kell pánikolni és gerjeszteni se azt.

A március 16-án meghozott első lépéseknek köszönhetően nem tarolta le hazánkat a COVID-19, de sajnos azért így is nagy sikereket ér el és ezt a kormány is látja, éppen ezért szeretné tovább szabályozni az emberek csoportos találkozásait, ezeknek a teljes körű részletezésébe most nem folynék bele, hiszen már mindenki tisztába került azzal, hogy személy szerint mi is vonatkozik rá, de ha netán nem akkor itt elolvashatja!

Folytatás itt >> about Kijárási Korlátozás>

Kerékpár Evolúció

2020.03.10.

Trek X Caliber 7, 2020

Kerékpárok evolúciója az elmút tíz évben, avagy hogyan szippant be a Trek X Caliber egy mtb biciklire vágyó fiatalembert.

Néhány nappal ezelőtt betért hozzám az üzletbe három fiatal ember akikről már első ránézésre sütött, hogy szeretik a kerékpárokat és a jó biciklizéseket. Óriási a különbség az ilyen emberek és az olyanok között akiknek csak szükségük van egy kerékpárra ilyen vagy olyan okból kifolyólag.  Itt van lelkesedés, van szenvedély és ezekre az energiákra nekem is nagyon nagy szükségem van, aki jelenleg a pultnak a másik oldalán állok, hiszen az évek során az ember hajlamos egy kicsit belefásulni a dolgokba és olyan rutinszerűen végezni a kiszolgálást, hogy szépen meg is feledkezik arról az érzésről amit a kezdet kezdetén érzett a biciklik és az ehhez fűződő kalandok irányába. Folytatás itt >> about Kerékpár Evolúció

Mit takar egy márkanév és Neked mennyit ér?

2020.02.26.

Trek Marlin 6 vs. Rck Machine ManhattanTrek Marlin 6 vs Rock Machine Manhattan XC 70-29

Nincs mit szépíteni a dolgon, körülvesznek bennünket a márkanevek. Az ember bármerre is forduljon szembetalálja magát modern világunk által ontott termékek tucatjaival és ehhez elég csak reggel a fürdőszobába kimenni. Sampon, tusfürdő, fogkrém, parfüm,stb. sorolhatnánk napestig a termékeket a lakás többi részében található tárgyakról, használati eszközökről nem is beszélve melyeken mind ott virít az adott gyártó neve.

Nevek, melyek mind kiváltanak belőlünk valamit. Az ember sok esetben nem is mérlegel, nem nézi meg objektíven a dolgokat még akkor sem, ha egy komolyabb kiadást készül elkövetni, mert éppenséggel kötődik egy adott márkához és vakon megbízik benne. Ezt váltja ki belőle aminek számtalan oka lehet és nem feltétlenül van rá racionális magyarázat. Folytatás itt >> about Mit takar egy márkanév és Neked mennyit ér?

Garanciális, Ne nyúlj hozzá!

2020.02.05.

Garanciális javításAz ember megvásárol egy új kerékpárt és feltehetően örül neki, hiszen ez egy olyan dolog ami nem történik meg minden nap, sőt a hazai átlagot nézve igen ritka eseményről beszélhetünk, hiszen az emberek többsége 5-10 évente újít be egy biciklit magának. Ebben a statisztikában persze a gyermekek nem szerepelnek, hiszen ők ahogy a ruhát, úgy a kerékpárt is kinövik 2-3 évente, mindaddig amíg el nem érik a felnőtt testmagasságot, ezért rá vannak kényszerítve a bicikli cseréjére.

Tehát nem mindennapos eset ez, pedig egy jobb mobiltelefon áráért már egy jobb bicikli is vásárolható és azt átlagosan két évente cseréli az emberek többsége, no de nem is ez most a lényeg. Folytatás itt >> about Garanciális, Ne nyúlj hozzá!

Rock Machine Forgalmazás

2020.01.13.

Rock Machine forgalmazásTavaly amikor a Superior kerékpárok forgalmazásába kezdtünk, már említést tettünk arról, hogy nem állunk meg ezen a ponton. A Trek és a Superior mellett (és most csak a cross, mtb és gravel biciklikről beszélek) nyomokban tartalmazott a kínálatunk Kelly's kerékpárokat is, de ha valaki személyesen megfordult nálunk akkor egyből nyilvánvalóvá vált számára, hogy ez utóbbi márkára nem fektettünk nagy hangsúlyt, aminek több oka is volt.

Egyrészt csurig van vele az ország, ha bringavásárlás előtt valaki tesz egy tiszteletkört a kereskedők között akkor szinte nem is találkozik olyan üzlettel ahol ne lenne jelen a szlovák márka, amiből persze egyenesen következik, hogy rengeteg van belőle az utakon is. A dolog kísértetiesen kezd hasonlítani arra ami a Meridával történ az elmúlt években. Folytatás itt >> about Rock Machine Forgalmazás

Ajándék Ötletek

2019.11.29.

Ajándék ötlet karácsonyraAmilyen csodaszép őszi időjárásban volt részünk ebben az évben igazán fel sem tűnt, hogy milyen tempóban közelít felénk az év legszebb Ünnepe a Karácsony. Egyik napról a másikra díszbe lett öltöztetve a város, megérkezett a nagy Fa, az ünnepi dekoráció és a díszkivilágítás, persze annak hivatalos pompája majd december 01-én fog kibontakozni. Egy szó, mint száz az Ünnepek itt vannak a nyakunkon és ha még nem tettük meg eddig, akkor szépen el lehet kezdeni a készülődést és az ötletszerzést arra, hogy mi is kerüljön majd a szenteste a fa alá.

Akár van hó odakint, akár nincs azok számára akiknek szenvedélyük a kerékpározás mindig nagy öröm egy ehhez a sporthoz kapcsolódó ajándékot kapni és egy igazi bringásnak általában van is arra ötlete, hogy adott pillanatban minek is örüle a legjobban, ám azok számára akik egyelőre sötétben tapogatóznak, netán igazi meglepetéssel szeretnének szolgálni és titokban tartani azt, hogy mivel is kedveskednek szerettüknek, összegyűjtöttünk néhány olyan kerékpáros dolgot amivel nem nagyon lehet mellényúlni. Folytatás itt >> about Ajándék Ötletek

Elektromos kerékpár

2019.11.04.

elektromos kerékpár

Az elektromos kerékpárok néhány évvel ezelőtti megjelenésekor még nem igazán lehetett látni, hogy mi is lesz ebből. Sokan eleve hülyeségnek tartották hiszen azért indulunk biciklizni, hogy mozogjunk, sportoljunk, de persze azokról sem kell megfeledkeznünk akik szimpla közlekedésre használják a kerékpárjukat, nos én magam annak idején ez utóbbi felhasználás esetén láttam a legnagyobb fantáziát az elektromos rásegítésű bringákban.

Az elején jobb lesz tisztázni, hogy ugye vannak a teljesen elektromos kerékpárok, amelyek képesek nagyobb távolságot tisztán elektromos meghajtással emberi erő beavatkozása nélkül megtenni és vannak az elektromos rásegítésű kerékpárok, vagy pedelec bringák, amelyek ahogy a nevében is benne van, "csak" besegítenek a hajtásba, vagyis tisztán elektromos hajtással emberi erő hozzáadása nélkül nem képesek helyváltoztatásra.  Folytatás itt >> about Elektromos kerékpár

Kerékpáros ruházat

2019.10.07.

Csak megfelelő öltözetbenKerékpárt sokan sokféleképpen használnak az emberek, van aki a munkába járás eszközeként tekint rá a kétkerekűre, van aki szabadidős programjaihoz használja és van aki kifejezetten sportolásra. A felhasználás módja tehát nagyon sokféle lehet, de mégis van egy olyan közös dolog a bringásokban -persze a kerékpáron kívül- amire  mindenkinek oda kell figyelnie függetlenül az előbb említettektől ez pedig bármilyen furcsán is hangzik az öltözködés.

Igen, a megfelelő kerékpáros ruházat használata nagyban hozzá tud járulni a komfortérzetünk növeléséhez és egészségünk megóvásához, függetlenül attól, hogy éppen milyen évszak van. Az, hogy mégis ősszel vesszük elő a témát leginkább annak köszönhető, hogy az aki ilyenkor bringázik nem megfelelően választott öltözetben nagyobb valószínűséggel betegszik meg, mint bármely más évszakban, köszönhetően a nagy napi hőingadozásnak.  Folytatás itt >> about Kerékpáros ruházat

Figyelmesebb közlekedés

2019.09.11.

Figyelemfelhívás  zebrára lépés előttValójában már jó ideje érett a dolog, sőt azt is mondhatnám egy kicsit meglepett, hogy eddig kellett várni az első figyelemfelhívó burkolatfestésre ami egyelőre csak Pécs városában jelent meg, ráadásul még ott sem mindegyik gyalogátkelőnél. A jelzés egyértelmű! A zebrára való rálépés előtt legyél kedves ne a mobilodat bámulni, nyomkodni és a füledbe dugott zenét bömböltetve áthaladni azon.

Igen, ezekről a dolgokról valóban nem csak itt kellene szót ejteni, mert valljuk be az, hogy én itt kiírom magamból azon túl, hogy lesz egy pár ember aki egyetértve bólogat és egy jó pár aki legyintve kinevet és tojik az egészre valójában szart sem ér és mégis úgy érzem ezekről a dolgokról beszélni kell, sőt a legjobb az lenne ha nem csak beszélnénk róla... Folytatás itt >> about Figyelmesebb közlekedés

2020-as újdonságok

2019.08.08.

2020-as szezon újdonságaiEgyre-másra szivárogtatják az információkat a kerékpárgyártók a 2020-as modellév bringáiról. Van olyan akinél a csepegtetés folyamatos, de olyan is akad aki egyben terítette ki a lapjait a jövő évi kínálatával kapcsolatban. Nos az eddig látottak alapján azt kell mondanom, hogy nem hagyták nagyon állni a vizet a gyártók. Volt olyan aki több ponton is nagy meglepetést okozott és volt olyan aki csak finoman, de annál következetesebben nyúlt a 2020-as palettához. Folytatás itt >> about 2020-as újdonságok

Oldalak

Kapcsolat

 

Cím: 4400 Nyíregyháza, Bethlen Gábor utca 57. 

 

Telefon: +36 30 233 4808 

 

E-mail: q1kerekparszalon@gmail.com

 

 

Instagram      TikTok      Google cégem

 
 
 

Közösségi oldalak