Tesztek     Blog     Kapcsolat     Vásárlás     Szerviz     

Blog

Gratulálunk! Végre egy jó ötlet!

2022.01.10.

Kerékpár vásárlás cégeknekEgy olyan rendelettel örvendeztette meg Magyarország népét a kormány, mely sokak számára jelentheti azt, hogy kedvezőbb feltételekkel jusson hozzá álmai kerékpárjához, legyen az elektromos rásegítésű, vagy hagyományos. Még mielőtt valaki legyintene egyet erre a rendeletre, mondván ez csak a vállalkozóknak, cégeknek kedvez, az olvassa el figyelmesen a kiadványt, ugyanis bármely cég, vásárolhat a saját dolgozóinak kerékpárt. Miért is jó ez nekünk, magánembereknek?

Elsősorban azért, mert amennyiben a vezetőség hozzájárul a dologhoz, úgy az ÁFA tartalmat egyből visszajuttatja a munkatárs részére, így ezzel az összeggel egyből csökken a vásárló számára a kerékpár ára. A munkáltató sem jár rosszul, hiszen a kerékpár vételára a cég költségeként jelenik meg, ami a társasági adót csökkenti. Na de nézzük, hogy is hangzik ez hivatalosan! Folytatás itt >> about Gratulálunk! Végre egy jó ötlet!

Kerékpár és a Tél

2021.12.11.

Kerékpározni télenA hideg idő bizony próbára teszi a kerékpárok egyes elemeit, amit bizony el kell fogadni. Ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne használni egy modern biciklit a téli körülmények között, sokkal inkább arról van szó, hogy nem kell meglepődni azon, ha az egyes műszaki egységek nem éppen úgy teszik a dolgukat, mint ahogy azt megszoktuk tőlük. A hőmérséklet csökkenésével például a teleszkópokban használt zsír, vagy olaj (teleszkóp típustól függően) sűrűsödni kezd, ami által veszít a viszkozitásából, ezért van az, hogy ilyenkor sokkal nehézkesebben mozog, egyes esetekben pedig szinte már nem is csillapít semmit. Akit ez zavar, annak bizony a hideg közeledtével érdemes szervizben olajat cseréltetni a gyártó által megadott specifikáció alapján, egy alacsony hőmérsékleten működőre.

Aki ezt nem teszi, annak a fent leírt kellemetlenségen túl más gonddal nem kell szembenéznie, vagyis ettől nem károsodik maradandóan a teleszkóp, a hőmérséklet emelkedésével szépen visszaáll a megszokott működés. Folytatás itt >> about Kerékpár és a Tél

Karácsonyi Ajándékötletek

2021.11.15.

Karácsonyi ajándékötletekKerékpárt ajándékozni Karácsonyra meglehetősen szép és nagy dolog. Az is biztos, hogy óriási hatást gyakorol az ajándékozott félre, legyen az felnőtt, vagy gyermek. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy az utóbbi évek slágerei, ha ajándékról van szó, akkor nem feltétlenül a kerékpárüzletek kínálatából kerülnek ki, hanem sokkal inkább a műszaki cikk kereskedésekből. A technikai kütyük, amik nem mellesleg sokszor drágábbak még egy korrekt műszaki tartalmú kerékpárnál is, lassan alapértelmezett ajándéknak tekinthetőek a Karácsonyfa alatt.

Na de mi van akkor, ha az ember, akit meg szeretnénk ajándékozni, már rendelkezik egy szuper kerékpárral?  Nos, összegyűjtöttünk néhány olyan földhöz ragadtabb ajándékötletet, amivel biztosan örömöt csalhatunk a bringás fél szívébe. Az itt összegyűjtött ajánlatok mellett persze számtalan okos és jó alternatíva létezik még ugyanezen a vonalon, hiszen a kerékpárok köré épült iparág az utóbbi évtizedekben olyan mértékű növekedésen ment át, hogy ma már az is el tud veszni a számtalan kiegészítő között, aki egyébként jártas a témában. Folytatás itt >> about Karácsonyi Ajándékötletek

Változó Trendek

2021.10.18.

Változó trendekA tempót és trendeket minden területen a nagyok diktálják, ez mindig így volt és a jövőben is így lesz. Úgy gondolom, hogy ezen nem is kell meglepődni még akkor sem, ha vannak olyan dolgok, amivel nem igazán értünk egyet. Legutóbb én épp az egyik ilyen egyet nem értésemnek adtam hangot a kerékpárok hajtásrendszerének  változása kapcsán, ami persze sz@rt sem ér, hiszen ki vagyok én, hogy osszam az eszet egy gyártó irányában, de valójában nem is azért teszem, sokkal inkább az információ átadásának kedvéért írom ki magamból –e tényeket.

Most pedig jöjjön a legújabb „érdekesség”, amit a Trek követett el, és amiről már szintén ejtettünk néhány szót itt az oldalainkon korábban. Ez nem más, mint a férfi, vagy női kerékpár kérdése? Nem akarom megismételni a már leírt dolgokat, de akit érdekel, olvassa el itt! Amiről szó van az annyi, hogy egy hölgy részére megfelelő választás lehet-e egy férfiaknak gyártott kerékpár.  Nos, nagyon úgy tűnik, hogy a jövőben azok a nők, akik ragaszkodnak a Trek márkához és mindenképpen sport (legyen az MTB, Cross, Gravel, vagy Országúti) biciklit szeretnének maguknak vásárolni, azok gyakorlatilag egy számukra megfelelő méretű férfi bringát fognak kapni. Folytatás itt >> about Változó Trendek

Biztos, hogy jó az irány?

2021.09.21.

Kerékpár hajtás rendszerA 2022-es modellév kerékpárjainak feltöltése során több műszaki változás is szemet szúrt a korábbi évekhez képest és bevallom, nem mindegyik mellett tudok szó nélkül elmenni, sőt érvelni meg aztán végképp nem.  Az is biztos, hogy nem én leszek az a személy, aki megváltoztatja a gyártók gondolkodását és nem is ez a célom, de mivel már hosszú évek óta a kerékpárok világában tevékenykedem, így lehetőségem is adódik szép számban arra, hogy az adott év újdonságait személyesen próbára tehessem és a vásárlók felé megosszam a tapasztalt élményeimet. Ezen tapasztalatok alapján verte ki nálam a biztosítékot a legújabb kori hülyeség.

Az MTB kerékpárok esetében néhány éve megindult egyfajta reform (nevezzük annak) a hajtás tekintetében. Elkezdték a hajtómű csonkítását, előbb kettes, majd egyes rendszerűre cserélni. Folytatás itt >> about Biztos, hogy jó az irány?

Tárcsafékes Kerékpár

2021.09.01.

Tárcsafékes KerékpárMa már a nagy többség számára alapértelmezett tény, hogy egy kerékpáron a fékrendszer az valamilyen hidraulikus, vagy mechanikus tárcsafék. Szerencsére ez a mai napig nem teljesen fedi a valóságot, hiszen rengeteg kerékpár készül még mindig a jól bevált hagyományos fékkel. De miért is varázsol el minket annyira a csillogó féktárcsa látványa és miért tartjuk annyival többre a hosszú éveken át bizonyított és jól működő V fékeknél? Ezt a kérdést számtalanszor feltettem már azon vásárlóimnak, akik például egy jó trekking kerékpárra vágynak, de mégsem veszik meg a számukra legideálisabb modellt, mert annak kerekén nem díszeleg a tárcsafék. A válasz pedig mindig ugyanaz: „azért kell, hogy tárcsafékes legyen a bicikli, mert az úgy néz ki jól”. Folytatás itt >> about Tárcsafékes Kerékpár

Előrejelzések a 2022-es szezonra. Rendeződik-e a sport kerékpárok helyzete?

2021.08.06./ II. Rész

Rendeződik-e a sport kerékpárok helyzete?

A sport kerékpárok az elektromos rásegítésű biciklikkel karöltve hatalmasat buktak az idén, hiszen a szükséges mennyiségnek csak a töredéke érkezett be az országba, sőt voltak olyan szegmensek, mint pl. az országúti, vagy a gravel kerékpárok, melyekből mindössze néhány tucat jutott az egész országba- és ez az összes forgalmazott márka együttes értéke!

A sport kerékpárok frontján ugye az elsődleges márkáink a Trek és a Superior, melyekhez kisebb részben még a Rock Machine és a Kelly’s kínálata társul. Mostanra gyakorlatilag mindent megtudtunk arról, hogy ezek a gyártók miként tudják ellátni a 2022-es szezonban felmerülő igényeket hazánkban. A forgalmazóktól és, vagy gyártóktól kapott információk alapján azt kell mondanom, hogy ismét egy borzalmas szezon elé nézünk, de menjünk ABC sorrendben. Folytatás itt >> about Előrejelzések a 2022-es szezonra. Rendeződik-e a sport kerékpárok helyzete?

2021 a kerékpárhiányról szólt, nézzük mit várhatunk 2022-ben?

2021.07.22./ I. Rész

2021 a kerékpárhiány éve5Bármennyire is szeretnénk, egyelőre nem látszik, hogy rendeződne a kerékpáripar válsága. Az idei szezonra tett ígéretek, mely szerint maximum kisebb fennakadások, időbeni csúszások fordulhatnak elő forgalmazói és gyártói oldalról egyaránt, finoman szólva nem jöttek be. Az általunk forgalmazott valamennyi márka csúnyán megsínylette azt az alkatrészhiányt, amit a COVID okozta megnövekedett kereslet és az esetenkénti gyárleállások műveltek. Aki csak próbált az idén kerékpárt vásárolni, valószínűleg szembesült olyan nehézségekkel, amire a korábbi évtizedekben nem volt példa, sőt sok esetben elég volt, ha csak egy kiegészítőt, vagy egy alkatrészt keresett az ember, mert bizony még ezen a területen is érték komoly arculcsapások az illetőt. Alapértelmezett és egyszerű hétköznapi dolgokra is hónapokat kellett várni, ha egyáltalán be lehetett azt szerezni. Folytatás itt >> about 2021 a kerékpárhiányról szólt, nézzük mit várhatunk 2022-ben?

Trekking, vagy Cross Kerékpárt

2021.07.02.

trekking vagy cross kerékpártA fiatalabb kerékpár vásárlók (ezen a 30 fölötti generációt kell érteni) többsége szó szerint rosszul lesz, ha meghallja a trekking kerékpár kategóriát még akkor is, ha elmondása szerint pont egy olyan stílusú biciklire lenne szüksége. No de mi ennek az oka? Csak egy rossz berögződés, vagy ahogy ezek az emberek fogalmaznak valóban öreguras megjelenésű kerékpárok a trekking bringák? Mik az alapvető különbségek a trekking és a cross kerékpárok között? Sokan csak a kinézet alapján választanak és lehet ennek köszönhetően rosszul. 

Ahhoz, hogy választ kapjunk ezekre a kérdésekre először is érdemes tisztába tenni a dolgokat és megnézni, hogy műszakilag miben is különbözik egymástól a cross trekking és a klasszikus trekking kerékpár, hiszen rengeteg ember nem tudja. Valójában szinte semmiben. Folytatás itt >> about Trekking, vagy Cross Kerékpárt

Kerékpár Tesztek

2021.06.16.

Kerékpár teszt

Számomra is meglepő, hogy mennyi pozitív visszajelzés érkezik a weblapunkon található kerékpár tesztek kapcsán. Volt aki ezen véleményre hagyatkozva döntött egyik, vagy másik kerékpár típus mellett, bár azt minden esetben elmondom, hogy ezekkel a véleményekkel nem szeretnék befolyásolni senkit és nem feltétlen kell kőbevésett tényként kezelni őket, hiszen egy biciklivel kapcsolatban sok a szubjektív dolog és az enyém csak egy vélemény az adott típusról. A reakciók persze arra ösztönöztek, hogy a lehetőségeket kiaknázva minél több kerékpár nyergében forduljak meg oly módon, hogy arról valós képet tudjak alkotni az olvasók felé.

A tesztalanyok kiválasztása persze elég tudatos, hiszen figyelembe veszem mindig azt, hogy mely kerékpár típusok a legnépszerűbbek, vagy melyekről érkezik a legtöbb kérdés, vásárlás előtt, így nagyjából le lehet szűrni azt, hogy a nagytöbbség mire kíváncsi leginkább. Az idei szezon pedig bővelkedett az újdonságokban, szinte mindegyik általunk forgalmazott márka dobott be olyan típust amire nem csak a közönség, de jómagam is nagyon várt és borzasztóan jó lett volna a nyergébe pattanni. Folytatás itt >> about Kerékpár Tesztek

Oldalak

Kapcsolat

 

Cím: 4400 Nyíregyháza, Bethlen Gábor utca 57. 

 

Telefon: +36 30 233 4808 

 

E-mail: q1kerekparszalon@gmail.com

 

 

Instagram      TikTok      Google cégem

 
 
 
 
 

Közösségi oldalak