Tesztek     Blog     Kapcsolat     Vásárlás     Szerviz     

Blog

Tömlővel, vagy tömlő nélkül?

2023.09.07.

Tömlő nélküli kerékpárgumiJó sok éve már annak, hogy megjelentek a kerékpárokon a tömlő nélkül is használható kerekek. Voltak, akik azonnal rámozdultak az akkor újnak számító technikára és voltak, akik csak ízlelgették a témát, de soha nem lépték meg. Először csak az abszolút felső kategóriás gépeken és kerék szetteken volt elérhető ez a technológia, de ahogy az lenni szokott mára már ez a finomság is leszivárgott az alsóbb szegmensekbe. Tehát egy valamit magára adó gyártó már a középkategóriában (pl. Trek Dual Sport 3, Marlin 7 , Superior XP 909, stb.) ilyen rendszerű kerekekkel szereli a bringáit, de itt még csak a lehetőségét adja meg a vásárlónak arra, hogy akarja-e tömlő nélkül használni azt, vagy sem, így ezek a kerékpárok még alapból belsővel ellátva és hagyományos külső gumikkal kerülnek le a gyártósorról.  Azok számára, akik egy picit feljebb merészkedve a ranglétrán választanak maguknak egy magasabb műszaki tartalmú bringát, legyen az bármilyen gyártó terméke, szinte biztos, hogy az már eleve tömlő nélkül érkezik majd meg az üzletekbe. Természetesen, ha valaki ragaszkodik a jól bevált belső gumis rendszer, akkor sincs mitől tartania, hiszen a visszaalakítás nem igényel különösebb beavatkozást, vagy szaktudást. Folytatás itt >> about Tömlővel, vagy tömlő nélkül?

Megnéztük 2024 Újdonságait

2023.08.10.

2024-es modellév újdonságaiAzok, akik figyelemmel kísérik a kerékpáros világban zajló eseményeket, nagyon jól tudják, hogy ebben az iparágban nem a szokásos naptári év vége jelenti az új modellév kezdetét, hanem a nyári időszak vége. Nos, ők azok, akik ilyenkor már kiéhezve várják, hogy a kedvenc kerékpár márkájuk milyen újdonságokkal rukkol elő a következő szezonra. De azok számára is érdekes lehet a 2024-es modellprogram, akik csak mostanában kezdik örömüket lelni a kétkerekűek világában, esetleg épp egy kerékpárvásárlás előtt állnak és szeretnék tudni, hogy érdemes-e várni vele. Bárhogy is legyen, mi összeszedtük az általunk forgalmazott gyártók újdonságait, amelyeken most kategóriánkén szépen végigmegyünk. Mielőtt azonban belevágunk, le kell szögeznem, hogy aki óriási durranásra számít, az csalódni fog. Nagyon úgy tűnik, mintha a kerékpárgyártók egy kicsit visszavettek volna a tempóból és már nem éreznének késztetést arra, hogy minden évben megújítsák a teljes palettájukat. Persze ezzel sincs semmi baj, hiszen az sem volt normális, hogy évente új színek, új design, vagy a kettő fűszerezve egy kis technikai frissítéssel jelenjen meg a kerékpárokon. Folytatás itt >> about Megnéztük 2024 Újdonságait

Neked hogy megy?

2023.07.12,

Szélsőséges időjárásHazánk, sőt azt gondolom, bátran mondhatjuk, hogy a világ időjárása erősen kiszámíthatatlan és szélsőséges lett. Az utóbbi évtizedekben végmenet klímaváltozásnak nem szeretnék az okaiba belemenni, hiszen ez aztán végképp nem az én asztalom. Semmi értelme egy magamfajta embernek, aki teljesen más területen jártas ennek az okait keresgélni. Sokkal inkább szeretnék arról szót ejteni, hogy miképp tudunk ezzel együtt élni és megpróbálva a lehetetlent, de valamilyen szinten alkalmazkodni ehhez az időjárási formához, amely kicsiny országunkat jellemzi az utóbbi években. Bár pokoli nehéz elviselni, de mégis- ha lehet ezt mondani- könnyebb a dolgunk, amikor egymást követő napokon át (netán heteken) folyamatos kánikulával kell szembenéznünk. Folytatás itt >> about Neked hogy megy?

Nézd meg, de kár vele nagyon foglalkozni!

2023.06.17.

Kerékpár váltók

Rettenetesen hosszúra nyúlt és fárasztó beszélgetést folytattam a napokban egy vásárlóval. Igen, van ilyen, de nem hibáztatom, véletlenül sem volt egy idióta, csak szegény nagyon elveszett a kerékpárok váltójának a típusai között. Ebben persze segítségére volt egy „szakértő” barát is. Na, ezek a barátok a legjobbak, mert mindig megmondják a tutit. Ne vegye senki magára, mert tényleg van olyan, hogy valóban hasznos tanácsot ad egyik, vagy másik ember és valóban érződik rajta a tapasztalat, vagy az alapos utánajárás. De többnyire nem ez van, hanem épp ellenkezőleg. Annyira elviszik szegény embert a realitások földjéről, hogy azon már szó szerint a rettegés érződik, amikor betér hozzám, vagy bármely más szaküzletbe. Szerencsétlen nem attól tart, hogy becsapják-e esetleg, hanem azon aggódik, hogy az a bringa, ami megtetszik neki úgy, hogy még az árcédulán található összeg is megfelel számára, vajon jó lesz? Jól fog-e működni egy olyan Shimano Altus váltóval, ami található rajta, vagy esetleg teljesen szar lesz, hiszen a „szakértő” azt mondta neki, hogy egy Alivio alatt nem váltó a váltó a Shimano kínálatában. Folytatás itt >> about Nézd meg, de kár vele nagyon foglalkozni!

Kerékpártúra Kisokos. Kezdő Túrázóknak.

2023.05.19.

Kerékpártúra az alapoktól

Az utóbbi időben megszaporodott azon vásárlók száma üzletünkben, akik a közeljövőben egy hosszabb-rövidebb kerékpártúrára vállalkoznának. Mivel nem szeretnék a véletlenre bízni a kellemesnek ígérkező programot, így előrelátóan és tegyük hozzá, okosan elkezdetek a téma után érdeklődni. Innen jött az ötlet, hogy érdemes lenne azok számára összegyűjteni a legfontosabb információkat, akik még nem jártasak ezen a területen. Kezdő túrázóként tehát nincsenek igazán képben azzal kapcsolatosan, hogy mire érdemes nagyobb figyelmet fordítani, mivel érdemes felszerelni a kerékpárt, illetve mit érdemes a saját, személyes holmijukon kívül magunkkal vinni ahhoz, hogy ne forduljon át a program egy rémálomba. Folytatás itt >> about Kerékpártúra Kisokos. Kezdő Túrázóknak.

Mit tehetsz a kezek zsibbadása ellen?

2023.05.02.

zsibbadó  kezek Vannak jó páran azok, akiknek megkeseríti az életét a kerékpározás közben jelentkező kézzsibbadás. Ennek a kellemetlen jelenségnek számtalan oka lehet és általában semmilyen összefüggésben nincs azzal, hogy milyen stílusban (sport, túra, esetleg szimpla napi közlekedés), vagy milyen jellegű kerékpárt (MTB, Fitness, City, Trekking stb.) használva biciklizünk. Sőt annak sincs hozzá köze, hogy ki milyen nemű, ugyanis a férfiak esetében éppúgy előjön a dolog, mint a nőknél. Vannak olyanok, akik ezen oknál fogva mondanak le szépen lassan a bringázások adta örömökről, vagyis számukra inkább a gyötrelmekről. Azonban nem kell így lennie, érdemesebb kideríteni ennek az okát. Szögezzük le, rögtön a legelején, hogy most alapvetően egészségi problémákkal nem küzdő kerékpárosokról beszélünk, mert egy kéztőalagút szindróma az egészen más kategóriába tarozik. Folytatás itt >> about Mit tehetsz a kezek zsibbadása ellen?

Kerékpár Nyergek

2023.04.05.

Kerékpár nyeregA szezon kezdet legtöbbször még a gyakorlott kerékpárosok számára is tartogat némi kellemetlenséget, ami az altáji fájdalom képében érhető tetten. Akárhogy is van az embernek kell egy kis idő mire újra összeszokik a kerékpár nyergével és mindenféle gyötrelem nélkül tud újra és újra bringára pattanni. Ez igaz a magasabb szinten és annak megfelelő öltözékben tekerőkre éppúgy, mint a hobbi szabadidős tekergőkre. Valljuk be a kerékpározás élményéhez nem kis mértékben járul hozzá az, hogy a fenekünk hogy érzi magát a bringa nyergében.

Ezt a kerékpár gyártók is nagyon jól tudják, így természetesnek mondható az a törekvésük, hogy a tekerések után ne sajgó altájjal szálljunk le a bicikliről. Nem meglepő hát, hogy a neves gyártók a nyergek fejlesztését komoly mérnök és orvosokból álló csapatokra bízzák, akik szorosan együttműködnek a hétköznapi felhasználókkal éppúgy, mint a kerékpár sportolókkal. Folytatás itt >> about Kerékpár Nyergek

Mikor döntesz jól?

2023.03.13.

Kerékpárvásárlás előttA napokban betért hozzám négy srác, akik közül kettő szeretne magának egy új kerékpárt vásárolni. A másik kettő már korábban megtette ezt. Az egyikük egy áruházban költött el nem kevés összeget egy saját márkás MTB kerékpárra, míg a másik egy szaküzletben vásárolt magának egy ismert és elismert kerékpárgyártó kínálatából egy az áruházinál elméletileg sokkal szerényebb műszaki tartalmú bringát. A téma innentől kezdve már adott volt, amiből aztán egy nagyon tartalmas és számomra kellemes, mások számára pedig lehet, hogy tanulságos beszélgetés alakult ki. Ezért úgy gondoltam megosztom az akkor elhangzottak legfontosabb részleteit és a levont következtetéseit. Mivel a két srác már nagyjából egy szezont legyűrt az említett bringákkal, így szereztek velük bőven tapasztalatokat, ezért is jöttek kísérőként a vásárlójelöltekkel, mintegy segítséget nyújtva számukra, hogy ne vesszenek el a kerékpár kínálat széles útvesztőjén. Folytatás itt >> about Mikor döntesz jól?

Trek Domane, Émonda, Madone SLR helyzet

2023.02.24.

Trek országúti kerékpár helyzetA Trek országúti kerékpárok felső házába tartozó típusok hagyományosan az SLR betűjelzéssel vannak ellátva. Ezek a bringák testesítik meg az abszolút csúcsot és mutatják meg évről-évre, hogy hol is tart a kerékpáripar abban a pillanatban. Ide koncentrálódik a fejlesztések java, mely a versenysportban szerzett tapasztalatok alapján kerül kidolgozásra. Érthető, hogy ez a rengeteg ráfordított idő, pénz és mérnöki óra nincs ingyen. Még úgy sem hogy a 2023-as árlista nemrégiben átdolgozásra került a Trek és a hazai képviselet jóvoltából. Ez a frissítés pedig igazán ütős lett, hiszen egy ilyen kaliberű bringa esetén ez több 100 ezer forintos tételt jelent. Na, nem attól ijedtek meg a Trek-nél, hogy nem tudják majd eladni a kerékpárokat, csupán arról van szó, hogy a tengeri szállítás költsége a COVID előtti időszakhoz kezd közelíteni és az EUR árfolyam szépen lassan megnyugodni látszik egy elfogadható szinten. Folytatás itt >> about Trek Domane, Émonda, Madone SLR helyzet

Bringaválasztás más megközelítésből

2023.02.06.

kerékpár hajtásrendszerAz utóbbi időben többször vettük már elő ezt a témát, ugyanis a kerékpárok hajtásrendszerének változása komoly használhatósági problémákat tud okozni azon vásárlók számára, akik nincsenek tisztában az elmúlt néhány évben történt fejlesztésekkel, vagy csak könnyelműen állnak ezekhez hozzá. Akkor miért is feszegetem ismét ezt a kérdést? Nos, az ok igen egyszerű. Van egy nagyon fontos és igen érzékeny oldala ennek a történetnek, amiről korábban még nemigen esett szó, viszont semmiképp nem elhanyagolandó. Egy kerékpár vásárlása során legtöbbször a pénztárca és a kinézet alapján dönt a legtöbb ember. Teszi ezt akkor is, ha az adott szakkereskedő a kapott információ alapján egy teljesen más jellegű kerékpárt tartana jobb választásnak a vásárló számára. Folytatás itt >> about Bringaválasztás más megközelítésből

Oldalak

Kapcsolat

 

Cím: 4400 Nyíregyháza, Bethlen Gábor utca 57. 

 

Telefon: +36 30 233 4808 

 

E-mail: q1kerekparszalon@gmail.com

 

 

Instagram      TikTok      Google cégem

 
 
 
 
 

Közösségi oldalak