Tesztek     Blog     Kapcsolat     Vásárlás     Szerviz     

Blog

2021-es kerékpárok II. rész

2020.09.11.

2021-es kerékpárokbemutatásaAz MTB kerékpárok kategóriáját elhagyva, (melyet pár nappal ezelőtt néztünk át és alább olvashatsz) nézzünk szét egy picit az aszfaltra szánt biciklik 2021-es világában.

Országúti Kerékpár

Az országúti kategóriában már évek óta az amerikai Trek kínálatát tartjuk üzletünkben, valójában azért, mert bár kövezzenek meg érte én egyszerűen őket tartom ebben a legjobbnak. Lehet másképp gondolni azt is elfogadom, hiszen rengeteg jó országúti kerékpármárka van a világon és ezt én  el is ismerem, mégis úgy érzem, hogy amit a Trek tud ebben a géposztályban azt szinte senki nem tudja, vagy legalábbis csak nagyon kevesen és nem olyan szinten.

Na de vissza a tényekhez! A 2021-es Trek Domane sorozat teljes megújuláson esett át. Az alapmodell kivételével mindegyik típus megváltozott. Új vázprofil, minden bowden, hidraulika cső rejtve, ahogy az ma már elvárható egy prémium márkától és tárcsafék. Igen, a 2021-es modellév Trek Domane szériája az alap AL2-es típus kivételével mind tárcsafék segítségével oltja ki a nagy lendületet. Folytatás itt >> about 2021-es kerékpárok II. rész

2021-es kerékpárok I. rész

2020.09.03.

2021-es kerékpárokMostanra az általunk képviselt valamennyi kerékpár márka gyártója (forgalmazója) kiadta a hivatalos 2021-re szóló kereskedőknek szánt termékkatalógusát, melyben minden információ szerepel a változtatásoktól kezdve a színeken és újdonságokon át egészen az árakig. Mivel nem kevés az anyag, így azt el is kezdtük azonnal feltölteni a weblapunkra, ami szépen halad, de azért még mindig van mit csinálni vele, de most nem is ez a lényeg, hanem sokkal inkább a látottak, melyek közül a teljesség igénye nélkül szeretném a legfontosabbakat kiragadni.

A neves gyártók mindegyike komoly pénzeket öl minden évben a műszaki fejlesztésekre ami a kerékpárokon és sajnos az árcédulákon is meglátszik, ugyanis a technikai előrelépés sokszor vonja maga után azt, hogy a korábban alkalmazott és bevált, de egyszerűbb megoldásokat szépen lassan elhagyják. Felületes szemlélő ebből csak annyit vesz észre, hogy a kerékpárok évről-évre drágábbak lesznek, holott nem szimpla áremelésről van szó, hanem a magasabb szintű tartalom bizony többe is kerül. Ezért tudnak olyan jól boldogulni a kisebb presztízzsel rendelkező márkák, hiszen ők vígan használják még éveken át azt amit a „nagyok” már nem.

  Folytatás itt >> about 2021-es kerékpárok I. rész

Kerékpár Pedál

2020.08.06.

Kerékpár pedál

A kerékpár egyik fontos alkatrésze a pedál, nos gondolom ezzel nem mondtam semmi újat. Azzal már sokkal inkább, hogy ez az egyik olyan alkatrész amelyet a kerékpárgyártók szeretnek elspórolni no nem úgy, hogy nem tesznek a legyártott biciklibe pedált (bár a felsőbb kategóriájú biciklikhez már valóban nem csomagolnak pedált, mondván a bringás szabadon dönthessen arról, hogy milyen stílust, vagy rendszert helyez előtérbe, netán milyen már meglévő cipője van), hanem amit tesznek az rendszerint egy gagyi vacak, amit szerencsétől függően előbb, vagy utóbb de biztosan ki kell majd dobni a kukába. Ezen a ponton merül majd fel a kérdés, hogy új pedált, de milyet?

Persze ebből is, mint minden másból manapság óriási a kínálat. A legfontosabb az, hogy vásárlás előtt mérlegeljük a kerékpározási szokásainkat. Azok számára akik csak hobbi szinten kerékpároznak, egy kis baráti tekerés, fagyizás, korzózás, felesleges megvenni egy kerékpáros cipőt a hozzá kompatibilis pedállal. Folytatás itt >> about Kerékpár Pedál

2021-es KerékpárSzezon

2020.07.06.

2021-es kerékpárok

2021-es év  közelebb van, mint azt sokan gondolnák- legalábbis nálunk a kerékpáros világban biztosan. Az idei szezont ugyanis a koronavírus járványnak köszönhetően a kerékpárgyártók kénytelenek voltak elengedni. Volt aki abszolút nem tudott gyártani az üzembezárások miatt, volt aki gyártani tudott volna, ha megkapja a hozzá szükséges alkatrészeket, de mivel manapság a nagy kerékpárgyártók mind a beszállítók által gyártott alkatrészekből építkeznek, így ki vannak szolgáltatva azok zavartalan működésének, csak hát ugye ők sem tehettek mást, minthogy leállnak a kialakult helyzetre való tekintettel és így borult minden, mint a dominó…

Az élet így nyár közepére szépen visszaállt a gyárakba és a termelés is megkezdődött gőzerővel, csak ugye közben kiesett több hónap és persze mindez a kerékpáros szezon legerősebb hónapjaiban amikor csúcsra járatva kellett volna gyártani… Folytatás itt >> about 2021-es KerékpárSzezon

Nemek Zavara

2020.06.08.

Férfi kontra női kerékpárNagy a kavarodás mostanság a nemek között és most nem Chonchitára gondolok az Eurovíziós Dalfesztiválról, hanem a kerékpár típusokra. A számtalan kategóriától elvonatkoztatva, ugye alapvetően kétféle kerékpár létezik a köztudatban, egyik a hölgyeknek szánt női vázas kivitel a másik meg a férfi vázas bicikli. A női kerékpárokból is van az alacsony átlépésű vázzal és a klasszikus trapézvázzal gyártott kivitel, de erre majd később még visszatérünk.

Tegnap betért hozzám egy hölgy kerékpár vásárlási szándékkal. Alaposan végigvettük a lehetőségeket, de valahogy egyik bicikli sem fogta meg igazán és nem azért, mert ne talált magának olyat ami rabul tudta volna ejteni a szívét, hanem mint kiderült alapvetően jobban kedveli a férfivázas kerékpárok megjelenését. Aggodalma odáig fajult, hogy nem tudta mi tévő legyen, mondván mit szól ahhoz az utca embere, ha egy nő férfi biciklin teker? Folytatás itt >> about Nemek Zavara

Mi a fontos szempont Kerékpár vásárláskor?

2020.05.19.

Kerékpár vásárlásAkárhonnan is nézzük a dolgokat iszonyatosan jó dolgunk van manapság, minden területen a bőség zavara fogad bennünket ami aztán egyes emberekkel csúnya dolgokat művel, hiszen ebben a túlkínálatban már azt sem tudják mit akarnak igazán, így aztán folyamatosan elégedetlenkednek. Na ők lesznek akik leggyakrabban vásárolnak hülyeséget, mert csakis a saját fejük után mennek és soha nem hallgatnak és fogadnak meg külső szakértői tanácsot, de most nem velük szeretnék foglalkozni.

A túlkínálat a kerékpáros világra is jellemző és ha a bőség nem zavarná össze az embert akkor ott van még az a tény, hogy az utóbbi évtizedekben történt fejlesztéseknek köszönhetően a felhasználási területhez igazítva több új kerékpár kategória is napvilágot látott. Folytatás itt >> about Mi a fontos szempont Kerékpár vásárláskor?

Koronavírus és a kerékpár

2020.04.22.

Koronavírus és a biciklitzés

Még négy hónap sem telt el ebből az évből és máris annyi minden történt, mint amennyi egy egész „normálisnak” nevezhető  szezon alatt sem szokott. Persze minden attól a fránya koronavírustól indult ki, vagy arra vezethető vissza, bevallom nem is gondoltam amikor ez a kórság felütötte a fejét, hogy ez ekkora hatással lesz az egész kerékpáros iparra és  kerékpáros kultúrára. Azt lehetett sejteni, hogy lesznek gondok, de az fel sem merült bennem, hogy fenekestől felfordul minden.

A koronavírus hazánkban való megjelenését követően a piciny forintunk úgy megbillent az egyensúlyából, hogy azóta sem volt képes összeszedni magát és mivel a kerékpár piacon minden EUR-ban, vagy USD –ban kerül kifizetésre, így hatással van a hazai árak alakulására. Az importőrők nagy szemekkel figyelték az eseményeket, majd március végén pattant a húr és egymást követték az árváltozást tartalmazó levelek. Az előre legyártott 2020-as prospektusok egy csapásra mehettek a kukába, mert a bennük feltüntetett ár nagyon messzire került az újonnan kiadottól. Folytatás itt >> about Koronavírus és a kerékpár

Kijárási Korlátozás

2020.03.27

Kijárási korlátozás

Maradhatsz otthon a kanapén meresztve a segged, vagy...

Ma reggel azaz 2020 március 27-én pénteken érkezett a legfrissebb kormányrendelet a koronavírus kapcsán korábban hozott óvintézkedések kiterjesztéséről amit sokan tévesen kijárási tilalomnak értelmeznek, pedig egyelőre erről szó sincs. Nem kell pánikolni és gerjeszteni se azt.

A március 16-án meghozott első lépéseknek köszönhetően nem tarolta le hazánkat a COVID-19, de sajnos azért így is nagy sikereket ér el és ezt a kormány is látja, éppen ezért szeretné tovább szabályozni az emberek csoportos találkozásait, ezeknek a teljes körű részletezésébe most nem folynék bele, hiszen már mindenki tisztába került azzal, hogy személy szerint mi is vonatkozik rá, de ha netán nem akkor itt elolvashatja!

Folytatás itt >> about Kijárási Korlátozás>

Kerékpár Evolúció

2020.03.10.

Trek X Caliber 7, 2020

Kerékpárok evolúciója az elmút tíz évben, avagy hogyan szippant be a Trek X Caliber egy mtb biciklire vágyó fiatalembert.

Néhány nappal ezelőtt betért hozzám az üzletbe három fiatal ember akikről már első ránézésre sütött, hogy szeretik a kerékpárokat és a jó biciklizéseket. Óriási a különbség az ilyen emberek és az olyanok között akiknek csak szükségük van egy kerékpárra ilyen vagy olyan okból kifolyólag.  Itt van lelkesedés, van szenvedély és ezekre az energiákra nekem is nagyon nagy szükségem van, aki jelenleg a pultnak a másik oldalán állok, hiszen az évek során az ember hajlamos egy kicsit belefásulni a dolgokba és olyan rutinszerűen végezni a kiszolgálást, hogy szépen meg is feledkezik arról az érzésről amit a kezdet kezdetén érzett a biciklik és az ehhez fűződő kalandok irányába. Folytatás itt >> about Kerékpár Evolúció

Mit takar egy márkanév és Neked mennyit ér?

2020.02.26.

Trek Marlin 6 vs. Rck Machine ManhattanTrek Marlin 6 vs Rock Machine Manhattan XC 70-29

Nincs mit szépíteni a dolgon, körülvesznek bennünket a márkanevek. Az ember bármerre is forduljon szembetalálja magát modern világunk által ontott termékek tucatjaival és ehhez elég csak reggel a fürdőszobába kimenni. Sampon, tusfürdő, fogkrém, parfüm,stb. sorolhatnánk napestig a termékeket a lakás többi részében található tárgyakról, használati eszközökről nem is beszélve melyeken mind ott virít az adott gyártó neve.

Nevek, melyek mind kiváltanak belőlünk valamit. Az ember sok esetben nem is mérlegel, nem nézi meg objektíven a dolgokat még akkor sem, ha egy komolyabb kiadást készül elkövetni, mert éppenséggel kötődik egy adott márkához és vakon megbízik benne. Ezt váltja ki belőle aminek számtalan oka lehet és nem feltétlenül van rá racionális magyarázat. Folytatás itt >> about Mit takar egy márkanév és Neked mennyit ér?

Oldalak

Kapcsolat

 

Cím: 4400 Nyíregyháza, Bethlen Gábor utca 57. 

 

Telefon: +36 30 233 4808 

 

E-mail: q1kerekparszalon@gmail.com

 

 

Instagram      TikTok      Google cégem

 
 
 

Közösségi oldalak