Tesztek     Blog     Kapcsolat     Vásárlás     Szerviz     

Hírek

Ne csak együnk, mozogjunk is

 

2018.12.21.

mozogjunk télen isA téli időszak mindig egy kicsit nehézkesebb a rendszeres mozgást végzők számára is, nemhogy azoknak akik ilyenkor, mondjuk egy szilveszteri fogadalom révén szeretnének belekezdeni valamilyen edzésbe. Ugye nem kell hosszasan ecsetelni, hogy miért?

Kint többnyire pocsék az időjárás, hideg van, vagy épp esik valami, ha meg nem akkor a szél fúj veszettül. Na ilyenkor sok ember csak a munkáját szeretné letudni, majd minél gyorsabban hazajutva bekuckózni a kis családjával, nem pedig még aktívan mozogni úgy egy órányit.

Ajándékötletek Karácsonyra

 

2018.12.01.

Ajándékötletek KarácsonyraAz ünnepek közeledtével egyre gyakrabban merül fel bennünk a kérdés, hogy mivel is lepjük meg szeretteinket, barátainkat? Ez sokszor még úgy is nagy kihívást jelent, ha igazán jól ismerjük azt akit megajándékoznánk, nemhogy ellenkező esetben.

Tudom, hogy ilyen hidegben, sőt egyáltalán a téli időszakban az emberek többségének eszébe sem jut a kerékpár, vagy az ahhoz kapcsolódó bármely  kiegészítő, hiszen ilyenkor az elektronikai kütyük, az ékszerek, no meg a ruházati kellékek a slágertermékek, pedig a kerékpározás rajongói igen csak tudnak örülni egy-egy jól eltalált kütyünek, apróságnak ami a szeretett hobbijukat még élvezetesebbé teszi, arról nem is beszélve, hogy ilyenkor a komoly akciós ajánlatokon felül most kamatmentes hitel igénylése is lehetséges. 

Íme hát néhány ajándékötlet a teljesség igénye nélkül, aminek őszintén tud örülni egy kerékpáros és ehhez még csak élsportólónak sem kell lennie. >>>

Black Friday 2018.11.23.

2018.11.12.

Black FridayAhogy azt a korábbi években tettük, így az idei évben sem tervezzük, hogy kihagyjuk a 2018-as Black Fridy-t, sőt november 23-án garantáltan érdemes lesz ellátogatni a weblapunkra, még inkább az üzletünkbe! 

A kerékpáros világban egy kicsit más a helyzet, mint egyéb más területen, modjuk a szórakoztató elektronika világában, mivel számunkra ilyenkor a szezon már amúgy is véget ért, így eleve az aktuális modellév kerékpárjait javában akciózzuk és ebben az a szép, hogy mire eljön a Black Friday, addigra gyakran már nincs mit kínálni...

Trek Checkpoint 2019

2018.10.26.

Nemrégiben átnéztük az általunk forgalmazott kerékpár márkák kínálatát a 2019-es szezonra és végigfutottunk az újítások és a változások során, ami jellemzi majd őket az említett idényre. Egy dologgal azonban még adósak vagyunk.

Az országúti kerékpárok esetében megemlítettük, hogy a német Haibike felhagy a komplett kategóriával, mivel az egész palettáját megreformálja a 2019-es esztendőre, ezzel ellentétben a Trek pont ellenkező irányban változtat. Az eddig sem csekély és sokak által már egy picit átláthatatlan országúti kerékpárkínálatát tovább szélesíti.

Nem mondom, hogy nagyon meglepő a fejlesztési irány, hiszen elég csak abból a két dologból kiindulni, hogy a Domane széria milyen sikeres és keresett a kínálatban, valamint, hogy sokaknak még az a "komfort" sem elegendő amit ezen család bringái nyújtanak. >>>

Hercules Kerékpárok

2018.10.06.

Hercules kerékpárok forgalmazásaAz idei évben már belekóstoltunk egy kicsit, viszont a 2019-es szezonban teljes palettával elkezdjük a méltán kedvelt Hercules kerékpárok értékesítését, kiegészítve a jelenlegi HaiBike, Kelly's, Trek és Winora márkáinkat.

A választásunk elsőre furcsának tűnhet, hiszen egy olyan gyártóról van szó akinek a termékpalettája első ránézésre nagyon hasonlónak tűnik a német Winora kínálatához. Ez azonban csak felületesen nézve tűnik úgy. részletesen átfürkészve már szembetűnő a különbség a két márka kerékpárjai között és ezzel együtt nagyon szépen kiegészítik egymást. A Hercules ugyanis abban erős amiben a Winora nem, olyan speciális igényeknek is megfelelnek a kerékpárjai, mint a nagy teherbírás (több típus esetében is engedélyezett a 160kg-os terhelhetőség), fiatalosabb színkínálat, különlegességek stb.>>>

2019-es újítások

2018.09.07.

2019 újdonságaiGondolom nem vagyok egyedül azzal a megállapítással, hogy felgyorsult világunkkal néha elég nehéz a lépést tartani. Lassan már fél évente érkeznek a csúcsmobilok a piacra, az autógyártók a korábbi modellciklusaikat több évvel megrövidítették úgy, hogy még ez idő alatt is elvégeznek egy-két frissítést az adott típuson és ez még csak az a két példa ami elsőként eszembe jutott.

A kerékpáripar sem tétlenkedik ez idő alatt, de itt még annyi szerencsénk van, hogy egy modellévben egy adott széria fut, vagyis kerek egy évünk van ahhoz, hogy hozzászokjunk - vagy legalább elfogadjuk - az adott gyártó újításait, színeit. Igen, színeit, mert sok esetben, ha a műszaki tartalom (vázgeometria, váltás, teló stb.) rendeben van egy típuscsaládnál akkor csak a festésen változtatnak a következő modellévre a gyártók.

Kerékpárunk biztonsága

kerékpárunk biztonsága2018.08.07.

Tegnap az egyik vásárlójelöltem megnyilvánulása megütötte a fülemet és bevallom egy kicsit elgondolkodtatott az amit mondott és ennek köszönhető ez a kis bejegyzés. Az egyébként szimpatikus pár Hölgy tagjával beszélgetésbe elegyedtem addig ameddig a párja próbára tette az egyik Winora trekking kerékpárunkat és számomra ekkor derült ki, hogy a Női Üzletünkből tértek át hozzám, mivel mindkettőjüknek szeretnének vásárolni egy megbízható, kényelmes, jó minőségű kerékpárt.

Tényleg ilyen nehéz?

Kerékpár világítás2018.07.24.

Azt hiszem bátran kijelenthetem, hogy elég sokat közlekedem kerékpárral és autóval egyaránt és amit tapasztalok az minimum aggasztó. Most nem a közlekedési morálról szeretnék itt hosszú sorokat írni (bár arról is lehetne), hanem arról, hogy még mindig ott tart a kerékpárral közlekedők egy jó nagy része, hogy semmilyen világítással nem szereli fel a bringáját, sőt nemhogy világítással, de még egy nyanvadt fényvisszaverő prizmával sem...>>>

Kerékpár akció!

2018.07.04.

Kerékpár akcióLassan már megszokottá válik, hogy a nyár vége felé a kerékpár gyártók (forgalmazók) az aktuális évi kínálatukat leakciózzák, hogy a következő évre megálmodott újdonságoknak teret engedve kifuttassák a még meglévő raktárkészletüket. Ebben nincs is semmi különleges, sőt szerintem ez így van rendjén az viszont egy cseppet sem normális ami az idei szezonban látszik kibontakozni- legalábbis az általunk forgalmazott márkák háza táján.

A sort kezdjük a legizgágább forgalmazóval a Kelly's kerékpárok gyártójával, aki mindig gyorsabb akar lenni a többieknél és nem várja meg a nyár végét, hanem már ilyenkor (pontosabban 2018 július 01-től) elkezdi az árak letörését, amit először csak a kereskedők felé kommunikál, majd a hónap közepétől már a saját weblapján is nyílvánosan hírdet.>>>

Defekt

2018.06.01.

kerékpár defektKerékpározás során az egyik, ha nem a leggyakrabban előforduló műszaki probléma a kerékpárunk külső gumijának kilyukadása. Mivel én magam nem csak sokat kerékpározok, hanem az üzletben a javításokat is végzem, így az előző kijelentésem úgy gondolom stabil alapokon nyugszik.

Na de miért is írok most erről?

Az igazi oka ennek az irománynak nem más, mint az emberek reakciója a fent említett problémára. Van köztük minden:>>>

Oldalak

Instagram

Közösségi oldalak