Tesztek     Blog     Kapcsolat     Vásárlás     Szerviz     

Kerékpáros ruházat

2019.10.07.

Csak megfelelő öltözetbenKerékpárt sokan sokféleképpen használnak az emberek, van aki a munkába járás eszközeként tekint rá a kétkerekűre, van aki szabadidős programjaihoz használja és van aki kifejezetten sportolásra. A felhasználás módja tehát nagyon sokféle lehet, de mégis van egy olyan közös dolog a bringásokban -persze a kerékpáron kívül- amire  mindenkinek oda kell figyelnie függetlenül az előbb említettektől ez pedig bármilyen furcsán is hangzik az öltözködés.

Igen, a megfelelő kerékpáros ruházat használata nagyban hozzá tud járulni a komfortérzetünk növeléséhez és egészségünk megóvásához, függetlenül attól, hogy éppen milyen évszak van. Az, hogy mégis ősszel vesszük elő a témát leginkább annak köszönhető, hogy az aki ilyenkor bringázik nem megfelelően választott öltözetben nagyobb valószínűséggel betegszik meg, mint bármely más évszakban, köszönhetően a nagy napi hőingadozásnak. 

Szedjük szét egy kicsit a kerékpározási szokás alapján a felhasználókat két csoportba, azért csak kettőbe, mert aki versenyszerűen teker annak valószínűleg felesleges a technikai ruházat előnyeit ecsetelni, hiszen már régóta azt használja.  Az első csoport aki a bringát pl.munkába járásra használja, tehát időjárástól függetlenül közlekedik a biciklivel. Ők általában rendesen be vannak öltözve, viszont a "rendes" öltözék az utcai ruházatot jelenti, mely valóban meleg, de abszolút nem lélegzik, vagyis csak addig teszi jól a dolgát ameddig úgy tekerünk, hogy nem izzadunk meg. Érdemes még az ilyen ruházat alá is -első rétegként- egy jó aláöltözőt venni, mely az előbb leírt probléma ellen ez jelent csak megoldást. Aki ennyit megtesz már nagyban hozzájárul ahhoz, hogy beizzadva a pamutpólóban vizesen kockáztasson egy jó kis meghűlést.

E mellett a kezek és a fej védelme ami még nagyon fontos (persze az egész test fontos, de az öltözék milyensége szempontjából), itt is érdemes az utcai ruházat esetén alkalmazott anyagoktól eltérően a technikai ruházatot választani. Az ok ugyanaz, mint a jó aláöltöző esetén kiegészítve azzal a nem elhanyagolandó ténnyel, hogy ezek a kiegészítő ruhadarabok szélállóak, így az ízületeink és a homloküregünk is biztonságban lesz.

Kerékpározz megfeleő ruházatbanA másik csoportba tartozó kerékpárosok azok akik sportolásra, kellemes szabadidő eltöltésére használják a bringájukat. Nos, az ő táboruk a veszélyeztettebb, mivel nagyon sokan közülük imádnak nagyokat tekerni, szeretnek odalépni a bringának ami által hamarabb megizzadnak, kimelegednek még a hűvösebb idő ellenére is, de valahogy még nem léptek túl a sportos utcai ruházat viselésén. Pedig nekik lenne a legnagyobb szükségük arra, hogy elkezdjenek megfelelően öltözködni szeretett időtöltésükhöz, hiszen nem csak az egészségüket óvhatnák meg könnyebben ezzel, de a tekerés színvonálát is új magaslatokba emelhetnék, hiszen a bringás thermo ruhák nagyon fontos jellemzője a kiváló légáteresztő képesség és szélállósság mellett a testhez való alkalmazkodás, melynek köszönhetően könnyedebbé válik a mozgás.

A ruha nem korlátozza viselőjét a kerékpározásban és még baromi jól is mutat! Ez az érzés nem csak a versenyzők kiváltsága, még akkor sem ha elsőre túl drágának találjuk ezen ruhadarabokat, de higgyétek el megéri és itt is igaz a mondás, hogy lassan érünk messzire. Nem kell egybe mindent megvenni, mert az tényleg egy új kerékpár ára, hanem szép apránként beszerezni fontossági sorrendben a ruhadarabokat, ráadásul mivel nem olyan használatnak vannak kitéve, mint a hétköznapi viselet, így az élettartalmuk is sokszorosa annak.

Jó kerékpározást kívánok a hűvösebb napokon is!

 

 

2019.10.07. Q1 KERÉKPÁRSZALON, Csaba 

 

Kapcsolat

 

Cím: 4400 Nyíregyháza, Bethlen Gábor utca 57. 

 

Telefon: +36 30 233 4808 

 

E-mail: q1kerekparszalon@gmail.com

 

 

Instagram      TikTok      Google cégem

 
 
 

Közösségi oldalak