Tesztek     Blog     Kapcsolat     Vásárlás     Szerviz     

2021-es kerékpárok I. rész

2020.09.03.

2021-es kerékpárokMostanra az általunk képviselt valamennyi kerékpár márka gyártója (forgalmazója) kiadta a hivatalos 2021-re szóló kereskedőknek szánt termékkatalógusát, melyben minden információ szerepel a változtatásoktól kezdve a színeken és újdonságokon át egészen az árakig. Mivel nem kevés az anyag, így azt el is kezdtük azonnal feltölteni a weblapunkra, ami szépen halad, de azért még mindig van mit csinálni vele, de most nem is ez a lényeg, hanem sokkal inkább a látottak, melyek közül a teljesség igénye nélkül szeretném a legfontosabbakat kiragadni.

A neves gyártók mindegyike komoly pénzeket öl minden évben a műszaki fejlesztésekre ami a kerékpárokon és sajnos az árcédulákon is meglátszik, ugyanis a technikai előrelépés sokszor vonja maga után azt, hogy a korábban alkalmazott és bevált, de egyszerűbb megoldásokat szépen lassan elhagyják. Felületes szemlélő ebből csak annyit vesz észre, hogy a kerékpárok évről-évre drágábbak lesznek, holott nem szimpla áremelésről van szó, hanem a magasabb szintű tartalom bizony többe is kerül. Ezért tudnak olyan jól boldogulni a kisebb presztízzsel rendelkező márkák, hiszen ők vígan használják még éveken át azt amit a „nagyok” már nem.

 

MTB Kerékpár

A 2021-es MTB kínálat már teljes egészében megtekinthető weboldalunkon és aki egy kicsit részletesebben szemügyre veszi a technikai adatokat az láthatja, hogy bizony a mi márkáink (Rock Machine, Superior, Trek) ugrottak egy szintet az idei évhez képest. Már a Superior XC 819 - ami ugye a belépő szintet jelenti a gyártó sorozatában- is 2x8 sebességes Shimano Altus rendszerrel van szerelve, melyet a második szinten már a 2x9-es Superior XC 859-es követ. Nincsen már olyan típus mely 7 sebességes váltóval  lenne szerelve.

A Rock Machine Manhattan XC 40-29 és a Trek Marlin 5 továbbra is 7 sebességgel érkezik, de a fékrendszer ahogy már ebben az évben, úgy jövőre is hidraulikus lesz, sőt a Rock Machine már ezen a szinten is kikapcsolható teleszkóppal érkezik az üzletekbe. A belépő szintet elhagyva már a Superior XC 879 és a Trek Marlin 7-es modelleknél járunk, melyek már Shimano Deore váltóval, integrált csapágyas hajtóművel, komoly teleszkóppal felvértezve küzdenek meg a vásárlók elismeréséért. Ezekkel a változtatásokkal pont oda rúgnak a hazai közönségnek ahol az a legjobban fáj, a pénztárcába. 2021-ben a belépő szintű MTB kerékpár ára 189 000.-Ft. ami nem kevés  pláne, hogy sokaknál 150 ezernél feszül a pszichés határvonal. Ezért nagy a dilemmám a jövő évi kínálat kapcsán és bevallom egy kicsit beinogtam a Kelly’s irányába, bár nem rajongok érte, de ő még csinál egyszerűbb műszaki tartalmú kerékpárokat. Mechanikus tárcsafékes, sőt még hagyományos V’ fékes modelleket is… Ne értsétek félre nem a Kelly’s márkával van bajom, sokkal inkább azzal, hogy minden fűszerboltban árusítják, ami által egy rohadt nagy tömegcikk lett az utóbbi 1-2 évben szegényből.

No hamarosan megálmodom, hogy legyen-e, vagy sem a döntésem úgyis látható lesz a honlapon. :)

A szériák egyébként hasonlóan épülnek fel mint eddig, tehát a hobbi/sport kategóriában a Rock Machine a Manhattan és a Torrent, a Superior az XC és az XP, a Trek pedig a Marlin és az X Caliber sorozattal képviselteti magát, melyhez kakukktojásként csatlakozik a Roscoe család 3 tagja.

Feljebb lépve a verseny kategóriába csöppenünk ahol a sorozatok tekintetében megint csak nem történt változás, viszont újdonság az született, mégpedig a Trek Procaliber. Persze a név az már nem új, hiszen néhány éve jelen van a piacon, viszont a 2021-es szezonra teljesen megújul ez az MTB kerékpár. Új váz a kategóriához méltó módon belső bowden és hidraulika cső vezetéssel, megtartva a különleges IsoSpeed rezgéscsillapítást, mely már évekkel ezelőtt komoly elismerést váltott ki a szakmában. A fejlesztések nem merültek ki ennyiben, hiszen a Trek Procaliber sorozata mostantól már csak karbon vázzal lesz elérhető az alumínium szériával teljes egészében felhagytak. Na erről beszéltem néhány bekezdéssel följebb…

 

Hamarosan folytatom a II. résszel, melyben jön a többi kerékpár kategória 2021-es szezonra szánt típusainak boncolgatása.

2020 szeptember 03. Q1 KERÉKPÁRSZALON, Csaba

 

Kapcsolat

 

Cím: 4400 Nyíregyháza, Bethlen Gábor utca 57. 

 

Telefon: +36 30 233 4808 

 

E-mail: q1kerekparszalon@gmail.com

 

 

Instagram      TikTok      Google cégem

 
 
 

Közösségi oldalak