Tesztek     Blog     Kapcsolat     Vásárlás     Szerviz     

Újdonságok a 2023-as modellévből

2022.08.01.

2023-as kerékpár újdonságokMivel a kerékpárok világában az aktuális modellév fordulója mindig őszre esik, így a nagy kerékpárgyártók az újdonságaikat már a nyár közepén elkezdik megszellőztetni, felkeltve ezzel a közönség érdeklődését. Ez az idén sem történik másképp, így szépen kezd kirajzolódni az általunk forgalmazott márkák 2023-as évre tervezett kínálata. Ahogy az lenni szokott lesz köztük olyan, ami jelentős változáson esik át és lesz olyan is, amely változtatás nélkül vág neki az új szezonnak. Érdemes lesz tehát figyelni a következő időszakban a honlapunkat azoknak, aki kíváncsiak valamely újdonságra, hiszen folyamatosan frissítjük a tartalmat, hogy első kézből adjunk információt a látogatók számára az újdonságokról.

Nagyon úgy tűnik, hogy a Trek mérnökei ezúttal sem tétlenkedtek. A királykategóriának számító országúti szegmensben elsőként a vadonatúj Madone SLR sorozat érdemel különösen nagy figyelmet, hiszen az eddig is csúcsnak számító vázait nem kevés szélcsatornában töltött órával továbbfejlesztették az amerikaiak. Az IsoFlow vázkialakítással tovább növelték a kerékpár eddig is első osztályú aerodinamikáját, miközben a súlyát csökkentették. A bringa egyébként már valós versenykörülmények között rója a pályákat és az eredmények igazolják a mérnök csapat erőfeszítéseit. Maradva az aszfalton (vagy mégsem teljesen) essék szó a Fitness kategória kerékpárjairól. Érdekes irányba lépett a Trek ezzel a kedvelt városi cirkálóval. A 2023-as széria ugyanis a Gravel bringák irányába mozdult el, legalábbis a karbon vázas kivitelek esetében, így azok már 700x40-es abroncsokkal hagyja el a gyártósort. Az aluvázas kivitelek viszont változtatás nélkül maradnak, így a jelenlegi kínálat marad a jövő évre is. A Trail MTB kerékpárok között az idei évre megújult Roscoe sorozat annyira kedvelt lett, hogy nem győztek belőle eleget gyártani, így a gyártó nem is nyúl ehhez a típushoz hozzá, tehát változtatás nélkül küldi neki a 2023-as szezonnak. Hasonlóképp járnak el az X-Caliber és a Marlin MTB kerékpárok esetében is, bár ez utóbbinál egyelőre csak a 4-es és 5-ös típusról kaptunk megerősítést azzal kapcsolatban, hogy változtatás nélkül kezdik a jövő évet. A Dual Sport kerékpárokról egyelőre nem közöltek semmit, így azokra még várni kell egy kicsit. Visszakanyarodva az országúti kategóriához a Trek Émonda aluvázas sorozata marad a jelenlegi formában, ám a karbonvázas kivitelek, valamint a Domane országúti kerékpárok (szintén karbon) és a Checkpoint Gravel bringák tartogatnak még meglepetéseket, ahogy az elektromos rásegítésű modellek is…

A Cyclision első komolyabb megjelenése üzletünkben az idén volt, és ahogy azt sejteni lehetett nagyon jó fogadtatásra találtak a bringáik. A női cross kategóriában egyértelmű fölénnyel húzták be az elsőséget, de a férfiak világában sincs szégyenkezni valójuk. Széles modellkínálat és nagyon jól méretezett vázak mellett még arra is figyelnek, hogy a női MTB kerékpárokat többféle kerékmérettel tegyék elérhetővé. Az igényes vázaik és a jónak mondható ár/érték arány marad 2023-ban is, de azért egy kicsit még tovább finomítottak a kerékpárokon. Az eddig hiányolt vázon belüli fékcső elvezetés immár minden típuson megoldott lett, így az egyetlen dolog, amibe eddig bele lehetett kötni a Cyclision kerékpárok kapcsán az jövőre megszűnik. A vázgeometria és a jelenlegi színek, design változatlan marad. Leváltják az eddigi kerékszállító partnerüket, így eztán, a méltán híres Remerx készíti számukra a kerekeket. Ezzel nemcsak minőségben, de súlyban is sokat lépnek előre. Az MTB Corph sorozatának 1-es típusa új hajtóművet - DEORE XT - FC-M8100 - és az eddigieknél sokkal jobb fékeket kap. A Corph 2 DEORE 11 sebességes rendszerről Deore 12 sebességesre vált.

A német partnereink a Hercules és a Winora elsősorban a hagyományos Trekking kerékpárokkal színesítik üzletünk kínálatát és valljuk be, ehhez a járműosztályhoz ők értenek a legjobban. Ennek a kategóriának az időtlen klasszikus megjelenés az egyik fő vonzereje a kényelmen és a funkcionalitáson túl, így nem csoda, hogy sok újdonsággal nem is készültek a 2023-as szezonra.

A Hercules gyakorlatilag mindenféle változtatás nélkül küldi neki a következő szezonnak a jelenleg is kínált Tourer modelljeit. Se vázban, se színekben, se technikában, egyáltalán semmilyen módon nem történik frissítés az idei szérián. Az árak alakulása már más kérdés, hiszen a szállítmányozás és az emelkedő alapanyag árak mellett az EUR/FORINT árfolyam is jócskán befolyásolja a 2023-as árakat, melyről egyelőre csak egy homályos magasabb lesz az ideinél információt kaptunk.

A Winora szintén nem erőltette meg magát, érdemben ők sem változtattak a hagyományos kerékpár kínálatukon, bár valójában még az ideit sem láttuk, hiszen ebben az évben gyakorlatilag nem tudtak semmit szállítani a hatalmasra duzzadt alkatrészhiány miatt. Így, ha 2023-ban valóban befutnak a Trekking kerékpárjaik üzletünkben, akkor is nagy újdonságként fognak majd hatni… Mindenesetre az importőr folyamatosan frissíti az árakat, így abban az esetben, ha nem vadul tovább az árfolyam, akkor a jelenleg használt árak maradnak a 2023-as bringák esetében is.

A Superior egyelőre nem adott semmilyen információt a jövő évvel kapcsolatban, de amennyire kevés kerékpárt tudtak az idén gyártani és amilyen jól sikerült a jelenlegi széria, nem lennék meglepve, ha változtatás nélkül kezdenék a 2023-as szezont. Majd meglátjuk, mindenesetre ha megtudunk valamit akkor jelezzük majd.

A Rock Machine maradt a végére, hiszen ahogy korábban már írtam a jövőben nem foglalkozunk már a márkával, így számunkra már nem releváns, hogy újítanak-e, vagy sem.

 

2022.08.01. Q1 KERÉKPÁRSZALON, Csaba

Kapcsolat

 

Cím: 4400 Nyíregyháza, Bethlen Gábor utca 57. 

 

Telefon: +36 30 233 4808 

 

E-mail: q1kerekparszalon@gmail.com

 

 

Instagram      TikTok      Google cégem

 
 
 
 
 

Közösségi oldalak