Tesztek     Blog     Kapcsolat     Vásárlás     Szerviz     

Tényleg ilyen nehéz?

Kerékpár világítás2018.07.24.

Azt hiszem bátran kijelenthetem, hogy elég sokat közlekedem kerékpárral és autóval egyaránt és amit tapasztalok az minimum aggasztó. Most nem a közlekedési morálról szeretnék itt hosszú sorokat írni (bár arról is lehetne), hanem arról, hogy még mindig ott tart a kerékpárral közlekedők egy jó nagy része, hogy semmilyen világítással nem szereli fel a bringáját, sőt nemhogy világítással, de még egy nyanvadt fényvisszaverő prizmával sem...>>>

Nesze neked láthatóság!

Ez több szempontból is egy szemét, hanyag dolog, mert az oké, hogy lazák vagyunk, meg a menő bringánkat nem csúnyítjuk el holmi lámpával, de komolyan ennyit ér az ember élet?

A fent tapasztaltak ráadásul olyan "vagány fiatalok" esetében fordultak elő akiknek biztos, hogy nem a világítás árával volt problémájuk. Egyébként egy korrekt működésű és jól látható lámpaszett már 1500.-Ft.-tól elérhető, így szerintem azoknak sem szabad, hogy problémát okozzon akik nehezebb körülmények között élnek, hiszen ahogy már említettem nem szabad, hogy ennyin múljon egy ember élet.

Nagyon nagy öröm, hogy Magyarországon is egyre több városban fejlesztik rohamléptekkel a kerékpárút hálózatot ahol biztonságosan tekerhetünk, de ezzel együtt nekünk is kellene fejlődni és elismerni a megfelelő biztonsági berendezések szükségességét. 

Nem szeretnék szent beszédbe bocsájtkozni, de egy szerencsétlen baleset során nagy esélye van annak, hogy egy autóval való találkozás során a kerékpáros a bőrét viszi vásárra, míg az autós (aki ebben az esetben akár vétlen is lehet), egy életen át együtt kell éljen azzal a tudattal, hogy megölt egy embert...

Ezeket úgy mondom, hogy nap, mint nap közlekedek kerékpárral. Tegyünk meg ennyit magunkért és egymásért, nem olyan nehéz!

Jó kerékpározást kívánok mindenkinek!

2018.07.24. Q1 KERÉKPÁRSZALON, Csaba 

 

Hozzászólások

No Avatar
Kitty on sze, 10/24/2018 - 14:57

Maximálisan egyetértek ennek a bejegyzésnek minden sorával! Tényleg felháborító az a hozzáállás amit sok kerékpáros művel (mielőtt bárki leugatna én is kerékpárral közlekedem) és tényleg nem értem miért kell vaksötétben lámpa nélkül közlekedni.

No Avatar
Alíz on szo, 10/27/2018 - 11:06

Engem is felháborítanak a világítás nélkül kerékpározók.
Én autóval, kerékpárral és gyalogosan is közlekedek, mindig figyelek másokra is. Volt olyan eset, hogy külterületü ketékpárúton szürkületben kerékpároztam és majdnem nekimentem a szembejövő kerékpárosnak mert fekete ruhában világítás nélkül jött és nem láttam csak az útólsó pillanatban. Dühös vagyok nagyon az ilyen emberekre mert ha már másokat letojnak magasról legalább a saját életüket féltve használhatna világítást!

Kapcsolat

 

Cím: 4400 Nyíregyháza, Bethlen Gábor utca 57. 

 

Telefon: +36 30 233 4808 

 

E-mail: q1kerekparszalon@gmail.com

 

 

Instagram      TikTok      Google cégem

 
 
 

Közösségi oldalak