Tesztek     Blog     Kapcsolat     Vásárlás     Szerviz     

Superior

2019.02.22.

Superior és Rock Machine a Q1 kerékpárszalonbanA letisztult és áttekinthető dolgok híve vagyok ez az üzleteink termékkínálatán is igen jól látszik, de ugye az idők és ezzel együtt a vásárlói szokások is változnak, amihez ha talpon akar maradni egy cég akkor jobban teszi, ha alkalmazkodik. A tavalyi szezon végéhez közeledve éreztem először azt, hogy változtatni kell a termékkínálatunkon aminek eredményeképpen beköltözött üzleteinkbe a Hercules márka, kiegészítve a minőségi trekking kategóriában egyedüliként kínált Winora kerékpárokat női és férfi kivitelben egyaránt.

Itt viszonylag könnyű dolgunk volt, hiszen ebben a szegmensben nincs nagy tülekedés gyártói oldalról, hisz a mi két német márkánkkal nagyjából csak a KTM bringákat lehet egy napon említeni, de azt nem szívesen árulnánk az áruházi jelenléte miatt. Az elmúlt rövid időszak egyébként arra világított rá, hogy a Hercules valóban szépen kiegészíti a néhol túl konzervatív és komor festésű Winora bringákat.

A sport kategória bővítése már keményebb dió volt, hiszen eleve csak olyan gyártó termékét szeretem árulni amiben én magam megbízok, hiszek és a cég által képviselt szemlélettel is könnyedén tudok azonosulni. Nos ezekhez az elvárásokhoz még hozzá kell adni az olyan tényezőket, mint a hazai képviselet hozzáállása, raktárkészlet, üzletpolitika és az esedlegesen felmerülő garanciális problémák kezelése. Aki ismeri az üzleteinket, vagy engem az tisztában van azzal, hogy számomra (még akkor is ha sok nagyszerű kerékpár gyártó van a világon) az amerikai TREK jelenti A KERÉKPÁRT. Innovatívak, minőségiek és a végtermék mindig elégedettséget csal a bringások arcára.

Egyetlen egy pont van amiben kritika érheti a Trek-et az pedig az a fránya design! A színek gyakran nem az európai ízlésvilágot tükrözik és ezért sok vásárló (akinek egyébként is ismeretlenek a kerékpár márkák), nem is vette számításba a Trek kerékpárokat. Azért itt meg kell jegyezni, hogy a 2019-es szezonra pont sikerült összekapni magát a designer csapatnak, hiszen az új modellek igazán dögösre sikeredtek.

A megjelenés problémára volt gyógyír évekkel ezelőtt, hogy bevezettük a Trek bringák mellé a Kelly's kerékpárokat, de valahogy nem hozták a vártat, ráadásul mára semmi különleges nem is maradt bennük (persze ez csak az én szubjektív véleményem), de ezzel együtt nem rossz gépek, csak már minden sarkon elérhetőek, így kiveszett belőlük az a kuriózum érzés amit igazán lehet szeretni egy bicikliben, így nagyon hamar leváltottam őket a német Haibike-ra és a Kelly's csak 1-1 típus erejéig maradt jelen a mai kínálatunkban, elsősorban a legérzékenyebb ársávokban.

A harmónia tökéletes volt a klasszikus amerikai és a fiatalos német szépen megfért egymás mellett egészen a tavalyi évig, amikor mindkét márka képviselete elkezdte furcsán csinálni a dolgokat. Döcögött a beszerzés, sokat kellett várni egy-egy modellre stb. Mindezek mellett a vásárlók is egyre többet akartak már nem elég, ha két márka kínálata közül tudnak választani ezért  és az előbb említett problémák miatt egyre égetőbbé vált, hogy behozzunk egy márkát az üzleteinkbe. Azonban nem szerettem volna ugyanabba a hibába esni, mint néhány éve a Kelly's márkával. Olyat akartam amiről tudom, hogy jó még ha kevésbé ismert is a hazai közönség számára, de csak így lehetek hiteles a vásárlóim előtt. Ezért nyúltam ahhoz a márkanévhez amelyet már az első hazai találkozásom során szívembe zártam jó 15 évvel ezelőtt.

Ez pedig nem más, mint a Superior akinek már a cégfilozófiáját nyújtó mottója is bizakodásra adhat okot azok számára is akiknek eddig ismeretlen volt a név. #ALWAYSRACE

Szeretem bennük, hogy nem csak úgy vásárolnak egy kész vázat valamely gyártótól és logozzák fel saját névre, hanem minden egyes modelljük mögött komoly mérnöki munka áll. Saját fejlesztő és tesztelőközponttal jól együttműködő mérnök és versenyző csapattal akárcsak a Treknél és azt ugye tudjuk, hogy ők miket alkotnak. Nos az én tapasztalataim szerint a Superior sem fog csalódást okozni senkinek.

A kerékpárok kidolgozási minősége, alkatrészösszeállítása és anyagminősége még a legigényesebb bringásokat is meggyőzi, elég lesz a specifikációt összevetni a legismertebb és legnagyobb márkákkal ahhoz, hogy tisztába tegyük a dolgokat, legyen szó hobbi, vagy profi versenykategóriás bringáról és akkor még csak az mtb kerékpárokat vettük górcső alá, pedig a gravel gépei is igen meggyőzőek.

A bringák árazása a minőségi színvonaluknak megfelelő, így a prémium gyártók szintjén áll, mégis úgy gondolom, hogy üde színfolt lesz a hazai piacon. Az első szállítmányunk március hónapban érkezik, de az azt követő hónapokban is igyekszünk folyamatosan kielégíteni az igényeket, sőt az egyedi esetlegesen raktáron nem lévő típusok esetében is egy viszonylag rövid határidővel tervezünk, ami mindenképpen jó hír, ja és a Hölgyek sem maradnak ki az újdonságból a nekik szóló kínálat is megtalálható már a Női üzletünk honlapján.

 

2019. február 22. Q1 KERÉKPÁRSZALON, Csaba

 

 

 

 

 

 
 
 

Kapcsolat

 

Cím: 4400 Nyíregyháza, Bethlen Gábor utca 57. 

 

Telefon: +36 30 233 4808 

 

E-mail: q1kerekparszalon@gmail.com

 

 

Instagram      TikTok      Google cégem

 
 
 
 
 

Közösségi oldalak