Tesztek     Blog     Kapcsolat     Vásárlás     Szerviz     

Országúti, Gravel és Fitness Kerékpár Tesztek

 

TREK FX 2 DISC TESZT

Trek FX 2 Disc teszt

Január első napjaiban igazán kellemes időjárás fogadott bennünket, de ez csak egy ok volt az örömre a másik már izgalmasabb, hiszen még az előtt jutott el hozzám egy darab Trek FX 2 Disc kerékpár a legújabb 2022-es szériából, hogy azokat fizikai valójában meg lehetne vásárolni bárhol Magyarországon. Az első darabok, valamikor február elején érkeznek meg az importőr információi alapján. Annyit sajnálok csupán, hogy amilyen hirtelen robbant be a lehetőség a próbára, olyan hirtelen lett vége is, így nem volt érkezésem se körbefotózni becsületesen, se egy jó videót készíteni a kerékpárról. Sebaj, ezeket pótolom, majd amikor megkapjuk az eladásra váló darabokat, addig meg be kell érnünk ezzel a bemutató fotóval az új Trek FX2-ről, ami sajnos színben nem stimmel, hiszen hozzánk ezüst fog érkezni. Na de ennyi elég az előzményekről, jöjjön a lényeg! Kattints a képre és olvass tovább!

 

 

 

 

 

 

 

 

Trek FX 1 Teszt

Trek FX 1 tesztKorábban volt szerencsém a kínálat magasabb részén álló FX 3 Disc kerékpárt kóstolgatni, ami emlékeim szerint igen megnyerő volt. A vásárlói igények viszont az utóbbi időben annyira megugrottak a belépő modell irányába, hogy azt már az én kíváncsiságom sem hagyhatta annyiban. A cseresznyét a habra az tette rá, hogy eljutott hozzám egy tesztre fogható példány ami ezekben az ínséges időkben (a COVID okozta kerékpárhiányra gondolok) maga az égi jel! Így hát nem is tököltem sokat, nyeregbe pattantam és figyeltem, ámde mielőtt belemennék a kilométerek során szerzett tapasztaltak leírásába, érdemes megnézni, hogy mivel is állunk szemben és, hogy mi lehet az oka a Trek FX 1-es utóbbi években szerzett népszerűségének? Aki csak megáll egy pillanatra ez előtt a fitness bringa előtt, azonnal egy igazi old school kerékpárépítéssel találja szembe magát. Kecses vékony csövekből hegesztett alumínium váz, Hi-Ten acél villa, hagyományos V’ fékekkel és egy 21 sebességes Shimano hajtással ellátott technika adja a zamatát az FX 1-nek. Kétség nem fér hozzá időtálló kombináció ez. Ha hiszitek, ha nem a típus vásárlói pont ezt szeretik benne. Folytatásért kattints a képre!

 

 

 

 

 

 

 

Trek Checkpoint AL3 '20 Teszt

Trek Checkpoint AL3 teszt

Várakozásokkal telve pattantam a legújabb Trek Checkpoint AL3-as gravel kerékpár nyergébe. A felfokozott érdeklődésem annak volt köszönhető, hogy a sorozat egyik sikerdarabjának számító belépő modellből igen sok talált gazdára az elmúlt és az idei évben egyaránt és így nagyon sok vevői visszajelzést kaptam a típusról. Ezek a visszajelzések, pedig bővelkedtek a dicséretekben olyannyira, hogy teljesen kíváncsivá tettek. Mitől olyan jó ez a Trek Checkpoint és miben más, mint egy „sima” országúti kerékpár, mert az ára az nagyon más ugye, mint pl. egy Trek Domane AL3-as biciklinek ami a száraz műszaki tartalmát nézve nagyon közel áll hozzá.

Az elmélet ugye az megvan a gravel kerékpárok robusztusabb felépítésűek, mint az országúti rokonaik, minek köszönhetően ha el kell hagyni a járt utat egy járatlanért cserébe akkor sem fogják felmondani a szolgálatot. Igazi túrakerékpárok, melyekben meg van a lehetőség a száguldozásra is, ha kell. Kalandra születtek, ha lehet ily módon beskatulyázni egy biciklit. Olvass tovább a képre kattintva!

 

 

 

 

 

 

 

TREK DOMANE AL2 '19 TESZT

Trek Domane AL 2 teszt

Be kell vallanom nem volt könnyű eset a Trek Domane AL2-es típusa számomra. Több szempontból sem, egyrészt a pocsék időjárás miatt alig van olyan szabad délutáni óra amikor nem esik az eső, másrészt ugye nem vagyok egy nagy országúti bringás, ahogy azt már korábban is említettem, hozzám az mtb kerékpárok állnak közelebb és így azokról talán reálisabb képet tudok alkotni, no de azért megpróbálom összefoglalni a tapasztaltakat, hátha valakinek pont ez fog segíteni egy kicsit a döntésében.

Amennyiben most állsz országúti bringa vásárlás előtt és egy kiváló minőségű, de belépő műszaki tartalmú kerékpárt szeretnél magadnak, akkor csak egyet tanácsolhatok és ezt tényleg jobb, ha megfogadod: Ne próbálj ki előtte egy Trek Émonda-t! Tapasztalataim részletezve olvashatóak a képre kattintva!

 

 

 

 

 

 

 

TREK ÉMONDA ALR 4 TESZT

Trek Émonda ALR 4 tesztLassan négy éve annak, hogy először nyergébe pattanhattam az akkor debütált Trek Émonda SL széria egyik darabjának, hogy Csehország hegyei között letesztelhessem az új jövevényt.

Jó pár óra mérnöki munkával tökéletesített ultrakönnyű karbonváz, full Ultegra szett, anatómiailag testreszabott nyereg, hogy csak a legfontosabbakat említsem. Aki ismer az tudja, hogy nem vagyok egy nagy Országúti bringás, valahogy a hegyekben való terepkerékpározás közelebb áll hozzám éppen ezért előítélet és nagy tapasztalat nélkül futottam neki anno a tesztelésnek.

Távolról sincs vége, olvass még!

 

 

 

 

 

 

 

 

TREK FX3 DISC TESZT

Trek FX 3 teszt

Több szempontból is szerencsés helyzetben vagyok, egyrészről nagyon sok kerékpár tesztelésére nyílik lehetőségem az üzlet miatt, másrészről a városunknak köszönhetően a kerékpárúthálózat is folyamatosan bővül, így már régen nem okozhat gondot egy kiadósabb kerékpározás megszervezése biztonságos útviszonyok mellett.

Ez utóbbi dolog vett rá arra is, hogy kampóra akasszam a kedvenc Trek mtb kerékpáromat és nekivágjak az aszfaltnak. Mivel nem akartam egyből a másik véglettel kezdeni, így az országúti kerékpárok helyett a szélesebb réteget megszólító és kényelmesebb fitness kerékpárok között válogattam.

Távolról sincs vége, olvass még!

 

 

 

 

Kapcsolat

 

Cím: 4400 Nyíregyháza, Bethlen Gábor utca 57. 

 

Telefon: +36 30 233 4808 

 

E-mail: q1kerekparszalon@gmail.com

 

 

Instagram      TikTok      Google cégem

 
 
 
 
 

Közösségi oldalak