Tesztek     Blog     Kapcsolat     Vásárlás     Szerviz     

Trek Projet One

 

2017.11.10.

Egyedi kerékpár projectoneNéhány évvel ezelőtt úttörő szerepet vállalt a Trek abban, hogy kiszolgálja az egyedi vásárlói igényeket is, ehhez hozták létre a Project One programjukat.

Ennek lényege, hogy azok az igényes vásárlók, akik eleve egy felsőkategóriás kerékpárt szeretnének vásárolni maguknak ne csak a típusonként általánossá vált 1-2 színkombinációból választhassanak megadott specifikációjú műszaki tartalommal, hanem saját ízlésüknek megfelelően állíthassák össze azt a bringát, amelyet megálmodtak maguknak.

A program maga világszerte hatalmas sikernek bizonyult, persze sajnos (a nálunk jellemző hazai átlagos életszínvonal miatt) csak keveseknek adatik meg, hogy egy eleve nagy értékű kerékpár értékét még tovább növeljék azzal, hogy saját ízlésüknek megfelelően konfigurálnak össze, pedig a rendszer kiválóan működik. >>>

A rendelés beérkezésétől számított 30 napon belül vállalja a Trek, hogy legyártja az egyedileg megálmodott kerékpárt, azért ez nem  semmi, ha figyelembe vesszük, hogy mekkora cégről van szó! 

A konfigurátor a legapróbb részletekre is kiterjed, ha kiválasztottuk a modellt akkor persze a legelső lépésként a vázának színét kell megadnunk, de ugye az magától érthető mindenki számára, hogy nem csak 2 színből lehet választani...

A szín után következik a márkajelzés és egyébb feliratok színének megválasztása, de lehetőségünk van akár saját nevünk elhelyezésére is a vázon, amit persze ugyanolyan igényességgel festenek és lakkoznak, mint a márkajelzést. 

Amikor elkészültünk a design-nal jöhet a technika, na ezt sem bízták a véletlenre a gyáriak. Legyen szó teleszkóp, hajtómű, vagy váltás módosításáról mind megtehetjük, de a kerekek, markolat, sőt még a gumik is egyénre szabhatóak. A végeredmény pedig tényleg egy olyan kerékpár amilyenről mindig is álmodtunk, így nincs szükség utólagos alakítgatásra, módosításra, persze ennek is, mint minden jónak ára van. Fontos leszögezni azonban, hogy nem a Trek kéri meg arcátlanul a felárat az ilyen módon elkészült kétkerekűért, hanem elsősorban az a gond, hogy eleve egy felsőkategóriás gépet kell választanunk ahhoz, hogy lehetőséget kapjunk az egyedi konfigurálásra.

Mindenesetre a lehetőség néhány éve már biztosítva van és nagyon bízom abban, hogy előbb-utóbb mi magyarok is eljutunk arra az életszínvonalra, hogy ez nekünk ne csak egy álom legyen...

 

2017.11.10. Q1 KERÉKPÁRSZALON, Csaba

 

 

 

 
 
 
 

Instagram

Közösségi oldalak