Tesztek     Blog     Kapcsolat     Vásárlás     Szerviz     

Biztonság Másképpen

2021.03.24.

Kerékpáros sisakSisak vásárláskor sok szempontot figyelembe vesznek az emberek, legyen jó a szellőzése, legyen nagyon kényelmes a viselete, legyen nagyon biztonságos akkor amikor a szükség megkívánja ez persze természetes is, hiszen az egészet pontosan az ilyen pillanatok miatt viseli az ember. Aztán ott van a megjelenés kérdése amit ugye a sisak színe és formája határoz meg, no ez előbbi az a pont ahol aztán senkinek (tisztelet a kivételnek) nem a biztonság jut először eszébe, sokkal inkább az hogy mennyire megy majd az adott festés a kerékpárja színéhez?

Esetleg az emberke még átgondolja gyorsan a kerékpáros ruhatárát és van, hogy ahhoz társítva választ sisakot. Most elképzelhető, hogy sokan magukra ismertek és nem feltétlenül a Hölgy vásárlók közül. Nem is gondolnák a szebbik nem képviselői, hogy az urak mekkora köröket futnak egy-egy vásárlás előtt ezzel a jól néz ki rajtam kérdéssel, ha tudnák a valóságot szerintem nagyon meg lennének lepődve! Ezzel sincsen semmi baj, végtére is az ember adjon magára és legyen igényes a megjelenésére!

A furcsa számomra sokkal inkább az, hogy habár egy biztonsági kiegészítőről van szó a színválasztásnál nem igazán foglalkozik senki a láthatóság kérdésével, pedig a fejen viselt feltűnő színű sisak majdnem olyan távolról észrevehető autóból, mint egy jobb minőségű hátsó világítás. Persze ezt nem korom sötétben értem, hiszen ott a kerékpár lámpa egyértelmű előnyökkel bír, hanem például szürkületben való kerékpározás esetén, de említhetném akár az ősz beálltával érkező és gyakori szürkeséget, vagy ködös, párás időjárást ami erősen korlátozza a látási viszonyokat.

Azoknak a kerékpárosoknak akik ilyenkor is sokat tekernek, netán közúton közlekednek érdemes lehet ezért ezt a szín kérdést egy kicsit jobban átgondolni sisak vásárlás előtt.

Egyébként, ha megfigyeljük a sisak gyártók aktuális kínálatát akkor láthatjuk, hogy gyakorlatilag mindegyik típusból, legyen az országúti, mtb, vagy akár városi modell készítenek feltűnő neon festéssel sisakot. A klasszikus alapnak számító színek természetesen éppúgy a palettán maradtak, de a választás joga a kezünkben van, mert a lehetőséget megteremtették.

Persze a sisak az csak egy dolog, hiszen használhatunk akár fekete sisakot is, csak ilyen esetben érdemes arra odafigyelni, hogy valamely kiegészítő ruházatunk (kar, térd, vagy lábmelegítő, jó idő esetén ugye akár  a mez, vagy nadrág) tartalmazzon láthatósági színeket és, vagy  fényvisszaverőket, mert ez óriási segítséget tud nyújtani a közlekedésben körülöttünk lévők számára, nem beszélve a saját testi épségünkről!

 

2021.03.24. Q1 KERÉKPÁRSZALON, Csaba

 

Kapcsolat

 

Cím: 4400 Nyíregyháza, Bethlen Gábor utca 57. 

 

Telefon: +36 30 233 4808 

 

E-mail: q1kerekparszalon@gmail.com

 

 

Instagram      TikTok      Google cégem

 
 
 

Közösségi oldalak