Tesztek     Blog     Kapcsolat     Vásárlás     Szerviz     

Kerékpáros és Sportszemüvegek

 

Az alább található képek egy-egy szemüvegmárka kínálatot rejtenek. Üzletünkben ezen márkák kínálatát a teljesség igénye nélkül megtalálhatod, felpróbálhatod. A női vásárlóink részére külön szedtük a kifejezetten a szebbik nem számára készült modelleket, melyek között szerepelnek hagyományos, utcai viseletre szánt napszemüvegek is, melyek ideálisak a városi kerékpározáshoz is. 

 

Rudy Project szemüvegek 

Rudy Project Napszemüvegek

 

 

 

Casco szemüvegek

BBB Napszemüvegek

 

 

 

XLC szemüvegek

XLC Napszemüvegek

 

 

 

Kelly s szemüvegek 

Kelly's Napszemüvegek

 

 

 

Northvawe szemüvegek

Női Sport és Napszemüvegek

 

 

 

A kerékpárosok legtöbbje használ valamilyen szemüveget biciklizés közben, hiszen menet közben szemünkre sok veszély leselkedik. Nem kérdés, hogy védeni kell szemünk világát is kerékpározás közben, mégpedig a következő módon: 

Menetszél, bogarak, ágak, eső, por, napsütés és még sorolhatnák mi minden leselkedik ránk biciklizés közben, amik ellen érdemes védeni szemünket.Amikor biciklis szemüveget választunk – merthogy vannak kimondott kerékpáros szemüvegek is – fontos szempont, hogy kényelmes legyen a viselője számára!

A kerékpáros szemüvegeket a hagyományos szemüvegektől általában a kialakításuk különbözteti meg a többi kerettől. Javasolt a vásárláshoz magunkkal vinni bukósisakunkat, hiszen a bukósisak formája és a szemüveg méretei és kialakítása befolyásolhatja döntésünket.

Minden embernek más a fejformája, ezt tény, így mindenkinek más a kényelmes, választásunk során ügyeljünk arra, hogy a fejvédő és a keret lehetőleg ne érintkezzen, így ez rossz útfelületen áthaladva sem mozdul el a sisak, vagy csúszik le szemüvegünk orrnyergünkről.

A legelején említettük a veszélyforrásokat például a menetszelet, vagy a bogarakat. Mindegy, hogy a kerékpározás mely szakágát űzzük a veszélyforrások szinte hasonlóak! Ügyeljünk arra, hogy szemüvegünk megfelelő mértékben takarja el szemünket, a különböző külső hatások érhetnek minket oldalról is, érdemes tehát arra is figyelni, hogy a kiválasztott portéka megfelelően védjen és takarjon oldalról is.

A menetszélnél elleni védelemnél szempont az is, hogy alulról ne jusson be a beáramló levegő, hiszen menet közben az zavarhatja szemünket. Általában a legtöbb sportszemüveghez jár különböző színű lencse is, így időjárástól függően használhatjuk.A legtöbb szettben található egy áttetsző lencse - amit erdőben, esős időben, vagy rossz látási körülmények között javasolt használni – egy sárga lencse – amit a ködösebb, felhősebb időben használjunk – és egy a nap sugarai ellen védő sötét betét.

Természetesen annak sem kell kétségbe esnie, aki dioptriás szemüvegben gondolkozik, hiszen erre is van megoldás. Léteznek olyan gyártók, amelyek külön szortimenttel rendelkeznek az ún. dioptriapótlós szemüvegekkel. A kerékpáros szemüveglencse mögé beilleszthető a dioptriás kiegészítőt sokan még napi használatban is viselik. 

A fenti sorok alapján szakértőnk egyértelműen javasolja kerékpározás közben a szemünk védelme érdekében hordott szemüveget – minden körülmények között!

 

Forrás: Bringamánia

 

 

 

 
 
 
 

Kapcsolat

 

Cím: 4400 Nyíregyháza, Bethlen Gábor utca 57. 

 

Telefon: +36 30 233 4808 

 

E-mail: q1kerekparszalon@gmail.com

 

 

Instagram      TikTok      Google cégem

 
 
 
 
 

Közösségi oldalak