Tesztek     Blog     Kapcsolat     Vásárlás     Szerviz     

Trekking Kerékpár Tesztek

 

WINORA DOMINGO 21 TESZT

Winora Domingo 21 tesztAz ember ne legyen hülye, ha ölébe hullik egy lehetőség, akkor igenis éljen vele, még akkor is, ha épp teljesen más tervei voltak! Valami ilyesmi történ velem is, mert bevallom őszintén meg nem fordult a fejemben, hogy egy Winora Domingo 21 típusú kerékpárt leteszteljek. No, nem azért, mert nekem nem derogál egy belépő szintű trekking kerékpárral biciklizni, hanem mert nem régiben vallattam szintén a Domingo sorozatból a 24-es típust. Azzal maradéktalanul elégedett voltam és egy-két alkatrésztől eltekintve nem igazán jelentős a különbség a két típus között. Ráadásul, ha a listaárakat nézi az ember, akkor kétségtelenül jobb ár/érték aránnyal rendelkezik a drágább modell. Aztán pont az én testmagasságomhoz megfelelő 48-as vázméretben felajánlottak egy tetszetős, matt gesztenye színű példányt egy heti használatra. Mivel én magam télen-nyáron kerékpárral közlekedek a városban, így természetesen nem esett nehezemre a „szolgálati” bringámat félre tenni erre az időre, hogy közelebbi ismeretségbe lépjek az általunk forgalmazott német kétkerekűvel. >>>

 

 

 

 

 

 

 

HERCULES VALENCIA R7 TESZT

Hercules Valencia R7 kerékpár teszttrekking kerékpárok kedvelői évről-évre többen vannak és mielőtt valaki azt hinné, hogy ez a kategória kizárólag az idősebb korosztály kedvence, az bizony nagyon nagy tévedésben van. Ezeket a kerékpárokat egyre szélesebb korcsoport részesíti előnyben a férfiak között is, ezt azért kell hangsúlyozni, mert a hölgyvásárlók körében évek óta ezek a bringák vezetik az eladási listát üzletünkben. Ha jobban belegondolunk nem is olyan meglepő ez, hiszen ezek a kerékpárok nyújtják messze a legnagyobb kényelmet a használóik számára úgy, hogy közben minden alkatrészük támogatja a hosszú távok legyőzését. Üzletünk nagy trekking kerékpár kínálatában is van azonban egy olyan típus, amely külön rajongótáborra tett szert az utóbbi években. Ezt a rajongást egyrészről a 7 sebességes agyváltójának köszönheti, másrészről pedig a klasszikus megjelenésének. Ez a modell nem más, mint a Hercules Valecia R7. Ez a bringa évek óta változatlan formában kerül ki a német gyár szerelősorairól. Annyira, hogy még a színén sem változtattak. >>>

 

 

 

 

 

 

 

WINORA DOMINGO 24 TESZT

Winora Domingo 24 tesztA Trekking kerékpár kínálatunk egyik legvonzóbb darabját, ha az árakat is nézzük, kétségtelenül a német Winora szállítja, mégpedig a Domingo sorozatának 24-es típusával. Ezt a modellt jelenlegi formájában idestova kettő éve gyártják, hiszen 2022-es modellévben mutatták be, de ez csak az elmélet, ugyanis az elmúlt évben egyetlen darabot sem tudtak belőle legyártani az akkor még csúcson lévő alkatrészhiány miatt. A vásárlók meg csak várták és várták. Volt, aki a másik nagy némethez fordult és a műszaki tartalomban kicsit magasabb, de még mindig közel álló Hercules Tourer Sport-ot választotta (amíg tudta, hiszen túl sok sajnos abból sem érkezett) és volt, aki megrögzötten várt. Nem hiába, mert a Winora Domingo 24-es végre megérkezett üzletünkbe. Igaz a méretválaszték még mindig szűkös, de mivel volt a flottában 1db 48-as is a sok 56-os vázméret között, így gondoltam rácsapok és próbára teszem. Kíváncsi voltam arra, hogy a papíron olyan csábító trekking bringa a mindennapokban is jól teljesít-e? >>>

 

 

 

 

 

 

 

Hercules Tourer Sport Teszt

Hercules Tourer Sport Teszt

A sport kerékpárok területén az amerikai gyártókat nem igen lehet lepipálni. A versenysportágak mindegyik területén jeleskednek, az ott szerzett tapasztalataikat felhasználva következetesen fejlesztik a vázaikat a még jobb eredmény érdekében, így nem csoda, hogy elhúztak a többiek elől.

Na de mi a helyzet a trekking kerékpárok világában? Nos, ezen a területen lenne még mit tanulniuk, mert ebben a kategóriában vitathatatlanul még mindig a németek a legjobbak, ami nem csoda, ha jobban megnézzük a kerékpáros kultúrájukat. A németek korcsoporttól függetlenül imádják a hosszú távú (sokszor több napos) kerékpártúrákat, erre a célra pedig valóban a legjobb választás egy jó trekking kerékpár. Az általunk forgalmazott kerékpár márkák közül most a patinás Hercules, azon belül pedig a legnépszerűbb modelljük a Torer Sport került vallatásra. Ez az a modell, amelyről ódákat zengnek a márka rajongói, és amelyet már nekem is volt szerencsém kipróbálni. Most azonban kivételesen mégsem az én tapasztalataim következnek.

 

 

 

 

 

 

 

Winora Holiday N7 Teszt

Winora hoiday N7 2020 teszt

Valahogy minden kedvezően alakult az elmúlt ősszel. Az időjárás nagyon kegyes volt, mit kegyes egyszerűen csodás időnek örülhettünk. A legújabb 2020-as modellek nagyon hamar megérkeztek a német Winorától az üzletünkbe ami ugye a költözésünknek hála, most már egy helyen van a Női részlegünkkel.

Egyszóval minden adott volt ahhoz, hogy a trekking kerékpárok kínálatában található és kedvelt agyváltóval szerelt Holiday N7 egy darabját befogjam egy kis városi ingázásra. A Winora trekking palettájáról már volt szerencsém korábban 1-1 típushoz, melyek közül a Jamaicával (mai nevén Domingo 42 HS) szerzett tapasztalataimat meg is osztottam itt. A kérdés amely leginkább foglalkoztatott és amire szerettem volna választ kapni az az volt, hogy egy 7 fokozatú agyváltós kerékpár kiválthat-e egy hagyományos 21, vagy több fokozatú váltóval szerelt biciklit. Nos a két hónap során megtett kilométerek sok mindenre rávilágítottak és még olyan dolgokra is magyarázatot kaptam amiről korábban azt sem sejtettem, hogy kérdés-e egyáltalán. Folytatásért kattins a képre!

 

 

 

 

 

 

 

Winora Jamaica Teszt

Winora Jamaica tesztSajnos hazánkban alig-alig ismert kerékpár márka a Winora, pedig nem kis múltú és méretű cégről van szó. A német vállalat 1914 óta gyárt kerékpárokat igen magas minőségi szinten, sőt korunk egyik legnagyobb "hülyesége" (ez a személyes véleményem) az elektromos rásegítésű, vagy más szóval pedelec kerékpárok terén egyenesen piacvezető szerepet tölt be a világban a hozzájuk tartozó Haibike márkával együtt. Folytatásért kattins a képre!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolat

 

Cím: 4400 Nyíregyháza, Bethlen Gábor utca 57. 

 

Telefon: +36 30 233 4808 

 

E-mail: q1kerekparszalon@gmail.com

 

 

Instagram      TikTok      Google cégem

 
 
 
 
 

Közösségi oldalak