Tesztek     Blog     Kapcsolat     Vásárlás     Szerviz     

Trekking Kerékpár Tesztek

 

Hercules Tourer Sport 2022/2023 Teszt

Hercules Tourer Sport Teszt

A sport kerékpárok területén az amerikai gyártókat nem igen lehet lepipálni. A versenysportágak mindegyik területén jeleskednek, az ott szerzett tapasztalataikat felhasználva következetesen fejlesztik a vázaikat a még jobb eredmény érdekében, így nem csoda, hogy elhúztak a többiek elől.

Na de mi a helyzet a trekking kerékpárok területén? Nos, ezen a területen lenne még mit tanulniuk, mert ebben a kategóriában vitathatatlanul még mindig a németek a legjobbak, ami nem csoda, ha jobban megnézzük a kerékpáros kultúrájukat. A németek korcsoporttól függetlenül imádják a hosszú távú (sokszor több napos) kerékpártúrákat, erre a célra pedig valóban a legjobb választás egy jó trekking kerékpár. Az általunk forgalmazott kerékpár márkák közül most a patinás Hercules, azon belül pedig a legnépszerűbb modelljük a Torer Sport került vallatásra. Ez az a modell, amelyről ódákat zengnek a márka rajongói, és amelyet már nekem is volt szerencsém kipróbálni. Most azonban kivételesen mégsem az én tapasztalataim következnek.

 

 

 

 

 

 

 

Winora Holiday N7 Teszt

Winora hoiday N7 2020 teszt

Valahogy minden kedvezően alakult az elmúlt ősszel. Az időjárás nagyon kegyes volt, mit kegyes egyszerűen csodás időnek örülhettünk. A legújabb 2020-as modellek nagyon hamar megérkeztek a német Winorától az üzletünkbe ami ugye a költözésünknek hála, most már egy helyen van a Női részlegünkkel.

Egyszóval minden adott volt ahhoz, hogy a trekking kerékpárok kínálatában található és kedvelt agyváltóval szerelt Holiday N7 egy darabját befogjam egy kis városi ingázásra. A Winora trekking palettájáról már volt szerencsém korábban 1-1 típushoz, melyek közül a Jamaicával (mai nevén Domingo 42 HS) szerzett tapasztalataimat meg is osztottam itt. A kérdés amely leginkább foglalkoztatott és amire szerettem volna választ kapni az az volt, hogy egy 7 fokozatú agyváltós kerékpár kiválthat-e egy hagyományos 21, vagy több fokozatú váltóval szerelt biciklit. Nos a két hónap során megtett kilométerek sok mindenre rávilágítottak és még olyan dolgokra is magyarázatot kaptam amiről korábban azt sem sejtettem, hogy kérdés-e egyáltalán. Folytatásért kattins a képre!

 

 

 

 

 

 

 

Winora Jamaica Teszt

Winora Jamaica tesztSajnos hazánkban alig-alig ismert kerékpár márka a Winora, pedig nem kis múltú és méretű cégről van szó. A német vállalat 1914 óta gyárt kerékpárokat igen magas minőségi szinten, sőt korunk egyik legnagyobb "hülyesége" (ez a személyes véleményem) az elektromos rásegítésű, vagy más szóval pedelec kerékpárok terén egyenesen piacvezető szerepet tölt be a világban a hozzájuk tartozó Haibike márkával együtt. Folytatásért kattins a képre!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolat

 

Cím: 4400 Nyíregyháza, Bethlen Gábor utca 57. 

 

Telefon: +36 30 233 4808 

 

E-mail: q1kerekparszalon@gmail.com

 

 

Instagram      TikTok      Google cégem

 
 
 
 
 

Közösségi oldalak