Tesztek     Blog     Kapcsolat     Vásárlás     Szerviz     

Kerékpár Tesztek

 

Nem vagyok egy hivatásos tesztelő, de úgy gondoltam, ha már lehetőségem van kipróbálni az általam forgalmazott termékekeket akkor miért ne osszam meg itt a tapasztalataimat azokkal akiket érdekelnek az ilyesfajta irományok. Sose lehet tudni, hisz a tapasztalataink még segíthetnek is egy-egy döntésben. Amennyiben téged csak egy adott géposztály kerékpárjai érdekelnek, úgy alább szűrhetsz is arra. Három alapvető kategóriára bontottuk a kerékpár tesztjeinket. Az MTB és a Cross kerékpárokéra az Országúti és Fitness kerékpárokéra és a Trekking biciklikre.

 

 

 

MTB és Cross krékpárok tesztje

MTB és Cross

Az MTB és a Cross, vagy más néven Dual Sport kerékpárok tesztjeit egyazon csoprtba tettük, mivel a felhasználási területük közel áll egymáshoz. A járatlan utakat és a sport célú felhasználást támogatja mindkét csoport, igaz az MTB kerékpárok azért magasabb szinten űzik ezt és a legújabb technika is mindig itt kerül bemutatásra. A Cross kerékpárok azt a műszaki szintet soha nem érik el amit az MTB kerékpárok tudnak. A szűrésért kattints a képre!

 

Országúti és Fitness kerékpárok tesztje

Országúti, Gravel és Fitness

Az Országúti és a Fitness kerékpárok tesztjeit szintén egy csoprtba gyűjtöttük, mivel a felhasználási terület nagyon hasonló, bár az előbbi csoprt bringái inkább a versenysportról szólnak az utóbbiak pedig a gyors, de mégis kényelmes biciklizésről. Kakukktojást egyedül az új Gravel kerékpárok jelentenek, hiszen azok egy kicsit mindegyik halmazban szerepelnek, nos mi ennek ellenére ebbe a csoportba veszzük őket is. A szűrésért kattints a képre!

 

Trekking kerékpárok tesztje

Trekking Kerékpár

A klasszikus értelemben vett biciklik kategóriája a trekking kerékpároké, hiszen megjelenésük a kezdetek óta nem sokat változott, noha a technika már köszönőviszonyban sincs az ősökével. A felhasznált anyagok, és a modern technikai fejlesztések mind szerephez jutnak a mai trekking kerékpárokon, ezért is vagyunk mindig kíváncsiak arra, hogy milyenek is a legújabb darabok. A szűrésért kattints a képre!

 

 

 

 

 

 

Trek FX 1 2021 Teszt

Trek FX 1 tesztKorábban volt szerencsém a kínálat magasabb részén álló FX 3 Disc kerékpárt kóstolgatni, ami emlékeim szerint igen megnyerő volt. A vásárlói igények viszont az utóbbi időben annyira megugrottak a belépő modell irányába, hogy azt már az én kíváncsiságom sem hagyhatta annyiban. A cseresznyét a habra az tette rá, hogy eljutott hozzám egy tesztre fogható példány ami ezekben az ínséges időkben (a COVID okozta kerékpárhiányra gondolok) maga az égi jel! Így hát nem is tököltem sokat, nyeregbe pattantam és figyeltem, ámde mielőtt belemennék a kilométerek során szerzett tapasztaltak leírásába, érdemes megnézni, hogy mivel is állunk szemben és, hogy mi lehet az oka a Trek FX 1-es utóbbi években szerzett népszerűségének? Aki csak megáll egy pillanatra ez előtt a fitness bringa előtt, azonnal egy igazi old school kerékpárépítéssel találja szembe magát. Kecses vékony csövekből hegesztett alumínium váz, Hi-Ten acél villa, hagyományos V’ fékekkel és egy 21 sebességes Shimano hajtással ellátott technika adja a zamatát az FX 1-nek. Kétség nem fér hozzá időtálló kombináció ez. Ha hiszitek, ha nem a típus vásárlói pont ezt szeretik benne. Folytatásért kattints a képre!

 

 

 

 

 

 

 

 

Trek MArlin 7 2021 Teszt

Trek Marlin 7 TesztAhogy arról korábban már beszámoltunk, megérkeztek a 2021-es Trek Marlin kerékpárok üzletünkbe. Hazánkban ez a sorozat az amerikai gyártó legnépszerűbbje és nem pusztán azért mert az mtb kerékpár kínálatuk legkedvezőbb árral rendelkező darabjai tartoznak ide, hanem sokkal inkább mert roppant kényelmes vázgeometriával, nagy törődést nem igénylő, strapabíró technikával rendelkeznek. Egy igazi hobbi/sport kategóriás mtb bicikli a Marlin kínálat minden darabja. A 2021-es sorozatból egyértelműen a Trek Marlin 7-es érdemli a legnagyobb figyelmet és nem csak azért, mert ez a sorozat csúcsverziója, hanem mert a másik két típus technikailag nem változott semmit az előző évekhez képest, mindössze néhány új szín jelent meg a palettán. Korábban egyébként már mindegyik típus járt nálunk tesztbringaként, így ha kíváncsi vagy arra, hogy miként teljesítettek nálunk, úgy azokról is olvashatsz bővebben itt! A Marlin 7-es viszont teljesen új hajtásrendszert és teleszkópot kapott az idei szezonra. Folytatásért kattints a képre!

 

 

 

 

 

 

 

 

Superior XC 859 2021 Teszt

Superior XC 859 tesztA Superior fejlesztő és tervező csapata mindig is tudta, hogy mitől döglik a légy. A bringák megjelenése nemhogy követi az aktuális trendeket, de sokszor az-az érzésem támad, hogy egyenesen diktálják azt. Ez a kijelentés elsőre tűnhet erősnek, de aki egy kicsit is szemügyre veszi komolyabban a márka kerékpárjait az a magas kidolgozási minőség mellett egy olyan design-t láthat amelyik tökéletes egyensúlyban van. Tökéletes példa erre ez a kis XC 859. Nincs túltolva, mint sok feltörekvő márka bringájának a megjelenése és nem is szürkül a letisztultság minimál megjelenésű unalmába, ahogy manapság a prémium szegmens teszi azt. Ezt az arany középutat látom a Superior kerékpárok árazásánál is, mely a már említett prémium vonal alatt, de a küzdőtér tömege fölött helyezkedik el, ezzel is erősítve az irányt ahová a gyártó tartozik. Egyébként nem tudom számít-e, de fontosnak tartom megosztani, hogy ezeket a tényeket nem egyéni szemszög alapján írtam sorokba, hanem számos vásárló, vagy érdeklődő véleménye alapján és ennek a sok embernek a véleménye mind azt erősíti, hogy a Superior nagyon jól csinálja az amit csinál! Na de lássuk mit tud haladás közben? folytatásért kattints a képre!  

 

 

 

 

 

 

 

Trek Dual Sport 1 2021 Teszt

Trek Dual Sport 1 teszt

Mondhatni forgatókönyv szerint alakultak a cross kerékpárok iránti igények a 2020-as szezonban, sőt talán még egy kicsit az elvárásokon felül is teljesítettek ezek a biciklik ami nem olyan meglepő, sőt egy kicsit azért erre számítani is lehetett. Persze a jövőbe én sem látok, ha látnék akkor már biztos egy pár Lottó 5-ös boldog tulaja lennék. A cross kerékpárok másodvirágzása a 29-es mtb bringákon megjelent és egyre inkább terjedőben lévő hajtásrendszerek reformjának lett köszönhető. Az új mtb kerékpárok áttétele most már szinte kizárólag a hegyi kerékpározást támogatja, így az elmúlt néhány évben általánossá vált szokás, miszerint egy 29-es terepbringával elszaladgál mindenhol, sőt akár hosszabb távú aszfaltos (kerékpárúton történő) túrákra is ideálisnak tartott mindenesként használta azt sok ember mostanra megszűnni látszik.

Véleményem szerint ez nem baj, mert eddig is azt a nótát fújtuk itt az üzletben a vásárlás előtt álló emberek fülébe, hogy biciklit a kerékpározási szokások figyelembe vételével kell vásárolni. Egy cross kerékpár, pedig sokkal jobb választás minden olyan bringás számára aki szeret hosszabb túrákat tenni, akár földúton, erdei ösvényeken bringázni, de durva, vagy kemény terep közelébe sohasem merészkedik. Folytatásért kattints a képre!

 

 

 

 

 

 

 

Trek Checkpoint AL3 2020 Teszt

Trek Checkpoint AL3 teszt

Várakozásokkal telve pattantam a legújabb Trek Checkpoint AL3-as gravel kerékpár nyergébe. A felfokozott érdeklődésem annak volt köszönhető, hogy a sorozat egyik sikerdarabjának számító belépő modellből igen sok talált gazdára az elmúlt és az idei évben egyaránt és így nagyon sok vevői visszajelzést kaptam a típusról. Ezek a visszajelzések, pedig bővelkedtek a dicséretekben olyannyira, hogy teljesen kíváncsivá tettek. Mitől olyan jó ez a Trek Checkpoint és miben más, mint egy „sima” országúti kerékpár, mert az ára az nagyon más ugye, mint pl. egy Trek Domane AL3-as biciklinek ami a száraz műszaki tartalmát nézve nagyon közel áll hozzá.

Az elmélet ugye az megvan a gravel kerékpárok robusztusabb felépítésűek, mint az országúti rokonaik, minek köszönhetően ha el kell hagyni a járt utat egy járatlanért cserébe akkor sem fogják felmondani a szolgálatot. Igazi túrakerékpárok, melyekben meg van a lehetőség a száguldozásra is, ha kell. Kalandra születtek, ha lehet ily módon beskatulyázni egy biciklit. Olvass tovább a képre kattintva!

 

 

 

 

 

 

 

Trek Dual Sport 2 2020 Teszt

Trek Dual Sport 2 tesztTavalyi évben volt szerencsém több cross kerékpárt is tesztelni, melyek között szerepelt a Trek Dual Sport 3-as is. A bicikli nagyon elnyerte a tetszésemet, mert tényleg minden szempontból meggyőző volt. Arra amire szánja a gyártó, vagyis amiről az egész kategória szól valójában azaz vegyes felhasználásra. Tehát ha szeretsz sportszerűen kerékpározni és gyakran letérsz az épített útról, sőt kedveled a hosszabb kerékpár túrákat akkor ez a Te kategóriád is. A Trek Dual Sport 3-as végén arra jutottam, hogy bár nagyon jó a bicikli, kicsit sokalltam az árát és mivel a Dual Sport 2-es csak a hajtásban tér el a nagyobbik tesótól, így kézenfekvő volt a kérdés, hogy a jobb és a hozzá tartozó műszaki tartalom mennyivel csökkenti az élvezeti értéket.

Nem szeretném lelőni a poént a legelején, de muszáj bevallanom, hogy ezzel a Trek Dual Sport 2-el mindössze 40km-t tettem meg, mert minden további csak felesleges időtöltés lett volna és semmilyen plusz információhoz nem jutottam volna általa. Olvass tovább a képre kattintva!

 

 

 

 

 

 

 

Trek X Caliber 8 2020 Teszt

trek x caliber 8 2020 tesztA Trek X Caliber sorozat kerékpárjai mindig is az aranyközéputat képviselték a kínálatban, jóval magasabb minőséget és tudást képviseltek, mint a belépő Marlin széria gépei. Két évvel ezelőtt új vázzal jelent meg a sorozat és egyből elnyerte a kerékpárosok és bevallom az én tetszésemet is. Kiváló lett a vázgeometria a profil pedig igazán kívánatos és kecses lett. Az anyag és alkatrészhasználat már kóstolgatta a legfelelső versenyzésre szánt kategória szintjét. A fejlődés azonban nem állhat meg és a Trek Marlin tavalyi megújítása után, minek köszönhetően már a vázban vezették el a bowdeneket és a fék hidraulika csövét a magasabbra pozicionált X Caliber egy kicsit mintha lemaradt volna a házon belüli versenyben.

Ennek azonban vége, mert megérkezett a 2020-as kiadású Trek X-Caliber, vadiúj vázprofil, még kecsesebb geometria, még magasabb műszaki tartalom és természetesen minden rejtve a vázban, ahogy azt manapság illik csinálni egy valamit is magára adó kerékpár gyártónak. A magamnak rendelt bringa pedig ezennel megkezdi a szolgálatot. És, hogy milyennek találom? Olvasd el a képre kattintva!

 

 

 

 

 

 

 

Trek Marlin 6 vs Rock Machine Manhattan XC 70-29

Rock Machin vs Trek Marlin 6

Az idei szezont egy Rock Machine mtb kerékpár tesztjével szerettem volna kezdeni, mivel még nem igazán volt szerencsém komolyabban próbálni a márka egyetlen típusát sem, így a kíváncsiságom azt hiszem érthető, már csak azért is mert nem szeretek úgy árulni semmit az üzletben, hogy azt valós körülmények között ne tettem volna próbára.

Az új Manhattan sorozat megérkezett a jó idővel együtt így minden adott volt ahhoz, hogy alaposan nekiessek a kimagaslóan jó ár/érték aránnyal rendelkező 70-29-es típusnak, csakhogy pár nappal később megérkezett a 2020-as Trek Marlin széria is és vele együtt a felismerés amit itt ki is fejtettem bővebben. (Azoknak akik még nem olvasták, de érdeklődést mutatnak a Trek Marlin 6-os, vagy a Rock Machine 70-29-es típus irányában, mindenképpen ajánlom figyelmébe!)

Ennek az összehasonlító tesztnek a megszületése annak a fej-fej melletti műszaki tartalomnak köszönhető amit a két tesztalanyunk mutat. Folytatásért kattints a képre!

 

 

 

 

 

 

 

Winora Holiday N7 2020 Teszt

Winora Holiday N7 tesztValahogy minden kedvezően alakult az elmúlt ősszel. Az időjárás nagyon kegyes volt, mit kegyes, egyszerűen csodás időnek örülhettünk. A legújabb 2020-as modellek nagyon hamar megérkeztek a német Winorától az üzletünkbe ami ugye a költözésünknek hála, most már egy helyen van a Női részlegünkkel.

Egyszóval minden adott volt ahhoz, hogy a trekking kerékpárok kínálatában található és kedvelt agyváltóval szerelt Holiday N7 egy darabját befogjam egy kis városi ingázásra. A Winora trekking palettájáról már volt szerencsém korábban 1-1 típushoz, melyek közül a Jamaicával (mai nevén Domingo 42 HS) szerzett tapasztalataimat meg is osztottam itt. A kérdés amely leginkább foglalkoztatott és amire szerettem volna választ kapni az az volt, hogy egy 7 fokozatú agyváltós kerékpár kiválthat-e egy hagyományos 21, vagy több fokozatú váltóval szerelt biciklit. Nos a két hónap során megtett kilométerek sok mindenre rávilágítottak és még olyan dolgokra is magyarázatot kaptam amiről korábban azt sem sejtettem, hogy kérdés-e egyáltalán. Folytatásért kattins a képre!

 

 

 

 

 

 

 

Trek Dual Sport 3 Teszt

Trek Dual Sport 3 tesztVan annak már vagy hat éve, hogy utoljára Trek Dual Sport bringa nyergében tekertem, persze most azokkal a kisebb próbakörökkel nem foglalkozok amikor beállítás után kipróbálom, hogy minden megfelelően működik-e, hiszen az alapján nem igen lehet valós véleményt mondani egy kerékpárról, ahhoz bizony menni kell.

Az "ős" Trek Dual Sporttal egy Tisza-tavi túrán jelentem meg és emlékszem a csoport tetszését annyira elnyerte, hogy szó szerint küzdenem kellett azért, hogy visszakapjam a sok mountain felhasználótól, akik itt ébredtek rá, hogy aszfalton való bringázáshoz nem az mtb keró a megfelelő választás. A Trek Dual Sport családjának tagjai közül én a 3-as modellt próbáltam ki, mely a jelenlegi és a 2020-as kínálatából egyaránt a felsőbb házat képviseli. A választásom nem azért esett erre a típusra, mert nekem nem derogálna "rosszabbra" ülni, hanem bevallom volt egy kis hátsó szándékom ezzel, mégpedig szerettem volna egy kicsit összemérni a bringát a nemrégiben vallatásra fogott Superior RX 580-al, melynek tapasztalatait korábban már megosztottam itt. Kattints a képre és olvass tovább!

 

 

 

 

 

 

 

Superior XC 869 Teszt

Superior XC 869 tesztAmióta megfordult a fejemben a Superior kerékpárok forgalmazásának gondolata, azóta éreztem vágyat arra, hogy az egyik nyergébe pattanva próbára tehessem és vallatóra fogjam, mert ugye az egy dolog, hogy szimpatikus számunkra valami, vagy valaki, mégiscsak lakva ismerszik meg az ember. A választásom nem is eshetett másra, mint a vásárlóim által az egyik legkívánatosabb darabnak tartott XC 869-re.

És, hogy miért istenítik ezt a konkrét példányt annyira? Nos azt már számtalanszor leírtam, hogy a tetszik, nem tetszik dolog az erősen szubjektív, de az az igazság ahogy ez a bringa kinéz, erre még senki nem mondta, hogy nem szép. Ez persze csak az első benyomás, aztán jön a felszereltség kérdése, de a 27 fokozatú Shimano Deore váltás, Shimano hidraulikus tárcsafékek, lockout-os teleszkóp, stb. egy cseppnyi kételyt nem hagy senkiben afelől, hogy egy jó bringával áll szemben. Aztán ott az ára, ami tökéletesen belőve 199 900 forintra már a más márkák hűséges rajongóit is megingatja. Most már érthető miért voltam rá nagyon kíváncsi! És, hogy milyen volt? Kattints a képre és olvass tovább!

 

 

 

 

 

 

 

Trek Domane AL2 '19 Teszt

Trek Domane AL2 2019 tesztBe kell vallanom nem volt könnyű eset a Trek Domane AL2-es típusa számomra. Több szempontból sem, egyrészt a pocsék időjárás miatt alig van olyan szabad délutáni óra amikor nem esik az eső, másrészt ugye nem vagyok egy nagy országúti bringás, ahogy azt már korábban is említettem, hozzám az mtb kerékpárok állnak közelebb és így azokról talán reálisabb képet tudok alkotni, no de azért megpróbálom összefoglalni a tapasztaltakat, hátha valakinek pont ez fog segíteni egy kicsit a döntésében.

Amennyiben most állsz országúti bringa vásárlás előtt és egy kiváló minőségű, de belépő műszaki tartalmú kerékpárt szeretnél magadnak, akkor csak egyet tanácsolhatok és ezt tényleg jobb, ha megfogadod: Ne próbálj ki előtte egy Trek Émonda-t! Tapasztalataim részletezve olvashatóak a képre kattintva!

 

 

 

 

 

 

 

 

Superior RX 580 '19 Teszt

Superior RX 580 tesztA korai tavaszt követően igencsak szeszélyesre fordult időjárásunk, mely nem igazán mutatja barátságos arcát a hobbi bringások számára, nyilván az elszántabb sportolókat semmi nem tartja vissza, de talán ők vannak kevesebben. Bevallom én magam is az első csoportot erősítem, így nagyon nehezen vettem rá magam, hogy ebben a szeles, hideg, csapadékos májusban nyeregbe pattanjak aztán kaptam egy Superior RX 580-as bringát kipróbálásra és úgy döntöttem félreteszem a kényelmem, melyet a kíváncsiságom amúgy is erősen elnyomott. 

A márkáról már korábban beszéltem, így most nem igen folynék bele ismét abba, hogy miféle cég is ez a Superior, ha még eddig nem olvastad és érdekel akkor itt megtalálod részletesebben.

Élményeim beszámolója a képre kattintva érhető el!

 

 

 

 

 

 

 

 

Trek Marlin 5 '19 Teszt

Trek Marlin 5 2019 tesztTavaly év végén ahogy megláttam egyből erős vágyat kezdtem érezni arra, hogy az új Trek Marlin valamelyik típusának a nyergébe pattanjak és nem csak azért ahogy kinéz, na jó elsősorban azért, de szerettem volna választ kapni arra, hogy a magyar Trek vásárlók nagy kedvence milyen lett a teljes megújulást követően.

Nincs könnyű helyzetben az újdonság, hiszen elődje az elmúlt évek alatt olyan jó hírnévre tett szert kényelmével, megbízhatóságával és nem utolsó sorban elnyűhetetlenségével, hogy komoly dolgokat kell villantania ahhoz, hogy túlszárnyalja azt, de véletlenül se sértse meg házon belül az X-Caliber felségterületét. Tudták ezt a Treknél is nagyon jól, valószínűleg ezért is adtak egy évet a tavaly debütált X-Calibereknek, amit ugye már korábban kiveséztem részletesebben.

Mostanra álltak össze a dolgok, az időjárás a jobbik arcát mutatja felénk és lett egy szabad bringa amit nyugodtan használhattam. Bevallom külön örülök annak, hogy egy igazi belépőmodellel a Trek Marlin 5-el kerülhettem közelebbi kapcsolatba és nem egy magasabb felszereltségű társával. Távolról sincs vége, olvass tovább a képre kattintva!

 

 

 

 

 

 

Trek Marlin 7 VS Trek X-Caliber 7

Trek Marlin 7 VS Trek X-Caliber 7 tesztAz elmúlt évből még adós vagyok egy nem elhanyagolandó tétellel, mégpedig a Trek 29-es mtb kerékpár kínálatának legkelendőbb szériájának a tesztjével. Pontosabban a tesztelés már rég megtörtént, csak valahogy sosem jutottam el addig, hogy a szerzett tapasztalataimat sorokba öntve begépeljem és milyen jól tettem! 

Vásárlás előtt az emberektől nagyon sokszor kapom meg a kérdést az üzletben, hogy a Trek Marlin 7-es, vagy a Trek X-Caliber 7-es a jobb választás abban az esetben, ha mindkét típus egyformán vonzó a számukra. A döntés elsőre valóban nehéznek tűnik, hiszen a két bicikli műszaki tartalma és ára is igen közel áll egymáshoz. Hosszabb boncolgatás után pedig még zavarosabbá válik az egész és bár megjött az új modellév és ezzel együtt az újabb bringák a kérdés 2019-ben éppúgy aktuális, mint az itt letesztelt és bemutatott kerékpárok esetében volt tavaly.

Az új modellév a Trek X-Caliber esetében csak színváltozást hozott a Trek Marlin pedig az új vázforma ellenére megtartotta a kényelmes hobbi felhasználást előnyben részesítő geometriáját, így a válasz arra a kérdésre, hogy melyiket válasszuk ebben az évben ugyanaz lesz, mint tavaly volt. Távolról sincs vége, olvass tovább a képre kattintva!

 

 

 

 

 

 

 

Trek X-Caliber 8 Teszt

Trek X-Caliber 8 tesztA Trek kínálatában a 2018-as szezon egyik nagy újdonságát a 29-es mtb kerékpárok között az X-Caliber család teljes megújítása jelentette, mely így a korábbi generációnál lényegesen minőségibb, könnyebb és technikailag magasabb szintet képvisel. 

A hátunk mögött hagyott szezon bizonyítja, hogy szükség is volt a megújulásra, amit a vásárlók elégedett tömege bizonyít a legjobban. Nem csoda, hogy kedvet kaptam a bringa vallatására, így tartós tesztre fogtam egy X-Caliber 8-as típust.

És, hogy milyenek voltak a tapasztalt élményeim? Bevallom volt egy jó pár meglepetésben részem, de kattints a képre és olvass tovább!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haibike HardNine 1.0 Teszt

Haibike HardNine 1.0 2018 tesztElképzelhető, hogy egy kicsit megkésve érkezik ez a teszt - több okból is -, de bevallom nagyon kíváncsi voltam arra, hogy mit tud egy igazi belépőmodell a mai 29-es mtb kerékpárok világában, milyen érzés egy ilyen műszaki tartalmú bringát hajtani és hát ugye jobb későn, mint soha! 

Az egyik ok amiért későinek tartom ezt a bejegyzést, nyilván az időzítés, hiszen a kerékpározás szezonja sokak számára az idei évben a végéhez közeledik a másik ok, pedig az, hogy az általam kipróbált modell ebben a felszereltségben a 2019-es modellévben már nem lesz elérhető, ahogy arról már beszámoltunk ebben a blogbejegyzésünkben a többi várható újítással együtt.

Távolról sincs vége, olvass még!

 

 

 

 

 

 

 

Winora Jamaica Teszt

Winora Jamaica tesztSajnos hazánkban alig-alig ismert kerékpár márka a Winora, pedig nem kis múltú és méretű cégről van szó. A német vállalat 1914 óta gyárt kerékpárokat igen magas minőségi szinten, sőt korunk egyik legnagyobb "hülyesége" (ez a személyes véleményem) az elektromos rásegítésű, vagy más szóval pedelec kerékpárok terén egyenesen piacvezető szerepet tölt be a világban a hozzájuk tartozó Haibike márkával együtt.

Távolról sincs vége, olvass még!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trek Émonda ALR 4 Teszt

Trek Émonda tesztLassan négy éve annak, hogy először nyergébe pattanhattam az akkor debütált Trek Émonda SL széria egyik darabjának, hogy Csehország hegyei között letesztelhessem az új jövevényt.

Jó pár óra mérnöki munkával tökéletesített ultrakönnyű karbonváz, full Ultegra szett, anatómiailag testreszabott nyereg, hogy csak a legfontosabbakat említsem. Aki ismer az tudja, hogy nem vagyok egy nagy Országúti bringás, valahogy a hegyekben való terepkerékpározás közelebb áll hozzám éppen ezért előítélet és nagy tapasztalat nélkül futottam neki anno a tesztelésnek.

Távolról sincs vége, olvass még!

 

 

 

 

 

 

 

Trek FX3 Disc Teszt

Fitness kerékpár teszt

Több szempontból is szerencsés helyzetben vagyok, egyrészről nagyon sok kerékpár tesztelésére nyílik lehetőségem az üzlet miatt, másrészről a városunknak köszönhetően a kerékpárúthálózat is folyamatosan bővül, így már régen nem okozhat gondot egy kiadósabb kerékpározás megszervezése biztonságos útviszonyok mellett.

Ez utóbbi dolog vett rá arra is, hogy kampóra akasszam a kedvenc Trek mtb kerékpáromat és nekivágjak az aszfaltnak. Mivel nem akartam egyből a másik véglettel kezdeni, így az országúti kerékpárok helyett a szélesebb réteget megszólító és kényelmesebb fitness kerékpárok között válogattam.

Távolról sincs vége, olvass még!

 

 

 

 
 
 
 

Kapcsolat

 

Cím: 4400 Nyíregyháza, Bethlen Gábor utca 57. 

 

Telefon: +36 30 233 4808 

 

E-mail: q1kerekparszalon@gmail.com

 

 

Instagram      TikTok      Google cégem

 
 
 
 
 

Közösségi oldalak