Tesztek     Blog     Kapcsolat     Vásárlás     Szerviz     

Winora Trekking Kerékpárok 2023

2023.01.11.

Winora trekking kerékpárok 2023A trekking kategóriába tartozó kerékpárokat úgy gondolom, nem kell senkinek bemutatni. Ezek azok a klasszikus megjelenésű biciklik, amelyek mai napig úgy néznek, mint amilyennek a bringát anno megálmodták. Sárvédő, csomagtartó, fixen szerelt világítás elöl és hátul stb. Persze a kinézet az egy dolog, és ez ne tévesszen meg senkit, hiszen a trekking kerékpárok éppúgy hatalmas fejlődésen mentek át az elmúlt évtizedekben, mint a többi kategóriába tartozó bringa. Alumíniumváz, első kerékagyba integrált dinamó, teleszkóp és persze a sebességváltás lehetősége ma már mindegyik típus elengedhetetlen része. Ezek mellett még számtalan finomság fellelhető a mai trekking kerékpárok egyes modelljein, így az állítható kormányszár, rugós nyeregcső és persze váltóból is választható agyváltós szerkezet azok számára, akik idegenkednek a sokfokozatú „hagyományos” váltórendszerektől. Véleményem szerint ennek a kategóriának az egyértelmű királyai a németek. Talán nem véletlen, hiszen a hosszú távú kerékpártúrák egyik legnagyobb kultúrája is hozzájuk köthető. Ezekhez meg akárhogy is nézzük ezek a bringák a legideálisabbak. Kényelmük, robusztus felépítésük, minden igényt kielégítő felszereltségük, mind erre hivatott.

A kialakult alkatrészhiány sajnos ezt a kategóriát sem kímélte, így a trekking kínálatunk a tavalyi évben kénytelen volt a Hercules bringáira szorítkozni, mivel a másik nagy német gyártó a Winora nem tudott annyit gyártani, hogy abból hazánkba is jusson. Ez azért okozott nagy problémát, mert a Winora trekking kerékpár kínálata nem csak szélesebb, a Hercules palettájánál, de jóval kedvezőbb árazású is annál.

Mivel ebben a kategóriában a vásárlók nagyon nagy részét kielégíti a hagyományos V fékrendszer és nem ragaszkodnak a tárcsafékhez, sem a nagyon sokfokozatú váltórendszerhez, viszont ragaszkodnak a jó minőséghez, az igénytelen (jó értelemben) technikához és a jó árhoz. Tehát egy jó és összeszedett belépő modell hiányzott a tavalyi kínálatunkból, mert a Hercules Tourer 21, annak drága volt (persze nem is ugyanabban a ligában játszik a két márka), bár így is elkapkodták azt a néhány darabot, amelyhez sikerült hozzájutnunk. Most pedig elérkezett végre a fordulat, mivel visszatér a korábbi évek bestsellere a Winora Domingo 21.

A Winora trekking kerékpár kínálatának nyitódarabja minden jó tulajdonságát megtartva vág neki a 2023-as szezonnak. Az új modellév nem hozott műszakilag változást. Maradt a technika, maradt két színvariáció (matt gesztenye és fényes szürke) és maradt a háromféle vázkialakítás. Igen három. A németeknek megvan az a jó tulajdonságuk, hogy a trekking kerékpárokat párhuzamosan gyártják hagyományos férfivázas, alacsony átlépésű unisex, és trapézvázas női kivitelben. Egyébként a Hercules ugyanígy jár el az aktuális modellkínálatában, így valóban könnyen megtalálhatja mindenki a számára legmegfelelőbb kivitelt.

Azok számára, akik mégsem elégednének meg a belépő szinten kínált technikával a Winora Domingo 24-es típusa hozhat felüdülést. Ezen a szintén már megérkeznek a hidraulikus tárcsafékek és a 3x8 sebességes hajtás is egy nagyon dögös festéssel társítva. Bár a szépség egy szubjektív dolog, számomra a 2023-as Winora trekking kollekció legjobban sikerült darabja is ebből a modellből került ki, mégpedig a matt fekete pici sárga kombinációban.

A Winora azokat a vásárlókat sem hagyja cserben, akik még ettől is többre vágynak, és akik számára csak az abszolút felsőkategóriás alkatrészekből összeállított kerékpár jöhet számításba. Az odáig vezető úton előbb a Winora Domingo 27-es típussal találjuk szemben magunkat, aminek már a vázkialakítása (tapered fejcső, stb), megmunkálása és geometriája is eltér az előbbiektől. Itt már egy 3x9 sebességes váltórendszer, hidraulikus tárcsafék, kikapcsolható és állítható teleszkóp várja a bringást.

Ez után már csak az a típus van, amelyet azoknak kell választania, akik nem érik be a legjobbnál kevesebbel. Trekking kerékpárok között nemigen találkozunk gyakran olyan szintű technikával, amelyet a Winora Domingo 12 Pro típusa tudhat magáénak. Ahogy a neve alapján sejteni lehet ez a bringa egy 1x12 sebességes Shimano XT váltóval szerelt csúcskategóriás prémium termék. Ezen a szinten a levegős teleszkóp, vagy a különlegesen megmunkált váz már magától érthető dolog. Ezzel a kerékpárral olyan terültre merészkedik a német gyártó, amelyre sok más gyártó még a cross kategóriában sem mer...

És végül ne feledkezzünk meg az agyváltók rajongóiról sem. A Winora őket sem hagyja bicikli nélkül. Számukra a Holiday típusa jelentheti a megoldást. 7 fokozatú Shimano agyváltójával, állítható kormányszárával és rugós nyeregcsövével ez a modell egyértelműen a komfort kategóriába tartozik. A hölgyek ezen kívül további alternatívát is kapnak, mert számukra ezzel a technikával további modelleket is kínálnak a németek.

Ez tehát a Winora trekking kerékpár kínálata a 2023-as szezonra. A kis bemutatónk apropója pedig a már említett alkatrészhiány megszűnése (vagy legalábbis a helyzet javulása) kapcsán újraindult gyártás és hazánkba irányuló szállítás. Jelenleg tehát úgy fest a dolog, hogy 2023-ban folyamatosan tudjuk majd biztosítani a Winora trekking kerékpárokat a vásárlóink igényeinek megfelelően.

 

2023.01.11. Q1 KERÉKPÁRSZALON, Csaba

Kapcsolat

 

Cím: 4400 Nyíregyháza, Bethlen Gábor utca 57. 

 

Telefon: +36 30 233 4808 

 

E-mail: q1kerekparszalon@gmail.com

 

 

Instagram      TikTok      Google cégem

 
 
 
 
 

Közösségi oldalak